پرونده خبری اتاق ایران آنلاین برای سند آمایش سرزمین - 8

سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند بازنگری است | گذر زمان باعث غیرعملیاتی شدن سند آمایش می‌شود

عبداله قبادی،رئیس اتاق یاسوج می‌گوید: با وجود اینکه در سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد به ظرفیت‌ها و نیازهای استان توجه شده، اغلب موارد عملی نشده و به دلیل گذر زمان، این سند نیازمند بازنگری است.
تاریخ: 28 آذر 1403
شناسه: 72374

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج گفت: مطالعه سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۸۴ شروع شد و در مقاطعی راکد ماند؛ اما از سال ۱۳۹۳ مطالعه جدی آن در دستور کار قرار گرفت و در اسفندماه ۱۳۹۵ در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و در سال ۱۳۹۹ شورای عالی آمایش سرزمین کشور به تصویب رسید.

عبداله قبادی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: در سند آمایش مأموریت‌های کهگیلویه و بویراحمد، مأموریت‌های استان توسعه استان در 16 سرفصل تبیین شد که ازجمله آن‌ها می‌توان به تقویت و توسعه بخش گردشگری، تقویت شبکه حمل‌ونقل، حفظ، احیاء و توسعه منابع طبیعی، افزایش نقش استان در تولید فرآورده‌های نفتی، نوسازی و توسعه بخش‌های صنعت و معدن، توسعه و افزایش بهره‌وری تولید کشاورزی، توانمندسازی بخش تعاونی و ... اشاره کرد.

قبادی با اشاره به اینکه اهداف برشمرده شده در سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد، بخش قابل‌توجهی از ظرفیت‌ها و نیازهای استان را در برمی‌گرفت، اظهار کرد: بااین‌حال، بسیاری از اهداف در عمل مورد بی‌توجهی قرار گرفت و تاکنون اجرایی نشده است و برای برخی هم به‌صورت جزئی اقداماتی صورت که نمی‌تواند مصداق اجرای برنامه باشد.

او با تأکید بر اینکه عملیات اجرایی سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد آن‌گونه که روی کاغذ آمده است، هرگز اجرایی نشد، گفت: هدف اصلی از طرح آمایش سرزمینی، شناسایی نقاط ضعف و قوت استان در فرآیند طرح چشم‌انداز چندساله کشور، بررسی ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها، استعدادها و قابلیت‌های بالای استان بود؛ اما درواقع آنچه درنهایت به‌عنوان سند تدوین شده به دلایل متعدد از اجرا فاصله گرفته است.

رئیس اتاق یاسوج ادامه داد: به دلیل طولانی شدن فرایند تهیه سند آمایش و تغییرات مدیریتی در سنوات تدوین سند، عدم استفاده از ظرفیت نخبگان، خبرگان و کارشناسان استان، عدم شناخت مجری طرح با بخش‌های مختلف استان، تغییرات اقتصادی، تورم و موارد دیگر، سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند بازنگری است.

قبادی ادامه داد: با توجه به نیاز قطعی سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد به ویرایش و تجدیدنظر، پیشنهاد می‌کنیم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تشکیل کمیته‌ای از نخبگان، خبرگان و کارشناسان و مدیران استانی، تجزیه‌وتحلیل سند آمایش استان کهگیلویه و بویراحمد را با توجه جایگاه استان در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور بازنگری کرده و موارد موردنیاز برای به‌روزرسانی و تغییرات را پس از احصا، اصلاح کند.

در همین رابطه