محمد رضوانیفر با اعلام اینکه حجم مبادلات تجاری کشورمان در ۱۱ماهه سالجاری با کشورهای همسایه با ۲.۵درصد افزایش به رقم ۵۵میلیارد و ۲۷۵میلیون دلار رسیدهاست، اظهار کرد: از مجموع مبادلات تجاری ایران با کشورهای همسایه ۲۵میلیارد و ۸۴۴میلیون دلار آن به صادرات و ۲۹میلیارد و ۴۳۱میلیون دلار به واردات اختصاص داشتهاست. وی افزود: صادرات ایران به کشورهای همسایه در ۱۱ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سالقبل از لحاظ وزن ۳درصد و از حیث ارزش ۹درصد کاهش و واردات از کشورهای همسایه در این مدت از حیث وزن و ارزش به ترتیب ۱۱ و ۱۵درصد افزایش را نشان میدهد. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در ۱۱ماهه سالجاری ارزش صادرات ایران به ۸کشور همسایه با کاهش و با ۷ کشور دیگر همسایه با افزایش روبهرو بودهاست، گفت: در این مدت ارزش صادرات ایران به کشورهای عراق، ترکیه، جمهوریآذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان، کویت، قطر و عربستانسعودی با کاهش و با کشورهای اماراتمتحدهعربی، پاکستان، افغانستان، عمان، فدراسیونروسیه، قزاقستان و بحرین با افزایش روبهرو بودهاست.
رضوانیفر با اشاره به اینکه در ۱۱ماهه سالجاری در بین کشورهای همسایه واردات کالا به لحاظ ارزش از کشورهای بحرین، قزاقستان، پاکستان و کویت کاهش داشتهاست، ادامه داد: در این مدت بیشترین میزاندرصد افزایش واردات به لحاظ ارزشی در بین کشورهای همسایه به ارمنستان، عراق، ترکمنستان، قطر و فدراسیونروسیه اختصاص داشت. وی بیان کرد: میزان وزنی واردات از کشورهای همسایه در ۱۱ماهه سالجاری ۲۱میلیون و ۴۳۲هزار تن و میزان وزنی صادرات به کشورهای همسایه ۶۷میلیون و ۱۰۸هزار تن بودهاست.
۲۳میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد
گمرک اعلام کرد: در ۱۱ماهه سالجاری ۲۲میلیون و ۸۸۱هزارتن کالای اساسی به ارزش ۱۷میلیارد و ۸۲۶میلیون دلار وارد کشور شدهاست. به گزارش «ایرنا» از گمرک، واردات کالای اساسی در ۱۱ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سالقبل از لحاظ وزنی ۱.۳۰درصد افزایش و از حیث ارزش ۵درصد کاهش داشتهاست. بر اساس این گزارش، ذرت با ۳میلیارد و ۵۰۱میلیون دلار، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۲میلیارد و ۲۸۲میلیون دلار، انواع دانههای روغنی با ۲میلیارد و ۴۷میلیون دلار، برنج با یکمیلیارد و ۲۱۰میلیون دلار و گندم با یکمیلیارد دلار، ۵ قلم اول کالای اساسی وارداتی را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس این گزارش، در بین ۵ قلم اول کالاهای اساسی در مدت یادشده به لحاظ ارزش ذرت ۱۶درصد، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام ۰.۳۲درصد و انواع دانههای روغنی ۵درصد افزایش و برنج و گندم به ترتیب ۴۵ و ۳۹درصد کاهش نشان میدهد. این گزارش درخصوص بیشترین کاهش به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی در ۱۱ماهه سالجاری میافزاید: در این مدت واردات چای خشک، برنج، گندم، شکر خام، حبوبات و جو به ترتیب بیشترین کاهش را در بین کالاهای اساسی به خود اختصاص دادند. بر اساس این گزارش، در ۱۱ماه سالجاری، واردات گوشت قرمز سبک گرم، گوشت قرمز سرد سنگین، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و انواع بذر بهترتیب از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی برخوردار بودند.