پرونده خبری تحلیلی اتاق ایران آنلاین درباره شعار سال 1404- 16 | نایب رئیس اتاق تبریز:

حل ریشه‌ای دردهای تولید و سرمایه‌گذاری در کشور از مسیر اعتقاد و اعتماد به بخش خصوصی می‌گذرد

نایب رییس اتاق بازرگانی تبریز گفت: مهمترین اصل در سرمایه‌گذاری این است که به بخش خصوصی اعتماد و اعتقاد پیدا کرد که متاسفانه در عمل آن را مشاهده نمی‌کنیم.
تاریخ: 03 فروردین 1404
شناسه: 84367

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران آنلاین به نقل از روابط عمومی اتاق تبریز، مسعود بنابیان، نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در رابطه با شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید»، گفت: مهمترین اصل در سرمایه‌گذاری این است که به بخش خصوصی اعتماد و اعتقاد پیدا کرد که متاسفانه در عمل آن را مشاهده نمی‌کنیم.

بنابیان با اشاره به تاکید چندین باره رهبر معظم انقلاب اسلامی در شعارهای سال به مقوله حمایت از تولید و بخش خصوصی، گفت: این امر نشان از آن دارد که ایشان هم به شرایط نابسامان و موانع فراوان برای سرمایه‌گذاری در تولید مخصوصا برای بخش خصوصی کشور اشراف دارند.

او با بیان این مطلب گفت: امیدوارم امسال در کنار شعار سال با توجه به اعتقادی که رئیس‌جمهور هم به دید کارشناسی دارد، موانع و مشکلات تولید در کشور کارشناسی‌ شده و از روی آوردن به راهکارهای مسکنی و روزمره و سطحی پرهیز کرده و با اعتقاد به بخش خصوصی واقعی به‌دنبال حل ریشه‌ای و عمیق دردهای چندین ساله تولید و سرمایه‌گذاری در کشور باشیم‌.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز تاکید کرد: ارائه آمارهای خودفریبانه و عوامانه دیگر نمی‌تواند به مشکلات واقعی سرپوش بگذارد. شرایط اقتصادی و معیشتی در حدی قرار گرفته است که نمی‌توان با ساده‌انگاری و گفتاردرمانی، مردم را راضی نگه‌ داشت.

بنابیان گفت: مهمترین اصل در سرمایه‌گذاری این است که به بخش خصوصی اعتماد و اعتقاد پیدا کرد که متاسفانه در عمل آن را مشاهده نمی‌کنیم و تعدد قوانین و نهادهای نظارتی و کنترل‌های سخت در صحنه اقتصاد و تجارت، راه را برای نفس کشیدن فعالان اقتصادی تنگ کرده است و کمتر رغبتی برای سرمایه‌گذاری در بخش مولد چه از ناحیه دولت و چه بخش خصوصی و حتی بانک‌ها دیده می‌شود.

نایب ‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز ادامه داد: حتی بانک‌ها تمایلی به پرداخت تسهیلات بلندمدت به سرمایه‌گذاری‌های مولد و ثابت ندارند و بیشتر دنبال وام‌های کوتاه‌مدت سرمایه در گردش هستند، حتی خود دولت‌های گذشته و فعلی هم چندان رغبتی به سرمایه‌گذاری نداشته و ندارند و بیشتر دنبال یارانه‌پراکنی پوپولیستی و سوخت سرمایه‌های اندک بودند و اکنون در ناترازی انرژی اعم از برق و گاز و آب و لجستیک و بنادر و جاده‌ها … خود را نشان می‌دهد.

بنابیان اظهار کرد: اکنون این سوال اساسی مطرح می‌شود که آیا با رغبت بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در تولید، زیرساخت‌های لازم برای آن را داریم یا نه؟ آیا بدون ارتباط با دنیا و نپذیرفتن مناسبت‌های بین‌المللی مانند پیمان FATF، واقعا تولید و سرمایه‌گذاری و توسعه ممکن است؟ آیا بدون سرمایه‌گذاری خارجی، تنها با منابع محدود می‌توانیم رشد داشته باشیم، بدون امکان استفاده از سیستم بانکی بین‌المللی آیا می‌توانیم صادرات و واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات و تکنولوژی روز دنیا را داشته باشیم؟

او با بیان این مطلب اظهار کرد: بدیهی است که رشد سرمایه‌گذاری در پایین‌دست بخش خصوصی نیاز به زیرساخت‌هایی در بالادستی و تمهیدات و تصمیماتی متفاوت دارد و باید حاکمیت با تمامی دستگاه‌های اجرایی و تقنینی و نظارتی به بخش خصوصی اعتماد کند و نقش بی‌بدیل مجلس و نمایندگان مردم در این مقطع بسیار اساسی است.

در همین رابطه