در این متن برای پایگاه خبری اتاق ایران این چنین میگوید: یکی از اهداف بلندمدت نظام و کشور، تحقق مفهوم توسعههمهجانبه است که بهرغم برخی موفقیتها همچنان این مفهوم به دلیل چالشهای مختلف داخلی و خارجی به شکل شایسته محقق نشدهاست.
از میان برداشتن فقر یا محدود کردن آن و افزایش رفاه و ثروت عمومی مردم همچنین ایجاد شرایط اشتغال برای متقاضیان کار، از جملهمهمترین نتایج حاصل از تحقق مفهوم توسعه یافتگی اجتماعی - اقتصادی است.
کشورهای مختلف در رقابتی بیسابقه در صدد ارتقای مستمر شاخصهای اقتصادی - اجتماعی و رفاهی خود هستند. آنها به ایننتیجه قطعی نیز دست یافتهاند که استقلال ملی و نفوذناپذیری کشورها بهنوعی به درجه توسعهیافتگی بهویژه در زمینه توان و استقلالاقتصادی هر کشور بستگی دارد.
بررسی اجمالی توسعهیافتگی بسیاری از کشورها نشان میدهد که راه مطمئن برای رسیدن ایران به توسعه اقتصادی و سپس دستیافتن به عدالت اجتماعی، تمرکز بر تولید و حمایت همهجانبه از آن با هدف توسعه کمی و کیفی صادرات است.
بخش خصوصی امیدوار است دولت سیزدهم با درس گرفتن از خطاهای دولتهای قبلی به توسعه صادرات بهعنوان یکی از مناسبترینراههای گذر از مشکلات اقتصادی کشور نگاه کند و بخش مهمی از تلاش خود را صرف تحقق برنامههای اعلامی در زمینه تولید وکسبوکار کند.
البته تسهیل شرایط بخش تولید و صادرات مستلزم تغییرات اساسی در شاکله کلی مقررات و ترسیم یک نقشه راه شفاف و وجود عزمراسخ در سیاستگذاران و حمایت موثر از فعالان این دو حوزه است که امیدواریم جریان امور از سوی دولت به چنین سمت و سو متمایلشود.
اصلاح ساختار تولید و نظاممند کردن آن با هدف توسعه اساسی صادرات از جمله عناصر مهمی است که باید مورد توجه برنامهریزان وتصمیمگیران قرار بگیرد. در همین راستا مشی نظام تولیدی ما باید توجه خاصی به تولید کالاهای رقابتپذیر و حمایت نهادینه و مستمراز این قبیل تولیدکنندگان داشته باشد.
ضمن گرامیداشت این روز بزرگ تاکید میکنم که در دل بخش خصوصی کشور صاحبنظران و ایدهپردازان متعددی هستند کهمیتوانند مشاوران خوبی در زمینه ارائه طرحهای مرتبط با توسعه صادرات و تولید برای دولت موثر باشند. بدون شک با همکاری وهماندیشی و اعتماد متقابل دولت و بخش خصوصی (نسبت به یکدیگر)، تحقق بسیاری از اهداف عالی اقتصادی دور از انتظار نخواهد بود.