رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق یاسوج خبر داد

ایدرو و ایمیدرو در کهگیلویه‌ و‌ بویر احمد دفتر تاسیس می‌کنند

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست شورای گفت‌وگوی استان کهگیلویه و بویر احمد از بازگشایی دفاتر نمایندگی سازمان‌های ایمیدرو و ایدرو در این استان خبر داد.

04 شهریور 1396 - 12:28
کد خبر : 9897
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر صنعت، معدن و تجارت به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج رفت و در نشست شورای گفت‌وگوی استان کهگیلویه و بویر احمد با حضور نماینده‌های مجلس و جمعی از فعالان اقتصادی شرکت کرد.

محمد شریعتمداری گفت: در برخی مناطق کمتر توسعه‌یافته همچون استان کهگیلویه و بویراحمد که بخش خصوصی توان کمتری دارد و زمینه برای سرمایه‌گذاری‌ها هنوز فراهم نشده نمایندگی سازمان‌های ایدرو و ایمیدرو راه‌اندازی خواهد شد.

شریعتمداری افزود: عزم دولت دوازدهم در حوزه فعالیت‌های اقتصادی به‌ویژه بخش صنعت و معدن برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی و مشارکت بخش خصوصی، جدی است.

شریعتمداری همچنین تغییر ساختار این وزارتخانه را یکی از اولویت‌های مهم در دولت دوازدهم دانست و تأکید کرد: وظایف و کارکرد برخی معاونت‌ها و سازمان‌های وابسته هماهنگی چندانی با اهداف و رویکردهای موردنظر در این وزارتخانه ندارند.

 به گفته وزیر صمت باید جلوی رفتارهای فسادزا در کنار قوانین و بروکراسی‌های زائد در مسیر سرمایه‌گذاری‌های واقعی بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی گرفته شود.

شریعتمداری وضعیت رونق اقتصادی و فضای کسب‌وکار در جمهوری اسلامی را نسبت به استانداردهای بین‌المللی پایین دانست و گفت: رتبه ایران در این راستا گرچه ظرف چهار سال گذشته از ۱۵۴ به ۱۲۰ رسیده اما همچنان این رقم در شأن کشور با ظرفیت‌های متعدد و متنوع آن نیست.

او تصریح کرد: رتبه ایران در حوزه آزادی‌های اقتصادی از ۱۷۳ به ۱۵۵ در دولت یازدهم رسیده که این رقم نیز بسیار نامناسب است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: اتصال به زنجیره ارزش جهانی، همکاری بیشتر دولت و بخش خصوصی، تأکید بر فعالیت‌ها برحسب قوانین، ساماندهی و اصلاح نظام پولی و بانکی کشور و ایجاد صنایع با حفظ مسائل زیست‌محیطی ازجمله هدف‌گذاری‌های مهم در رشد و توسعه صنعتی است.

شریعتمداری تعداد واحدهای صنعتی فعال در سطح کشور را حدود ۸۵ هزار مورد اعلام و تأکید کرد: ۸۱ هزار واحد از این تعداد در حوزه صنایع خرد و کوچک فعال هستند.

وی بابیان اینکه روستاها در حوزه فعالیت‌های صنایع کوچک در کشور رها شده و فاقد متولی هستند، تصریح کرد: سازمان حمایت از صنایع روستایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت در آینده‌ای نزدیک ایجاد خواهد شد.

او گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی که وظایف خود را تنها در واگذاری زمین به سرمایه‌گذار خلاصه کرده، در اولویت تغییر ساختار قرارگرفته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: فعالیت و تلاش برای توسعه و توانمندسازی مناطق کمتر توسعه‌یافته نقشی تأثیرگذار در فعالیت‌های اقتصادی دارد.

بانک‌های خصوصی با فعالان اقتصادی همکاری نمی‌کنند

چنگیز هاشمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست گفت: در سفر ریاست‌جمهوری به این استان مبلغی معادل ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه تخصیصی به این استان وعده داده شد اما فقط در حد شعار ماند.

وی بابیان اینکه سازمان توسعه تجارت ایران نیز هیچ همکاری با بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد ندارد، یادآور شد: بانک‌ها و مؤسسات خصوصی این استان نیز با بخش خصوصی برای رفع موانع تولید هیچ‌گونه همکاری ندارند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج افزود: متأسفانه مؤسسات و بانک‌های خصوصی با سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی همکاری خوبی ندارند و تاکنون نتوانسته‌اند مشکلات موانع تولید را برطرف کنند.

هاشمی با ادامه انتقادات و گلایه‌های خود از بانک‌ها و مؤسسات ‌خصوصی با بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: این بانک‌ها و مؤسسات، سرمایه‌ها را در این استان جمع‌آوری و به تهران می‌فرستند اما در استان خود کمکی نمی‌کنند.

وی همچنین خواستار راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی در حوزه مشورتی و راهکاری سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد شد.

جاذبه سپرده‌گذاری بانک‌ها مانعی بزرگ سر راه رونق تولید

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به برخی از موانع بر سر راه تولید و سرمایه‌گذاری در این بخش اظهار کرد: برای مثال سرمایه‌گذار در بخش سیمان و آجر سرمایه‌گذاری می‌کند و کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی راه‌اندازی می‌شود که این تازه اول راه مشکلات است.

محمدعلی وکیلی ادامه داد: بعد از راه‌اندازی تازه مشکلات حمل‌ونقل و صادرات و بازار را دارند و یکی از دلایل مهم این است که توجهی به موضوع آمایش در سرمایه‌گذاری‌ها نشده است.

وکیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اقتصاد کشور بانک‌محور است گفت: برای رونق تولید باید بانک‌ها جاذبه سپرده‌گذاری را از دست بدهند. باید برای سپرده‌گذاری، محدودیت گذاشت.

معدن فسفات چرام تعیین تکلیف شود

نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: انتظار می‌رود وزیر صنعت مقدمات تسریع در روند مطالعات و امکان‌سنجی معدن فسفات چرام توسط ایمدرو را در کمترین زمان ممکن فراهم کند.

عدل هاشمی‌پور خواستار برطرف کردن مشکلات سد راه عملیات اجرایی سیمان سپوی دهدشت شد و ادامه داد: این کارخانه در صورت راه‌اندازی نقش به‌سزایی در توسعه صنعتی استان و ایجاد اشتغال دارد.

هاشمی‌پور افزود: برای کارخانه سیمان سپوی دهدشت ۹۵ میلیون یورو فایناس پیش‌بینی‌شده و هم‌اکنون در پیچ‌وخم اداری مانده است.

نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی گفت: سیمان سپو در صورت رفتن زیر خط تولید با توجه به فاصله کمتر از ۸۰ کیلومتر در صادر کردن محصول هیچ مشکلی وجود ندارد.

هاشمی‌پور بیان کرد: انتظار می‌رود مسئولان و متولیان امر برای برطرف کردن مشکلات کارخانه آجر دهدشت تلاش کنند و امیدوارم فاز دوم این کارخانه به‌زودی راه‌اندازی شود.

هاشمی‌پور با بیان اینکه معدن فسفات چرام و معدن سرفاریاب بدون هیچ کاری رها شده‌اند خطاب به وزیر صنعت و معدن گفت: کارگروهی را جدا از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد در این استان مستقر کنید تا هم تصمیم‌ساز و هم تصمیم‌گیر باشد. باید برای وضعیت معادن این استان تدبیری اندیشیده شود.

موضوعات :
در همین رابطه