رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

محمدرضا طلایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران مطرح کرد

درخشش استارت‌آپ‌های ایرانی در جیتکس 2017

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران از درخشش استارت‌آپ های ایرانی در هفته فناوری دبی (جیتکس 2017) که از شانزدهم تا بیستم مهرماه برگزار شد خبر داد.

30 مهر 1396 - 12:36
کد خبر : 10670
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران از درخشش استارت‌آپ های ایرانی در هفته فناوری دبی (جیتکس 2017) که از شانزدهم تا بیستم مهرماه برگزار شد خبر داد.

 محمدرضا طلایی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران به حضور 29 استارت‌آپ ایرانی در بخش Startup Movement جیتکس 2017 اشاره کرد و گفت: «در میان استارت‌آپ‌های ایرانی که در جیتکس حضور داشتند، 4 استارت‌آپ به مرحله نهایی راه یافتند و در گروه 54 استارت آپ برتر قرار گرفتند که این سهمیه به عنوان اولین گام برای ورود به مجامع بین‌المللی نشان می‌دهد استارت‌آپ‌های ایرانی چه پتانسیل بالایی دارند».

رئیس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با بیان اینکه استارت‌آپ‌های ایرانی گفت: «امسال 465 استارت آپ از 40 کشور دنیا در سالن Startup Movement جیتکس حضور داشتند که با انتخاب هیات داوران 54 استارت‌آپ انتخاب شدند تا به معرفی توانمندی‌های خود بپردازند. از بین 54 استارت آپ انتخاب شده، 4 استارت آپ ایرانی نیز موفق شدند دستاوردها و توانمندی‌های خود را به سرمایه گذاران دنیا معرفی کنند؛ البته در نهایت نتوانستند جایزه 180 هزار دلاری را از آن خود کنند.»

به گفته طلایی، استارت آپ موزرا و کامنت ماینر معرفی شده از طرف سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، استارت آپ خبریو از طرف اتاق تهران و استارت آپ اترس از طرف اتاق اصفهان، توانستند توجه هیات داوران را به خود جلب کنند. به گفته او در جیتکس 2017، حضور ۱۲ استارت‌آپ با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، ۶ استارت‌آپ با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان و ۱۰ استارت‌آپ با حمایت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای صورت گرفت.

ایرانی‌ها آماده حضور در بازارهای بین المللی

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران در مورد تشکیل پاویون ایران در جیتکس 2017 گفت: «ایران طی سه سال گذشته حضور پررنگی در نمایشگاه جیتکس به عنوان یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های منطقه در حوزه ICT داشته است و امسال نیز 12 شرکت در فضای 126 مترمربعی پاویون ایران در سالن شیخ راشد حضور داشتند و به معرفی دستاوردهای خود پرداختند.»

به گفته او حضور شرکت‌های ایرانی در جیتکس امسال به همت اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران، فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران و با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد، صندوق نوآوری و شکوفایی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ممکن شد.

طلایی با اشاره به 3 هزار نیروی متخصص جوانی که سالانه از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوندگفت: «با وجود 8 هزار شرکت ایرانی فعال در حوزه ICT و همچنین 650 شرکت دانش‌بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایران می‌تواند در منطقه تأثیر مثبتی بر صادرات و همکاری مشترک با کشورهای جهان داشته باشد.»

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: «جیتکس را به عنوان پل ارتباطی فناوری اطلاعات انتخاب کرده‌ایم چراکه می‌توان از طریق آن ارتباط خوبی با سایر کشورهای جهان برقرار کرد.»

طلایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط خوبی برای حضور شرکت‌هایی که تمایل دارند در ایران سرمایه‌گذاری کنند به وجود آمده است، گفت: «بخش‌های مختلف دولت ایران کمک می‌کند، شرکت‌های خارجی که با شرکت‌های ایرانی همکاری دارند، بتوانند تسهیلات دریافت کنند».

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران گفت: «با توجه به اینکه شرکت‌های فعال در ایران آماده حضور در بازارهای بین المللی شده‌اند، جیتکس فرصتی فراهم کرده تا بین شرکت‌های ایرانی و خارجی ارتباطی برای حضور پررنگ‌تر در منطقه ایجاد شود».

محمدرضا طلایی گفت: «نمونه‌هایی در این خصوص داشتیم که شرکت‌های فرانسوی در ایران شرکت ICT به ثبت رسانده‌اند و با استخدام نیروی انسانی متخصص ایرانی محصولاتی را برای بازار فرانسه تولید کرده‌اند».

رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار در ادامه سخنان خود گفت: «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیلات زیادی به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌دهد و از طرفی شرکت‌های خارجی که به عنوان شرکت دانش‌بنیان در ایران ثبت می‌شوند نیز می‌توانند از این تسهیلات برخوردار شوند».

طلایی گفت: «در حال حاضر حقوق یک نیروی انسانی متخصص در ایران 2 یا 3 هزار یورو است. در حالیکه همین نیرو در اروپا باید بین 7 تا 8 هزار یورو حقوق دریافت کند که این نشان می‌دهد، ما می‌تواینم برای تولید محصولات فناوری اطلاعات به ویژه نرم افزار و محتوا ارتباط خوبی با شرکت‌های خارجی داشته باشیم».

در همین رابطه