بیست و هفتمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه برگزار شد.
استاندار کرمانشاه در این نشست با بیان اینکه شورای گفت وگو محل تلاقی و ارتقاء روابط دولت و بخش خصوصی است، گفت: بخش دولتی از پیش از انقلاب تا پس از انقلاب خدمات فراروی را در بخشهای مختلف داشته اما بهرغم همه اعتبارات صرف شده، همه اهداف آن برآورد نشده است.
اسدالله رازانی ادامه داد: طبق سیاستهای دولت، قانون اساسی و نیز تأکیدات مقام معظم رهبری، دولت باید حضور خود را در بخشهای مختلف به حداقل برساند و بخش خصوصی حضوری حداکثری داشته باشد.
رازانی در بخش دیگری از سخنان خود احداث شهرکهای صنفی در کرمانشاه را ضروری دانست و گفت: احداث این شهرکهای صنفی به ایجاد اشتغال در استان کمک میکند.
وی به کمبود امکانات زیرساختی شهرک صنعتی زاگرس اشاره و تأکید کرد: این موضوع سرمایهگذاران را فراری میدهد، پس احیاء این شهرک لازم است. باید مبلغی که بابت فروش زمینهای شهرک از واحدهای صنفی گرفته میشود را صرف عمران و آبادانی همین شهرک کنید.
ضرورت افزایش تعداد برندهای کرمانشاه
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه نیز در این نشست به موضوع برندهای محلی در استان اشاره کرد و گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی استان با صرف هزینههای بسیار، برای خود برند ثبت کردهاند اما واحدهایی در داخل استان اقدام به سوءاستفاده و بهکارگیری از همان برند در تبلیغات و فروش خود میکنند. استان کرمانشاه برای داشتن برد اقتصادی باید تعداد برندهای خود را گسترش دهد.
کیوان کاشفی تأکید کرد: شعبه ویژه حمایت از برندهای محلی در دادگستری کرمانشاه تشکیل شود. علاوه بر این کمیسیون نظارت اصناف مکلف به بررسی چگونگی حمایت از برندهای محلی در چهارچوب نظام صنفی شود.
کاشفی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح تفاوت بین شهرک صنعتی و صنفی پرداخت و تصریح کرد: ازآنجاییکه تعداد مراجعه مردم به شهرکهای صنفی زیاد است باید در محلی نزدیک شهر واقع شوند.
وی بابیان اینکه ورودی شهر کرمانشاه پیش از انقلاب بهعنوان یکی از زیباترین ورودی شهرها در کشور بود، عنوان کرد: واحدهای سنگبری، تعمیرات ماشین و ... امروزه چهرهای نازیبا از ورودیهای شهر کرمانشاه درست کردهاند. علاوه بر این بسیاری از این واحدها در داخل شهر فعالیت میکنند. در این راستا بهمنظور ساماندهی و بهبود صنایع و صنوف غیردولتی سطح شهر، احداث شهرکهای صنفی در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به وجود 284 واحد صنفی اتومبیل در سطح شهر کرمانشاه گفت: برای ایجاد شهرک تخصصی اتومبیلفروشان در شهرک صنعتی زاگرس 50 هکتار زمین در نظر گرفتهشده است که تاکنون تعداد 100 واحد از نمایشگاه داران اعلام آمادگی کردهاند اما مشکل کنونی قیمت زمین است؛ پیشنهاد ما 27 هزار تومان برای هر متر است اما شرکت شهرکهای صنعتی متری 57 هزار تومان در نظر گرفته است.
کاشفی افزود: شهرک صنفی دیگر، ایجاد صنف بارفروشان است. در حال حاضر وجود 166 واحد ازایندست، مشکلات ترافیکی را در شهر به وجود آورده است. برای تسهیل در حملونقل و دسترسی آسان مقرر شد دو شهرک صنف بارفروشان احداث شود که در ابتدا منطقه توه لطیف در نظر گرفته شد اما به دلیل مشکلات تأمین آب موردنیاز، در حال حاضر به دنبال مکان مناسب هستیم.
وی با اشاره به احداث شهرک آجیل و خشکبار در کرمانشاه در آینده بیان کرد: 319 صنف آجیل و خشکبار در کرمانشاه وجود دارد که با توجه به بسته شدن خیابان حداد عادل مشکلاتی برای آنان پیشآمده است.
کاشفی با انتقاد از نحوه بازرسی دفاتر و مدارک کارفرمایان توسط تامین اجتماعی یادآور شد: درخواست داریم حسابرسان تأمین اجتماعی طبق دستورالعملها، فقط به حسابرسی 1 ساله شرکتها و واحدهای تولیدی بپردازند و تنها دفاتر حقوق کارگران را موردبررسی قرار دهند.
اصناف از برندهای محلی حمایت کند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در این نشست، بر لزوم حمایت از برندهای محلی استان تأکید کرد و گفت: درصورتیکه مصرفکننده به واحد متخلفی مراجعه کند که از برند اصلی استفاده کرده است و کیفیت محصول ارائهشده به وی مانند برند اصلی نباشد نوعی تقلب و قابلپیگیری است.
سید نعمتالله حقیقی ادامه داد: باید از طرف اتاق اصناف ابلاغ شود نصب هرگونه تابلو و سوءاستفاده از برندهایی که مالکیت حقیقی و معنوی دارند بهمنزله تخلف محسوب میشود. این موضوع در زمان صدور پروانه کسب نیز لحاظ شود تا اگر تخلف صورت گرفت بتوان با آن برخورد کرد.
در این نشست نحوه حمایت از برندهای محلی استان، احداث شهرکهای صنفی شامل شهرک تخصصی اتومبیلفروشان، ایجاد شهرک تخصصی بارفروشان و احداث شهرک تخصصی آجیل و خشکبار و نیز نحوه بازرسی دفاتر و مدارک کارفرمایان و اقدامات اجرایی آن بررسی شد.