رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403
روزنامه شرق

‌تحریم‌ها چگونه خنثی می‌شود؟

برای تخصیص بودجه ابتدا نیازها و موضوعات را برشماریم سپس هر آنچه را لازم اجرای آن است ردیف کنیم و به جای پرداختن به اعداد و ارقام موضوع را در اولویت قرار دهیم. این‌گونه می‌توان به سمت بی‌اثرکردن تحریم‌ها رفت.

اقتصاد کلان

شهروندزدایی نه حاشیه‌نشینی

در 15 سال گذشته، حوزه سیاسی با خودداناپنداری و قدرت‌طلبی از یک سو و تسخیرشدگی توسط بورژوازی مستغلات رانتی از سوی دیگر، زیر پرده شعارهای دهان‌پرکن اجتماعی، همواره از پیروی از یک برنامه علمی جامع مسکن، انباشت دانش آن و ایجاد سازوکارهای نهادی قابل تعمیم و تکرار گریزان بوده و به این ترتیب از اکثریت جامعه شهروندزدایی کرده، آن‌ها را به حاشیه رانده و در تله فقر گرفتار کرده است.

اقتصاد کلان

معمای ارزیابی مدیران در اقتصاد سیاست‌زده

رسالت نخبگان و اصحاب رسانه است که ازیک‌سو با دادن آگاهی به شهروندان اجازه ندهند طرّاران میدان سیاست با وعده‌های توخالی و فریبکارانه آنان را گرفتار مالباختگی در روز انتخابات کنند‌ و از سوی دیگر متولیان امر را وادار کنند به مسئولیت خود برای ارتقای فکری شهروندان و «بهبود کیفیت انتخابات» بی‌اعتنا نباشند‌

اقتصاد کلان

تلنگری بر چالش‌های پیش‌روی صادراتی صنعت دارویی کشور

به‌گفته عبادی‌فر افزایش صادرات دارو به کشورهای همسایه و جهان یک جایگزین مناسب برای صادرات غیرنفتی برای کشور به حساب می‌آید.

صادرات

چگونه وضعیت ایران ‌بسامان می‌شود؟

نبودِ مدل و الگوی اقتصادی و توسعه‌ای مبتنی‌بر رفاه جامعه متناسب با امکانات و محدودیت‌های کشور، اساس مشکلات امروز ماست و تا این ابرچالش رفع نشود، لوایح بودجه و برنامه‌های توسعه‌ای و افق‌ها و منشورها و... به نتیجه لازم نمی‌رسد و دستیابی به دولت توسط گروه‌های سیاسی منتقد گروه فعلی هم کار این ملک و میهن را بسامان نخواهد کرد.

اقتصاد کلان

موانع کسب منافع دیجیتالی‌شدن اقتصاد ایران

انقلاب فناوری دیجیتال فواید خصوصی فوری را برای همه جهانیان به ارمغان آورده است اما آیا سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری اطلاعات و ارتباطات رشد سریع‌تر، مشاغل بیشتر و خدمات بهتر را برای ایران ایجاد کرده است؟ پاسخ این سؤال قطعا منفی است و نیاز به تحلیل‌های جدی در اولویت‌گذاری و ضمانت اجرائی در حوزه دانش اقتصاد، حقوق و حکمرانی دارد.

جلب رضایت مردم از جیب چه کسی؟

جلب رضایت جامعه، زمانی اصالت و دوام دارد که به این دور باطل اضمحلال منابع با کاهش مصنوعی قیمت‌ها خاتمه داده شود و با افزایش امنیت و اطمینان و ثبات سیاست‌ها در داخل و خارج، امکان جذب سرمایه‌های مادی و فکری فراهم شود و با بزرگ‌شدن کیک اقتصاد، به شهروندان مسئول جایزه دهیم و نه آنکه از جیب تولید‌کننده و پیمانکار بینوا و به قیمت عقب‌ماندگی بیشتر و بیشتر کشور از مدار توسعه و پیشرفت هزینه شود.

اقتصاد کلان

گامی در مسیر شناخت رفتار مفسدانه

بسیاری از مفاهیم اولیه مرتبط با رفتار مفسدانه در جامعه ما به بازتعریف نیاز دارند، تا حد و حدود رفتار مفسدانه برای شهروندان شناخته‌ شده و حریم امنی که مفسدان در سایه تعاریف غلط و مبهم برای خود ساخته‌اند، شکسته ‌شود.

اقتصاد کلان

باورهای نادرست درباره اقتصاد ایران در دوره 1340 تا 1355

همبستگی تورم در ایران با قدرت ریال در برابر ارزهای خارجی نشان می‌دهد که بر‌خلاف دیدگاه و اعتقاد ایدئولوژیک نئولیبرال‌های وطنی به نظریات پولی، اقتصاد ایران که به صادرات منابع خام و اولیه و واردات کالاهای نهایی مصرفی و سرمایه‌ای وابسته است، به واسطه صرف دست‌کاری قیمت‌ها اصلاح‌پذیر نیست.

اقتصاد کلان

دوده و خفگی بر فراز آفتاب

سیاست‌گذاری‌ در حوزه انرژی فقط از منافع گروهی و رانتی دفاع می‌کند و دولت‌های ما را اسیر این دیدگاه‌ها کرده است. پیشنهاد می‌کنم پاسخ‌های فرهیختگان اقتصاد و انرژی را به‌مثابه یک وظیفه ملی روزانه رصد کنیم و برای اجرای آن‌ها زمان معین تعیین کنیم؛ آن‌هم نه به دست بوروکرات‌هایی که خالق فاجعه هستند.

اقتصاد کلان