رادیو مجازی اتاق ایران - 12 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق ساری در ارتباط تصویری با مقامات استان لوری ارمنستان

مازندران تأمین نیازمندی‌های ارمنستان در هر سطح و سقفی آمادگی دارد

نخستین کمیته مشترک کاری میان بخش خصوصی و مقامات دولتی استان مازندران با همتایان خود در استان لوری ارمنستان به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد. رئیس اتاق ساری با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی دو استان، حجم مبادلات فعلی را ناکافی دانست و اعلام کرد: استان مازندران آماده است نیازهای ارمنستان را در هر سطح و سقفی تامین کند.

28 تیر 1399
کد خبر : 33920
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق ساری با اشاره به ظرفیت‌های موجود در روابط اقتصادی و تجاری استان مازندران و استان لوری ارمنستان، میزان مبادلات تجاری فعلی را قابل‌قبول ندانست و گفت: بخش خصوصی و دولتی مازندران آمادگی دارد که نیازمندی‌های ارمنستان را در هر سطح و سقفی تأمین کند.

عبداله مهاجر دارابی در نشست ویدئوکنفرانس میان بخش خصوصی و دولتی استان مازندران با استان لوری ارمنستان، افزود: عضویت ایران و ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، نقطه بسیار خوبی است که می‌توانیم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

مهاجر دارابی ادامه داد: همین نکته و حرکت در این مسیر، سبب شد که در سه‌ماهه سال 99 نسبت به مشابه سال گذشته، به لحاظ وزنی 67 درصد افزایش صادرات به ارمنستان را داشته باشیم.

او البته این میزان مبادلات تجاری را به این سبب که ارتباط سیاسی نزدیک میان دو کشور و ظرفیت عضویت در اوراسیا وجود دارد را قابل‌قبول ندانست و اعلام کرد: دو کشور و دو استان توانمندی‌ها و فرصت‌های تجاری بسیار خوبی داریم، و هر دو به صادرات و واردات برخی اقلام اساسی نیازمندیم.

رئیس اتاق ساری گفت: این آمادگی در بخش خصوصی و دولتی مازندران وجود دارد که نیازمندی‌های استان لوری ارمنستان را در هر سطحی و سقفی که باشد تأمین کند و امیدواریم با پیگیری و جدیت دو کشور به‌جایی برسیم که بگوییم سقف و سطح صادرات و واردات دو طرف به میزان قابل‌قبولی رسیده است.

حسن خیریان پور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران نیز در این نشست گفت: یکی از توافقات قبلی میان دو استان، اعزام هیأتی متشکل از نمایندگان رسانه‌های مازندران به استان لوری و بالعکس، جهت انعکاس توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دو استان بوده که در این رابطه استان ما تعداد افراد و تقسیم هزینه‌ها را مشخص کرده است.

خانم مارگوسیان، معاون استاندار لوری ارمنستان نیز ضمن اعلام نظر مساعد خود، اظهار کرد: پس از عادی شدن وضعیت کرونا، پذیرای این هیأت خواهیم بود و تمام امکانات را نیز فراهم خواهیم کرد.

خیریان پور درباره دیگر توافق صورت گرفته گفت: مقرر شده بود که صداوسیمای دو استان نیز فیلمی از ظرفیت‌های استان خود را تهیه کنند و این فیلم در اختیار دو استان قرار بگیرد، در این زمینه مازندران تا 80 درصد کارها را انجام داده و به‌زودی فیلم را آماده و از طرف سفارت به ارمنستان ارسال می‌کند.

معاون استاندار لوری ارمنستان نیز از تهیه فیلم موردنظر توسط جمعی از خبرنگاران و مسئولان این استان خبر داد که به‌زودی نسخه‌ای را به مازندران ارائه می‌کند.

یکی دیگر از موارد توافق شده بین دو طرف، راه‌اندازی خط پروازی مازندران به لوری بود که به گفته حسن خیریان پور، با یک شرکت هواپیمایی قرارداد منعقد شده و این شرکت آمادگی خود را برای برقراری پرواز اعلام کرده است.

خانم مارگوسیان پاسخ داد که استان لوری خط پروازی به این شکل و مستقیم ندارد، اما می‌تواند از ظرفیت پروازی در استان مجاور که 20 کیلومتر تا لوری فاصله دارد، استفاده کند.

پیگیری تسهیل در ترخیص کالا نیز از مواردی بود که در نوامبر 2019 بین دو طرف توافق شده بود و معاون استاندار مازندران اعلام کرد: انتظار داریم همکاری‌های دوجانبه صورت بگیرد و مدیران گمرکات دو استان نیز با یکدیگر ارتباط تصویری داشته باشند.

همچنین خیریان پور با اشاره به برداشت و صادرات مرکبات و کیوی از مازندران به ارمنستان در آینده‌ای نزدیک، گفت: پیرو مذاکرات قبلی، تجار دو استان با بهره‌گیری از ظرفیت اوراسیا نسبت به صادرات مرکبات و کیوی به ارمنستان اقدام می‌کنند.

معاون استاندار لوری پاسخ داد که در خصوص گمرکات باید در سطح بالاتر و ملی تصمیم‌گیری شود و با توجه به قوانین باید برای حل آنها تلاش کنیم.

او در خصوص صادرات مرکبات و کیوی نیز اظهار کرد: این موضوع را از دو جنبه بررسی می‌کنند؛ یکی افرادی که علاقه‌مند هستند تا مرکبات را در سطح استان لوری توزیع کنند و تعدادی نیز از طریق اتحادیه اوراسیا اقدام کنند، که درباره هر دو جنبه نتیجه نهایی را در ارتباط بعدی اعلام خواهند کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران همچنین درباره تقاضای شرکت «کاسپین مازندران» در زمینه احداث پارک آبی و شرکت دستمال‌کاغذی در لوری ارمنستان که درخواست شده بود، از طرف ارمنستانی پاسخ خواست که خانم مارگوسیان با ابراز خرسندی از این تقاضای سرمایه‌گذاری، اظهار کرد: در حال رایزنی هستیم و پاسخ نهایی را اعلام خواهیم کرد.

خیریان پور درباره سرمایه‌گذاری‌هایی که قرار بود با استفاده از ظرفیت بنادر نوشهر و امیرآباد صورت بگیرد نیز اظهار کرد: مازندران، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و شرایط آن را اعلام خواهد کرد و متقابلاً آنها نیز فرصت‌های خود را بیان کنند.

طرف ارمنستانی نیز خواستار اعلام کامل مواردی که طرف ایرانی خواستار سرمایه‌گذاری در آن است شد و اظهار کرد: درباره موارد مورد موافقت، با کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خود صحبت می‌کند.

در خصوص تبادل استاد و دانشجو نیز دو طرف موافقت کردند که رشته‌های دانشگاهی موردنظر خود را اعلام کنند.

در پایان دو طرف بر ادامه برگزاری نشست کمیته مشترک کاری بین دو استان تا عادی شدن شرایط، از طریق تماس تصویری تأکید کردند و همچنین مقرر شد که دو طرف، لیست کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خود را در خصوص سرمایه‌گذاری‌هایی که پیش‌تر اعلام کرده بودند، به یکدیگر ارائه دهند.

موضوعات :
در همین رابطه