رادیو مجازی اتاق ایران - 16 اردیبهشت 1403

کیوان کاشفی در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه

پایانه صادرات محصولات کشاورزی در قصر شیرین راه‌اندازی شود

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه خواستار راه‌اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین به‌عنوان پایانه آزمایشی در کشور شد و این اقدام را راهکاری برای توسعه صادرات این محصولات عنوان کرد.

19 مرداد 1399
کد خبر : 34198
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به اهمیت صادرات محصولات کشاورزی خصوصاً از طریق مرزهای استان کرمانشاه، گفت: طی دو سال گذشته نزدیک به 725 میلیون دلار محصولات کشاورزی از مرزهای کرمانشاه صادر شده که این روند صادرات همچنان ادامه خواهد داشت.

کیوان کاشفی در کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه که با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، افزود: عمده مشکلاتی که اکنون پیش روی صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد، ناشی از نبود زیرساخت‌های مناسب است؛ چراکه نبود امکاناتی نظیر سردخانه، انبار و... در مرزها باعث می‌شود صادرات محصولات کشاورزی گاهی با زیان همراه باشد و مجبور شویم برای جلوگیری از این زیان آنچه طرف خارجی درخواست می‌کند را بپذیریم.

رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه این استان می‌تواند پایلوت ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی در کشور باشد و استان‌های دیگر نیز در صورت موفقیت از تجربه ما استفاده کنند، خاطرنشان کرد: امکان راه‌اندازی این پایانه در منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین وجود دارد و سرمایه‌گذار نیز پای‌کار است.

کاشفی خواستار تسهیل در روند صدور مجوز و در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای حمایت از سرمایه‌گذاری که در این زمینه پای‌کار است شد و عنوان کرد: اگر این پایانه راه‌اندازی شود، می‌توانیم در کنار آن خدماتی مانند بسته‌بندی محصولات کشاورزی و ... را نیز در نظر بگیریم.

تفاهم‌نامه‌ای برای تقویت بنیه صادرات و تجارت استان

او در ادامه بر لزوم حمایت از صادرکنندگان و تجار و تقویت بنیه مالی آنها تأکید کرد و گفت: در همین راستا و با ابتکاری که در کرمانشاه رقم زدیم، به‌عنوان اولین استان در کشور تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای بین اتاق بازرگانی، سازمان صمت و بانک توسعه صادرات امضا خواهد شد که هدف آن تأمین نقدینگی مورد نیاز این بخش است.

رئیس اتاق کرمانشاه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه سازمان صمت بخشی از کمک‌های فنی و اعتباری و لجستیک را در اختیار فعالین صادرات قرار می‌دهد، بانک توسعه صادرات در زمینه اعطای تسهیلات یارانه‌دار پای‌کار خواهد آمد و اتاق بازرگانی نیز بررسی صلاحیت متقاضیان و معرفی طرح‌های اولویت‌دار را انجام خواهد داد.

کاشفی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح شاهد حمایت از فعالین اقتصادی حوزه تجارت خارجی باشیم و استان‌های دیگر نیز بتوانند از این کار الگو بگیرند.

زمان راه‌اندازی حمل یکسره فرا رسیده است

او در ادامه بر لزوم راه‌اندازی حمل یکسره بین ایران و عراق و پس‌ازآن تا سوریه تأکید کرد و با اشاره به مشکلاتی که نبود حمل یکسره در زمینه صادرات به عراق ایجاد کرده، گفت: تخلیه و بارگیری این حجم از کامیون در مرزها نه‌تنها کیفیت و ارزش‌افزوده صادرات را کاهش می‌دهد، بلکه زمان صادرات را نیز طولانی می‌کند.

رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر عراق به کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوطه پیوسته، یادآور شد: اکنون بهترین زمان برای راه‌اندازی حمل یکسره است.

او معتقد است، تا زمانی که حمل یکسره به عراق فعال شود می‌توان کارها را از طریق ایجاد شرکت‌های حمل‌ونقل مشترک بین دو کشور پیش برد که کار چندان دشواری نیست.

کاشفی با بیان اینکه در سال‌های گذشته پیگیری زیادی برای راه‌اندازی شرکت حمل‌ونقل مشترک انجام شد که مورد موافقت سازمان راهداری کشور قرار نگرفت، از سازمان توسعه تجارت خواست برای کمک به بهبود صادرات به عراق حمایت‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

او همچنین با اشاره به وضعیت رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان استان کرمانشاه داشت و با بیان اینکه بیش از 76 درصد صادرکنندگان به تعهدات ارزی خود عمل کرده‌اند، گفت: تعلیق کارت بازرگانی برای کسانی که به تعهدات خود عمل نکرده‌اند نیز انجام شده است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است، اگر مهلت تعهدات ارزی تا شهریورماه تمدید شود بسیاری از صادرکنندگان که اکنون موفق به رفع تعهدات ارزی خود نشده‌اند می‌توانند در موعد باقی‌مانده ارز صادراتی را به کشور برگردانند.

می‌توانیم سهم بیشتری در بازار عراق داشته باشیم

رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 27 درصد بازار عراق در دست ایران است، گفت: باید از ظرفیت کرمانشاه برای حضور بیشتر در بازار عراق استفاده کنیم.

حمید زادبوم افزود: در حال حاضر وضعیت حضور ما در بازار عراق بد نیست، به‌گونه‌ای که سهم 27 درصدی از بازار عراق داریم.

او با بیان اینکه می‌توانیم در بازار عراق بیشتر از این جا باز کنیم، ادامه داد: مرزهای استان کرمانشاه می‌تواند به تقویت حضور ایران در عراق کمک کند و از همین رو این مرزها برای ما بسیار اهمیت دارد.

معاون وزیر صمت وضعیت کنونی زیرساخت‌های مرزی کرمانشاه را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: باید قدر پایانه‌های مرزی کرمانشاه را بدانیم، زیرا اگر همین زیرساخت‌ها نبود، صادرات فعلی را هم نداشتیم.

او با اشاره به اینکه شیوع بیماری کرونا باعث شده صادرات در بسیاری از کشورهای جهانی روند نزولی داشته باشد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه صادرات به بخش اقلیم کردستان عراق روند افزایشی داشته که کرمانشاه در این زمینه نقش مهمی داشته است.

زادبوم بر لزوم افزایش صادرات از مرزهای کرمانشاه تأکید کرد و گفت: برای افزایش صادرات از مرزهای کرمانشاه به عراق، باید زیرساخت‌های لجستیکی در مرزها مانند انبار، سردخانه و ... را افزایش دهیم.

او یکی دیگر از ملزومات تقویت حضور در بازار عراق را راه‌اندازی حمل یکسره دانست و از پیگیری برای برقراری آن خبر داد و اضافه کرد: برای راه‌اندازی حمل یکسره باید سیستم حمل‌ونقل خود را در داخل ایران هم تجهیز کنیم، خصوصاً در زمینه کانتینرهای یخچالی که به حدود دو تا سه هزار کانتینر یخچالی نیاز داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: در کنار توجه به بازار عراق به‌عنوان یکی از بازارهای مهم، کرمانشاه باید از ظرفیت دو بازار مهم دیگر شامل سوریه و لبنان نیز استفاده کند.

او در ادامه با اشاره به برنامه‌هایی که برای تأمین نقدینگی و حمایت‌های مالی از بخش صادرات وجود دارد، گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که داریم در نظر گرفتن بسته حمایتی در قالب چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی است.

او ادامه داد: برای این منظور از سال گذشته دو هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده و معادل همین رقم را نیز بانک‌ها باید بگذارند که در قالب تسهیلات با سود 14.5 درصد به صادرکنندگان پرداخت می‌شود که چهار بانک خصوصاً بانک توسعه صادرات در این زمینه فعالیت دارند.

به گفته معاون وزیر صمت از این چهار هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که در نظر گرفته شده تاکنون حدود 1800 میلیارد تومان آن پرداخت شده و پرداخت تسهیلات در سال جاری همچنان ادامه خواهد یافت.

او همچنین بر لزوم حمایت از واحدهای تولیدی صادراتی خصوصاً در سالی که مزین به سال جهش تولید است تأکید کرد و افزود: حتی در مباحث رفع تعهدات ارزی اگرچه کارت‌های بازرگانی برخی از تجار تعلیق شده، اما کارت بازرگانی واحدهای تولیدی را تعلیق نکردیم.

او در ادامه از ظرفیت نخود کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: تلاش می‌کنیم شورای نخود را مانند بسیاری از شوراهای ملی دیگری که در کشور داریم مانند شورای زعفران، شورای آبزیان، شورای دام و طیور و ... پیش ببریم و تقویت کنیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت اشاره‌ای هم به موانع پیش روی صادرات سیمان داشت و عنوان کرد: ایرادی ندارد تا زمانی که مشکلات صادرات سیمان مرتفع می‌شود، کلینکر صادر کنیم که ارزش‌افزوده آن از بسیاری از کالاهای صادراتی دیگر بیشتر است.

در همین رابطه