رادیو مجازی اتاق ایران 22 اردیهشت 1403
روزنامه شرق

الگوی محدود و تکراری مانعی در برابر توسعه

پس برای ازمیان‌برداشتن یک عامل اساسی فقر بالفعل و بالقوه، ضروری است نظام بهره‌برداری دهقانیِ خرده‌مالکی ایران، دگرگونی بنیانی و ساختاری در جهت یک نظام‎ بهره‌برداری ‌جمعی، زنجیره‎ای و شبکه‎ای و نیز تنوع‌بخشی به اقتصاد روستایی بیابد.

اقتصاد کلان

تهدید کرونا و فرصت از دست رفته شایسته‌سالاری

دوران حاکمیت کرونا می‌توانست فرصتی در اختیار مسئولان قرار بدهد تا دیوار تخریب‌شده اعتماد مردم به رسانه‌های رسمی را بازسازی کنند؛ اما این در گرو بازنگری در شیوه‌های مدیریتی، پذیرش قواعد شایسته‌سالاری و اصلاح نظام تصمیم‌گیری است.

اقتصاد کلان

سالحی‌اصفهانی

نظام مالی ایران نیاز به ساماندهی دارد

صالحی اصفهانی  می‌گوید: برای نیل به توسعه، وجود حاکمیت مردم‌سالار الزامی نیست و در برخی شرایط ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.

اقتصاد کلان

محمد ستاری‌فر می‌گوید

بازار سیاست باید خود را اصلاح کند

‌‌ستاری‌فر نتیجه فرایند توسعه‌یافتگی ایران را برپایی چرخه بن‌سازه توسعه یعنی «قدرت جامعه قوی- قدرت دولت قوی» می‌خواند. پس از به‌نظم‌کشاندن دولت، می‌توان جامعه منظم و بسامان نیز پدید آورد.

اقتصاد کلان

محسن بهرامی ارض‌اقدس می‌گوید

اقتصاد دولتی فربه‌تر و بخش‌ خصوصی ناتوان‌تر شده

به گفته بهرامی ارض‌اقدس 12 هدف خصوصی‌سازی به سرانجام نرسیده و در صورت مقایسه وضع موجود با سال‌های گذشته، اقتصاد دولتی فربه‌تر، بخش خصوصی ناتوان‌تر، فضای کسب‌و‌کار تیره‌تر، موانع تولید کماکان برقرار است.

اقتصاد کلان

تهدید ناامنی غذایی برای امنیت جهانی

اوج‌گرفتن بیماری همه‌گیر کووید‌۱۹ و فزونی‌یافتن منازعات منطقه‌ای و جهانی و تغییر اقلیم به‌صورت جدی امنیت غذایی و حیات جمعیت کثیری از مردم جهان را تهدید کرده است.

صنایع غذایی

اقتصاد ایران زیر ضرب سیاست

هنوز رهبران کشور چین به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، حاضر به تحمیل هزینه‌های سنگین سیاست بر اقتصادشان نیستند. محدودیت‌هایی که بانک‌های چینی به دلیل نگرانی از اقدامات تنبیهی آمریکا بر کشورمان تحمیل می‌کنند، بهترین شاهد این مدعاست. ‌اینکه تولیدکنندگان ایرانی برای تأمین مواد اولیه وارداتی خود با دشواری‌های گسترده روبه‌رو هستند به دلیل این مسئله است.

اقتصاد کلان

رمز پایداری اوپک در 60 سالگی

موج دوم توسل ایالات متحده به اوپک برای نقش‌آفرینی در بازگرداندن تعادل قیمتی به بازار نفت در پی گسترش ویروس کرونا در ماه‌های اخیر است که حرکتی عجیب به شمار می‌رود. این حرکت هرچند موقتی به نظر می‌رسد اما از پذیرش رسمی ضرورت وجود و توانمندی اوپک برای بازار جهانی نفت و اقتصاد جهانی حکایت می‌کند. حرکتی که اوپک 60 سال پیش با تأسیس خود در بازار نفت ایجاد کرد، حالا با گرایش کشورهای نفتی غیرعضو و حتی ابرقدرت‌های اقتصادی مانند ایالات متحده به رژیمی قدرتمند و با گستره زیاد تبدیل شده است.

انرژی

کارشناسان، وضعیت بورس در روزهای آینده را بررسی کردند

سرنوشت بورس و خطای دولتی

از ابتدای سال 80 هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شد ولی آنچه در بازار سرمایه در چند روز اخیر رخ داده، به سبب خطاهای دولتی است.

بورس

اقتصاد ایران و راه‌های پرپیچ‌وخم

ضربه اصلی به اقتصاد را در سال‌های اخیر، تحریم‌ها وارد کرد و فساد و پنهان‌کاری اقتصادی نیز یکی از پیامدهای تحریم است. اکنون کرونا نیز درآمد بیشتر افراد و مشاغل را با مشکل مواجه کرده است. وقتی با وجود تمام گمانه‌زنی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که در سال‌های گذشته انجام شده، همچنان اقتصاد ایران وابسته به نفت است راهی جز فراهم‌کردن فضا برای بازگشت صادرات طبیعی نفت و به‌دست‌آوردن درآمدهای ارزی حاصل از آن وجود ندارد.

اقتصاد کلان