رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

بازگشت به بازارهای جهانی، عزمی جهادی می طلبد

اگر تمام ارگان ها کنار هم قرار بگیرند، می توانند از عرصه های بین المللی بهره مند شوند و عرصه های نهفته اقتصاد کشور را آشکار کنند.

محمدرضا مرتضوی

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران
20 خرداد 1395 - 09:07
کد خبر : 1722
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
اگر تمام ارگان ها کنار هم قرار بگیرند، می توانند از عرصه های بین المللی بهره مند شوند و عرصه های نهفته اقتصاد کشور را آشکار کنند.

محمدرضا مرتضوی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران

هفته گذشته، هیات اقتصادی 60 نفره همراه با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به کشورهای لهستان، فنلاند، سوئد و لتونی سفر کردند. سفری که دستاوردهای مختلفی برای ایران به همراه داشت.

حضور هیات اقتصادی در این سفر کنار آقای ظریف، وزیر امور خارجه نشان دهنده عزم و اراده ایران برای ایجاد حداکثر تعاملات با کشورهای جهان در حوزه اقتصاد است. ایران می خواهد مشکلات غیبت 8 ساله از عرصه های بین المللی را با کمک دیپلماسی وزارت خارجه و حضور بخش خصوصی جبران کند تا به این ترتیب بتوانیم بحران به وجود آمده را با استفاده از ظرفیت ها و تکنولوژی های نوین و داد و ستد عادی جهان رفع کنیم. ایران قصد دارد در اقتصاد جهانی سهم مورد نظر خود را مجدد بدست آورد که البته این کار اقدامی جهانی می طلبد.

لازمه به روز کردن ظرفیت های تولیدی، صنعتی و تجاری کشور، اصلاح و بازسازی روابط جامعه تجاری ایران با سایر کشورهای جهان است. این اقدام با نشان دادن چهره بخش خصوصی و حمایت همه جانبه از آن به وسیله سیستم دیپلماتیک دولت امکان پذیر است.

اگر تمام ارگان ها کنار هم قرار بگیرند، می توانند از عرصه های بین المللی بهره مند شوند و عرصه های نهفته اقتصاد کشور را آشکار کنند.

زمانی که 8 سال از صحنه های بین المللی غایب هستید، بازگشت دوباره، انرژی و کار جهادی و انقلابی می طلبد تا صحنه از دست رفته در حوزه اقتصاد و تجارت را دوباره به دست آوریم.

علاوه بر مسایل ذکر شده باید این نکته را هم اشاره کرد که اتاق ایران در دوره جدید، نقش موثری در تعاملات بین المللی داشته است. طی یک سال گذشته، اتاق ایران با تلاش های آقای ظریف دستاوردهای زیادی داشته است. تلاش های آقای ظریف و هدایت وزیر امور خارجه باعث آبرومندی دستگاه دیپلماسی کشور شده است، لازم است از این پتانسیل بزرگ به نفع اقتصاد کشور بهره برداری های لازم به عمل آید.

اما به اعتقاد من، فاصله آقای ظریف و معاونانشان و انرژی که برای پیشبرد کار می گذارند، زیاد است. در این میان اشکالاتی هم به بخش خصوصی وارد است. هیات ایرانی هفته گذشته به چهارکشور مختلف با سلایق و علایق مختلف سفر کرد. اما پاورپوینت ارائه شده توسط معاونت خارجی در هر چهارکشور یکسان بود. این نشان دهنده عدم شناخت متقابل بازارهای جهانی است. چرا که هرکدام از این کشورها نوع رابطه و نوع نیازشان متفاوت است. فنلاند با لهستان درجه نیاز و رابطه متفاوتی دارد. این مسایل در حالی رخ داد که سفر این هیات و این نشست ها با مسئولان کشورهای اروپایی، فرصت های جدید برای برقراری ارتباط فراهم می کند.

اما در مقابل، آقای جلالپور، دیپماسی اقتصادی را کاملا رعایت کرد. در هر کشور، بنا به نوع رابطه و نیازهای آنها صحبت شد. به این ترتیب باید بگویم که فاصله ریاست اتاق تهران و معاونانش هم زیاد است.

در همین رابطه