پیام نماینده شورای جهانی آب به مناسبت نهمین بزرگداشت روز ملی آب

فرصت‌های تضمین امنیت آبی برای نسل آینده را شناسایی کنیم| تاکید بر ایجاد پایداری در جهان به کمک فناوری

نماینده شورای جهانی آب، در پیامی تصویری به‌مناسبت بزرگداشت روز ملی آب از حق جهانی دسترسی به آب گفت: باید جامعه آب خود را بیش‌ازپیش متعهد بداند و اقدام جمعی برای جهان و برای نسل‌های آینده انجام دهد.
تاریخ: 07 اسفند 1403
شناسه: 73892

نهمین بزرگداشت روز ملی آب به همت مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران برگزار شد. شعار این رویداد «آب، غذا، انرژی؛ هوشمندی در مصرف، امنیت در منابع» است.

لویک فاچون،( Loic Fauchon) نماینده شورای جهانی آب «WWC »به مناسب بزرگداشت روز ملی آب پیامی تصویری ارسال کرد.

نماینده شورای جهانی آب در بخشی از پیام خود عنوان کرد: ابعاد بحران آب به‌طور فزاینده‌ای پیش روی ما در سراسر جهان قابل‌مشاهده است که بیش‌ازپیش نشان می‌دهد این منبع چه نقش مرکزی در زندگی ما دارد. امروز، برقرار کردن ارتباط با شما، فرصتی است برای شورای جهانی آب، که با افرادی ارتباط برقرار کند که چالش‌های آب را بیش از دیگران، یا پیش از دیگران، تجربه می‌کنند

او ادامه داد: ما می‌توانیم در مورد بسیاری از مسائل از شما یاد بگیریم. خشک‌سالی‌ها، سیلاب‌ها و آلودگی‌ها بسیاری از مناطق جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. واضح است که آب بر روی تمام ابعاد جامعه تأثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب آسیب‌های ماندگار شود.

فاچون ادامه داد: کمبود آب، دسترسی به آب، آلودگی دائمی آب، تهدید بزرگی برای بخش‌های مصرف خانگی، کشاورزی و صنعتی است و این تهدیدها با افزایش جمعیت تشدید شده‌اند. پیش‌بینی‌شده است که طی ده سال جمعیت ایران به‌اندازه 6 میلیون نفر افزایش خواهد یافت که نشان‌دهنده نیازهای جدید به غذا، برق و سایر موارد برای بقا است.

او تصریح کرد: میلیاردها نفر، کودکان، زنان و مردان، گذشته از رفاه، با کمبود آب برای بقا مواجه هستند. بنابراین چگونه ما می‌توانیم این رنج‌ها را کاهش دهیم؟ چگونه می‌توانیم حق دسترسی به آب را در جهان تضمین کنیم؟

نماینده شورای جهانی آب گفت: نقش شورای جهانی آب و 300 عضو سازمانی آن از 100 کشور جهان این است که درباره آب تفکر روبه‌جلو داشته باشیم و مخاطرات آینده را شناسایی و علاج کنیم و فرصت‌های تضمین امنیت آبی برای نسل کنونی و نسل‌های آینده را شناسایی کنیم. با تمرکز بر فرصت‌ها، دو اصل به ایجاد پایداری در جهان کمک خواهند کرد: 1. حفاظت از طبیعت 2. نوآوری در فناوری‌هایی که ناسازگار با طبیعت نباشند.

او ادامه داد: ما با احترام متقابل نیاز به اقدام داریم که بتوانیم تعادل پایدار را بین استفاده از منابع طبیعی و عمل به وظیفهٔ حفاظت از آن‌ها برقرار کنیم. ما نیاز داریم نوآوری فناورانه را در بخش آب به کار ببریم: از مدرن سازی سیستم‌های جمع‌آوری آب باران گرفته تا سیستم‌های تغذیه مصنوعی آب‌های زیرزمینی، تصفیه پساب برای استفاده مجدد، سیستم‌های شوری‌زدایی آب دریا، و تولید آب اتمسفری. و البته نوآری‌های دیجیتال را هم نباید فراموش کنیم.

او ادامه داد: این تکنولوژی‌ها، گام‌به‌گام در حال رواج هستند و با ادامه این فرآیند، هزینه‌های نیز قابل‌قبول‌تر می‌شوند. بااین‌وجود، نوآوری نیازمند اشتراک‌گذاری دانش، تأمین مالی و حکمرانی است. هیچ مترادفی برای اشتراک‌گذاری نوآوری وجود ندارد. داده‌های علمی می‌بایست بین کشورها و در درون کشورها تبادل شود تا همکاری نزدیکی میان گروه‌های مختلف تحت تأثیر، دانشمندان، سازمان‌های بین‌المللی، کسب‌وکارها و جوامع شکل بگیرد که تخصص آن‌ها متنوع و مکمل یکدیگر است.

نماینده شورای جهانی آب افزود: این همکاری‌ها موجب تسهیل در ایجاد راه‌حل‌های مؤثرتر می‌شود که سازگاری بهتری با هر منطقه از دارند. آب پول کافی ندارد و پول هم آب کافی ندارد، صنایع و اقتصادها که برای تولید به آب نیاز دارند و کشاورزی، زمانی که کمبود آب وجود داشته باشد، دچار مشکل می‌شوند. با این حال، سرمایه‌گذاری برای مقابله با چالش‌های کمبود آب بسیار کم است. بنابراین ما ناچار هستیم به اقتصاد آب جدید ازجمله راهبردها و روش‌هایی با هدف کاربرد بهره‌ورتر و عقلانی‌تر آب در قالب یک مدل مشارکتی چرخشی فکر کنیم.

او تاکید کرد: نهایتاً این اهداف بدون در نظر گرفتن یک حکمرانی خوب افقی و عمودی تضمین‌کنندهٔ اشتراک‌گذاری عادلانه و شفافیت کامل محقق نخواهد شد. حکمرانی عمودی به این معناست حکمرانی آب به‌طور مؤثری بین استان‌ها به اشتراک گذاشته شود که تضمین‌کننده و کنترل‌کنندهٔ مصرف منابع و حوضه‌های رودخانه است و تضمین‌کننده کیفیت است و در آن مقامات محلی و شهروندان مسئول تصفیه، توزیع و برگشت هزینه هستند.

نماینده شورای جهانی آب عنوان کرد: حکمرانی خوب وابسته به ایجاد یک تعادل خوب بین آب، برق، سلامت، غذا و آموزش وابسته است. این همان چیزی است که ما به آن اتحاد 5 جانبه یا رویکرد افقی می‌گوییم. آب به خدمات اکوسیستم بر پایه طبیعت وابسته است که منابع آب را فیلتر و تنظیم می‌کنند و تضمین‌کننده کیفیت و در دسترس بودن آب برای اکوسیستم و جوامع انسانی است.

به‌گفته نماینده شورای جهانی آب، آب با کمیت و کیفیت مناسب، توسعه جوامع، بخصوص کشاورزی، را ممکن می‌سازد. تمامی این عوامل بر سلامت عمومی اثرگذار است که در برابر اپیدمی‌های با منشأ آب و آلودگی آب آسیب‌پذیر است.

 او در پایان عنوان کرد: حق جهانی دسترسی به آب، موضوعی که بیان آن ساده اما پیاده‌سازی آن دشوار است، حقی است که نقشی اساسی در کرامت انسانی دارد. حق دسترسی به آب بالاتر از تمام حقوق است. دسترسی به آب با کمیت، کیفیت مناسب و با قیمتی که برای تمامی افراد قابل پرداخت است. مسئولیت جمعی و شخصی ماست، یا بهتر بگویم مسئولیت مشترک ماست، که این منبع حیاتی را با روش‌هایی که در اختیار داریم حفظ و نگهداری کنیم.

او تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های حق دسترسی به آب، همکاری تمامی بازیگران در مواجهه با چالش‌های آب ضروری است. چالش‌هایی که به‌احتمال‌زیاد کاهش نمی‌یابند بلکه تشدید می‌شوند. پیام من به جامعه آب این است که خود را بیش‌ازپیش متعهد بدانیم که کنار هم قرار بگیریم و اقدامات جمعی برای جهان‌مان، برای نسل‌های آینده‌مان و برای آسیب‌پذیرترین بخش جمعیت‌مان انجام دهیم.

در همین رابطه