عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به وضعیت نامناسب منابع مالی بانکها و تلاش آنها روی اعطای تسهیلات تکلیفی، پیشنهاد ایجاد کارگروههای تأمین مالی استانی به همت اتاقهای سراسر کشور را مطرح کرد. این کارگروهها توان هدایت بنگاهها به سمت استفاده بهینه از منابع بازار سرمایه را دارند.
محمد خاکی، رئیس اتاق خرمآباد در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، ضمن تأکید بر اهمیت نقش بازار سرمایه در تأمین منابع مالی موردنیاز بنگاههای اقتصادی تصریح کرد: در گذشته واحدهای اقتصادی وابستگی خاصی به منابع بانکی داشتند؛ اما امروز ظرفیتهای بازار سرمایه به حدی است که میتوان از میزان اینم وابستگی بکاهیم و سراغ روشهای جدید تأمین مالی برویم.
به اعتقاد او باید از روشهای سنتی عبور کرد و به کمک شیوههای جدیدی که در سطح دنیا رایج است، منابع موردنیاز بنگاههای اقتصادی را تأمین کنیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: چند سالی است که به دلیل شرایط اقتصادی حاکم، سیاستهای بانک مرکزی به سمت سیاستهای انقباضی پیش رفته و همین عامل موجب شده تا بانکهای عمل نتوانند پاسخگوی نیاز بنگاههای اقتصادی و حتی پروژههای شهرداری باشند. در واقع بانکها تنها تا 80 درصد منابع خود را میتوانند در قالب تسهیلات بپردازند و از آنجا که سیاستهای انقباضی مطرح است، مانند گذشته نمیتوانند در تأمین منابع بنگاهها نقش بازی کنند.
رئیس اتاق خرمآباد، متناسب با کمرنگ شدن نقش بانکها در پروسه تأمین مالی و از طرفی نیاز مبرم واحدهای اقتصادی به نقدینگی جدید، پیشنهاد داد: کارگروههای تأمین مالی استانی به همت اتاقهای سراسر کشور و با حضور نماینده یک شرکت کارگزاری، مدیران سازمانهای دولتی مربوطه، نماینده شهرداری و نمایندگان اتاق شکل بگیرند و در راستای هدایت صاحبان پروژههای تجاری و اقتصادی به استفاده از بازار سرمایه، حرکت کنند.
خاکی تصریح کرد: ظرفیت این کارگروه در این است که متقاضیان منابع مالی را در استفاده از بازار سرمایه راهنمایی کنند تا آنها بتوانند از بهترین و مناسبترین روش تأمین مالی بهره ببرند. از طرفی این کارگروهها باید به صورت استانی فعالیت کنند چراکه صنایع و ظرفیتهای هر استان با استان دیگر متفاوت است.
رئیس اتاق خرمآباد تأکید کرد: دبیرخانه این کارگروه میتواند در اتاق و ذیل دبیرخانه شورای گفتوگوی استانی، شکل بگیرد.