رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه گفت: هزینههای سربار فشار زیادی به بخش تولید کشور وارد میکند و در نهایت تولید کالای ایرانی بسیار گران تمام میشود و قادر به رقابت با کالاهای مشابه تولید خارج نیست..
کیوان کاشفی در نشست روسای خانه های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، با انتقاد از وجود برخی قوانین نادرست در کشور، اظهار کرد: یکی از مهمترین رویههایی که در کشور باید به صورت ساختاری اصلاح شود نظام بانکی است که مشکلات زیادی برای بخش تولید ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: تا زمانیکه نرخ سود سپردههای بانکی مثل شرایط فعلی بالا باشد، بنگاههای اقتصادی ما برای منابع مالی لنگ میمانند و منابع در بانکها ذخیره میشود.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اقداماتی که دولت برای کاهش نرخ سپردههای بانکی آغاز کرده، افزود: امیدواریم با این روند سرمایه از بانکها به سمت بخش تولید حرکت کند.
کاشفی از معضل مهم دیگر پیش روی اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: به نظر میرسد در آینده نزدیک با بحران مالیات ستانی مواجه شویم، زیرا شیوه کنونی مالیات ستانی در کشور اشتباه است و در این شیوه غلط مرغ تخم طلا را بخاطر گوشتش میکشیم.
وی خاطرنشان کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده، امروز بلای بدی بر سر بخش تولید آورده و روند اصلاح آن نیز در مجلس چندان رضایت بخش نیست و هنوز نکات مبهم آن اصلاح نشده است.
رئیس اتاق کرمانشاه از نمایندگان مجلس خواست تمرکز بیشتری بر اصلاح این قانون داشته باشند تا در آینده مشکلات حادتر نشود.
کاشفی در ادامه از بالا بودن قیمت تمام شده تولید کالای ایرانی هم یاد کرد و گفت: این قیمت تمام شده به توان رقابت کالاهای ما صدمه میزند.
وی با بیان اینکه دلایل بالا بودن هزینه تمام شده تولید باید مشخص و حل شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی موارد نهادهای دولتی برای انجام کارهای حاکمیتی و نظارتی که در بخش تولید انجام میدهند از ما پول طلب میکنند.
در ادامه اولیا علی بیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر کرمانشاه نیز مهمترین خطر کنونی که کشور را تهدید میکند معضل بیکاری دانست.
وی با بیان اینکه بیکاری میتواند به یک بحران برای کشور و دولت تبدیل شود، افزود: اولین راه مقابله با بیکاری حفظ اشتغال موجود است.
علی بیگی، توجه به سه جانبه گرایی بین دولت، کارگر و کارفرما را عامل دیگری دانست که میتواند به کاهش بیکاری کشور کمک کند و خاطرنشان کرد: امروز دوران تضاد و تقابل کارگر و کارفرما به سر رسیده است و هیچکدام از این دو بدون یکدیگر معنی ندارند.