امروز در شرایطی که اقتصاد ایران در ریل خروج از رکود قرار گرفته، جامعه ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند امید است. اقتصادی که چندین سال رنج رکود را تحمل کرده و جامعه ای که به دلیل بیکاری و مهاجرت جوانان در رنج است، به انتظار نشسته تا تحولاتی اساسی در ساختارهای گاها فرسوده، رخ دهد و از دل آن طلایه های امید و رونق نمایان شود.
باید خوشحال بود که در سایه رفتارهای منطقی و بخصوص توافق برجام، فرصت هایی برای اقتصاد کشور مهیا شده که میتوان با بهرهگیری درست و دقیق از آنها مسیر پیش روی توسعه کشور را هموار کرد و البته باید دقت داشت که حجم عظیم پتانسیل های درونی جامعه و اقتصاد ایران چنان است که می توان با بهره گیری درست از آنها به موفقیت هایی مثال زدنی دست پیدا کرد.
اما امروز اولویت ما چیست؟ آیا شهر تهران به عنوان پیشانی سیاسی و اقتصادی ایران خود نیاز به تحول در رفتارها ندارد؟ به طور حتم تهران می تواند به نمادی از پویایی، خلاقیت و اقتصاد با ثبات و پایدار برای کلیت ایران تبدیل شود. این شهر مملو از فرصت و موقعیت است و اتفاقا سرمایه گذاران خارجی نیز این موضوع را دریافته اند. اما این حجم از پتانسیل ها به تنهایی کافی نیست.
جذب سرمایه گذار خارجی، خلق منابع پایدار و توسعه اقتصادی متوازن به ملزوماتی نیاز دارند که تحقق آنها تنها در اختیار یک یا دو نهاد دولتی یا حاکمیتی نیست و البته که با هم افزایی نهادهای تخصصی می توان به آن دست پیدا کرد. سرمایهگذاران خارجی به محض ورود به ایران با تهرانی روبرو می شود که میتواند تصویر ذهنی آنان از ایران را بسازد و حتی همین یک معیار هم کافی است تا ضرورت اهمیت تهران درک شود. امروز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به عنوان نهادی با 134 سال قدمت تاریخی و پشتوانه بیش از 18 هزار عضو و البته بهره مندی از حضور نیروهای متخصص، فرصت های قانونی و اعتبار بین المللی می تواند در کنار شهرداری و شورای شهر تهران مسیر دستیابی به اهداف تعیین شده را هموار سازد.
امروز نیاز جامعه ایرانی گسترش امید و روحیه کارآفرینی است. هرکارآفرین ایرانی یک سفیر توسعه کشور است و نباید از یاد برد که مردم و بخصوص جوانان تحصیلکرده به الگوهای موفق و امید بخش برای تداوم راه کارآفرینی نیاز دارند. اتاق تهران امروز به این موضوع می بالد که با اقدامات فرهنگی مانند برگزاری مراسم اعطا نشان امین الضرب به کارآفرینان این روحیه، فرهنگ و اعتقاد را در جامعه گسترش می دهد. در این شرایط اگر نهادهای دیگری مانند شورای شهر و شهرداری نیز در جهت تکریم، فرهنگ کارآفرینی و حفظ مفاخر اقتصادی شهر گامی به پیش گذارند، به طور حتم حرکت در مسیر کمک به رشد و توسعه اقتصاد شهر با توان بیشتری به پیش می رود.
تکریم کارآفرینی، ایجاد مقدماتی برای جذب سرمایه گذاران خارجی مانند استفاده از مشاوران بین المللی و آگاه به مسائل، معرفی فرصت های سرمایه گذاری در تهران، پویاترکردن موقعیت های خلق سرمایه در تهران مانند ایجاد رونق در بخش گردشگری، ایجاد روحیه وفاق و هم دلی میان کارآفرینان و مدیران شهری، برطرف کردن موانع توسعه اقتصادی شهر، استفاده بهینه، منطقی و کارشناسی از امکانات تهران مانند نمایشگاه ها و بخصوص ایجاد زمینه های گفت وگوی مشترک میان مدیران شهری و کارآفرینان قطعا می تواند امید را به جان اقتصاد و شهر باز گرداند. امروز اتاق تهران با حضور در شورای شهر و بیان پتانسیل ها و فرصت های همکاری، گام اساسی را برداشته و جای خوشحالی است که شورای شهر نیز از این همکاری استقبال کرده است. امیدواریم در سایه این همکاری، تهران به شهر امید و کارآفرینی تبدیل شود. شهری که می تواند با نمایش جلوهای رشد و پیشرفت، ذهنیتی مثبت و سازنده برای سرمایه گذاران خارجی بسازد که حتی قصد دارند در نقاط دیگری از این سرزمین مملو از فرصت حضور یابند. یک رسالت تهران همین است.