پرونده خبری اتاق ایران آنلاین برای سند آمایش سرزمین - 5

توسعه چهارمحال و بختیاری بر اساس ظرفیت‌ها و نیازها پیگیری می‌شود | صنایع تحت‌فشار ناترازی بانک‌ها قرار دارند

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به اجرای طرح آمایش استان چهارمحال و بختیاری، می‌گوید: توسعه بخش دامداری و حل مشکل ناترازی بانک‌های استان از حلقه‌های مفقوده این سند است.
تاریخ: 28 آذر 1403
شناسه: 72331

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرکرد با تأکید بر اهمیت تدوین و اجرای طرح آمایش سرزمین، گفت: سند آمایش استان چهارمحال و بختیاری در 5 هزار صفحه مشتمل بر 8 فصل از سوی مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری کشور به‌عنوان مشاور طرح، تهیه شده است و بخش عمده ظرفیت‌ها، نیازها و استعدادهای استان را به‌صورت کارشناسی احصا کرده است.

شهرام زارع در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: سند آمایش استان چهارمحال و بختیاری در اسفند 1399 به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسیده است و یکی از اهداف بنیادین آن، کارایی بازدهی اقتصاد است. همچنین گسترش عدالت و رفع عدم تعادل‌های منطقه‌ای هدف دیگری است که در این سند مدنظر قرار گرفته و بهبود محیط‌زیست و منابع طبیعی نیز گرچه در استان شرایط مساعدتری نسبت به اغلب مناطق کشور دارد، به‌عنوان یکی از اهداف سند آمایش مورد توجه قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه در سند آمایش استان چهارمحال و بختیاری، به نقش و وظایف تخصصی استان در تقسیم‌کار ملی نیز پرداخته شده است، گفت: در بخش صنعت، زیربخش‌های فلزات اساسی مثل میلگرد، شمش فولاد، مس و... گنجانده شده و ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات برقی نیز آب توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

زارع افزود: در بحث ریسندگی و بافندگی یکی از شهرستان‌های استان انتخاب شده و در بحث صنایع تبدیلی و تکمیلی، خوراک آبزیان، آب‌معدنی و ... نیز شهرستان‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته‌اند و در حوزه اجرا، موفقیت‌آمیز بوده است.

او با اشاره به ظرفیت‌های قابل‌توجه گردشگری طبیعی، ورزشی و عشایری در استان چهارمحال و بختیاری، گفت: ما همچنان برای گردشگری سلامت کمبود زیرساخت داریم اما متأسفانه در سایر حوزه‌ها نیز باوجود ظرفیت‌های بسیار، سرمایه‌گذاری کمی انجام شده است.

رئیس اتاق شهرکرد، افزود: بی‌توجهی به تأمین زیرساخت‌های گردشگری، یکی از حلقه‌های مفقوده در آمایش استان چهارمحال و بختیاری است و همین مسئله بهره‌برداری از ظرفیت‌های این حوزه را با مشکل مواجه کرده است.

به عقیده زارع، ترغیب هولدینگ‌های بزرگ اقتصادی برای احداث تفرج‌گاه و اماکن اقامتی حتی برای استفاده کارکنان، می‌تواند شروع خوبی برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های گردشگری استان باشد.

او توجه به حمل‌ونقل و ترانزیت کالا در قلمرو شهرکرد، بروجن و لردگان را از دیگر نکات طرح آمایش استان عنوان کرد و گفت: اتصال ریلی شهرکرد به شبکه سراسری و خط اصلی اصفهان – بندرعباس، یکی از اتفاقات پرثمر برای استان خواهد بود که البته هدف اصلی آن انتقال بار بوده و حمل مواد اولیه صنایع فولاد، گندله و خوراک دام استان را بسیار تسهیل خواهد کرد.

به گفته زارع، باراندازهای این خطر ریلی در شهرک‌های صنعتی استان، منجر به تسهیل دسترسی صنایع استان به شبکه حمل‌ونقل ریلی کشور خواهد شد.

او درباره نتایج اجرای طرح آمایش استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در بحث کشاورزی، بخش‌های باغداری و دامداری استان مورد توجه قرار گرفته که در حوزه باغداری، بحث باغات بادام با موفقیت در حال اجراست؛ اما در بحث دامداری گرچه موفقیت نسبی داشته‌ایم اما هنوز مصوبه دولت قبل برای احداث دامداری‌های صنعتی بزرگ در همه شهرستان‌های استان اجرایی نشده است.

رئیس اتاق شهرکرد، اظهار کرد: در بحث کشاورزی ما سالانه توسعه خوبی در بادام داشتیم و با نزدیک 20 هزار هکتار زیرکشت، حدود 30 هزار تن بادام تولید کرده‌ایم که 3 هزار تن از آن به هندوستان صادر شده است.

زارع درباره وضعیت بخش دامداری نیز، گفت: در دولت شهید رئیسی مقرر شد با مشارکت هلدینگ‌های بزرگ در هر شهرستان استان چهارمحال و بختیاری یک دامداری بزرگ احداث شود؛ اما هنوز خبری از اجرای این مصوبه نیست.

زارع اظهار کرد: استان چهارمحال و بختیاری در بحث دامداری بسیار مستعد است و به دلیل وجود مراتع باکیفیت و آب‌وهوای منحصربه‌فرد، یکی از بهترین گوشت‌های دنیا در این استان تولید می‌شود؛ اما استان هنوز از شبکه دامداری منسجم و صنعتی بی‌بهره بوده و رفع این مسئله در طرح آمایش سرزمین هم دیده نشده است.

رئیس اتاق شهرکرد همچنین با اشاره به فشار سنگین ناترازی اقتصادی بانک‌های استان به واحدهای تولیدی، افزود: بنگاه‌های اقتصادی به‌خصوص صنایع استان به‌شدت از ناترازی اقتصادی بانک‌ها آسیب دیده‌اند و در وضعیت اسفناکی به سر می‌برند به‌گونه‌ای که اگر تا 6 ماه آتی به داد صنعت نرسیم معضلات بزرگی در ابعاد وسیع شاهد خواهیم بود.

در همین رابطه