رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

گزارش پایگاه خبری اتاق ایران از بازار املاک پایتخت

مسکن تهران در اردیبهشت‌ماه 8.2درصد گران‌تر شد

آمارهای خام منتشر شده از تحولات بازار مسکن تهران نشان می‌دهد در اردیبهشت‌ماه میانگین قیمت هر متر زیربنای مسکونی در شهر تهران 7.1درصد نسبت به ماه قبل و 32.7درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل رشد کرده است. در این میان گزارش بانک مرکزی از افزایش 8.2 درصدی میانگین قیمت مسکن تهران 8.2 در اردیبهشت ماه حکایت دارد.

06 خرداد 1397
کد خبر : 13664
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی آمار خام معاملات مسکن در اردیبهشت‌ماه امسال را منتشر کرد. بر اساس این آمارها، در اردیبهشت سال جاری بالغ‌بر ۱۹ هزار ۴۴۲ معامله در بازار مسکن پایتخت انجام شده که نسبت به تعداد معاملات اردیبهشت‌ماه سال گذشته حدود 16.2 درصد افزایش یافته است.

همچنین این تعداد معامله در مقایسه با تعداد معاملات فروردین‌ماه سال جاری رشد 400 درصد تجربه کرده است که البته این میزان رشد به‌واسطه تعطیل بودن بخش عمده ماه نخست سال بوده و در بررسی‌های بازار مسکن لحاظ نمی‌شود.

از سوی دیگر، در اردیبهشت‌ماه 97، میانگین قیمت هر متر زیربنای مسکونی در بازار مسکن تهران نیز با افزایش حدود 400 هزار تومانی نسبت به فرودین ماه از  ۵ میلیون و ۵۸۴ هزار تومان به ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار تومان رسیده یعنی 7.1 درصد افزایش یافته است.

با توجه به اینکه میانگین قیمت هر متر زیربنای مسکونی در اردیبهشت‌ماه سال گذشته ۴ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان بوده است، افزایش این شاخص در اردیبهشت‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل بالغ‌بر 32.7 درصد محاسبه می‌شود.

در این میان بانک مرکزی نیز گزارش تحولات بازار مسکن در اردیبهشت‌ماه سال جاری را منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش تعداد معاملات بازار مسکن تهران در ماه گذشته 19هزار و 107 مورد بوده که نسبت به ماه قبل 278 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 16.7 درصد رشد کرده است.

همچنین در گزارش بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر زیربنای مسکونی شهر تهران 5میلیون و 979هزار تومان برآورد شده که نسبت به ماه قبل 8.2 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 34.8 درصد رشد کرده است.

مناطق دارای کمترین و بیشترین معامله

منطقه ۵ تهران با داشتن ۲ هزار و ۲۹۶ فقره معامله، پررونق‌ترین منطقه پایتخت از نظر تعداد معاملات مسکن در اردیبهشت‌ماه امسال بود. این منطقه، در ماه گذشته (فروردین ۹۷) نیز پرمعامله‌ترین منطقه تهران بود.

در مقابل کم رونق ترین منطقه پایتخت از نظر تعداد معاملات مسکن در اردیبهشت‌ماه سال جاری، منطقه ۱۹ با ۱۱۲ فقره معامله بوده است. این منطقه (۱۹) در اردیبهشت‌ماه سال گذشته نیز با ۱۲۰ فقره قرارداد، کم معامله ترین منطقه تهران از نظر تعداد مبایعه‌نامه‌های امضا شده در بازار مسکن پایتخت بود.

گران‌ترین و ارزان‌ترین مناطق تهران

گران‌ترین منطقه تهران در معاملات مسکن اردیبهشت‌ماه، منطقه یک با میانگین قیمتی ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در هر مترمربع برآورد شده است. ارزان‌ترین منطقه نیز منطقه ۱۸ با میانگین متری ۲ میلیون و ۶۹۳ هزار تومان محاسبه شده است.

در اردیبهشت‌ماه سال گذشته نیز منطقه ۱۸ با متری ۲ میلیون و ۲۲۹ هزار تومان ارزان‌ترین و منطقه یک با میانگین متری ۹ میلیون ۹۵۹ هزار تومان گران‌ترین مناطق پایتخت بودند.

به‌عبارت‌دیگر افزایش قیمت در منطقه یک در اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲.۵ میلیون تومان در هر متر و در منطقه ۱۸، کمتر از متری ۵۰۰ هزار تومان بوده که نشان‌دهنده نامتوازن و ناهمگن بودن افزایش قیمت مسکن در بخش‌های مختلف پایتخت است.

منطقه ۲۲ پیشتاز گرانی مسکن

بیشترین افزایش قیمت مسکن از فروردین تا اردیبهشت امسال (بازه زمانی یک ماهه) در منطقه ۲۲ تهران با حدود ۹۳۰ هزار تومان در هر مترمربع رخ داده که از متری ۴ میلیون ۷۰۰ هزار تومان در فروردین ۹۷ به متری ۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان افزایش یافته است. در این شاخص، منطقه یک تهران با افزایش ۸۳۰ هزار تومانی میانگین قیمت مسکن در هر مترمربع در همین بازه زمانی، در رتبه دوم قرار دارد.

عقب‌گرد قیمت مسکن در منطقه ۱۲

منطقه ۱۲ تهران تنها منطقه پایتخت بود که در اردیبهشت‌ماه امسال با کاهش قیمت مسکن نسبت به فروردین‌ماه مواجه شده بود. میانگین قیمتی منطقه ۱۲ در فروردین ۹۷ متری ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان بود اما در اردیبهشت‌ماه امسال این شاخص به رقم ۳ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان در هر مترمربع رسید که کاهش ۱۴۰ هزار تومانی قیمت مسکن در هر مترمربع در مرکز تهران به‌عنوان اصلی‌ترین منطقه استقرار بافت فرسوده و نابسامان پایتخت را نشان می‌دهد.

افزایش حجم معاملات اوراق تسهیلات مسکن

بررسی معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن در بازار فرابورس حاکی از این است که در دو ماه نخست سال جاری حجم و نوبت‌های معاملات این اوراق نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۳۶ و ۲۱ درصد رشد پیدا کرده است. این مسئله می‌تواند به معنای تعجیل خریداران برای انجام معامله مسکن باشد.

متن کامل گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن اردیبهشت ماه 97 را اینجا مشاهده کنید.

در همین رابطه