محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت: میزان پایبندی اعضای اوپک و غیراوپک به برنامه جهانی کاهش تولید در ژانویه 2018 بر اساس آمارهای ثبت شده از سوی این سازمان، 133درصد بوده است.
به گزارش رویترز بارکیندو افزود: میزان پایبندی به برنامه جهانی کاهش تولید نفت در سال گذشته 107 درصد بوده است و بر اساس انتظارها، تقاضای جهانی برای نفت در سال 2018 با توجه به فضای امیدوارکننده یکمیلیون و 600 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
عربستان در بازار نفت تغییر نقش میدهد
به گزارش بلومبرگ، عربستان که چند دهه، نقش تعدیلکننده در بازار نفت را بر عهده داشت و در مقابل درخواست کشورهای عضو اوپک از جمله ایران و ونزوئلا برای افزایش قیمت نفت، مقاومت میکرد، اکنون در حال تغییر این نقش است.
به گفته یک منبع آگاه، «خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان که پیشتر از نفت 60 دلاری ابراز رضایت میکرد، اکنون خواستار نفت 70 دلاری است.
الفالح گفته است که تولیدکنندگان باید کاهش تولید را تا پایان 2018 میلادی ادامه دهند، حتی اگر این اقدام موجب بروز کمبود عرضه در بازار شود.
وی تأکید کرده که اگر قرار است اقدام ما بازار را از اندکی از توازن خارج کند، بگذارید این اتفاق رخ دهد.
امارات بیش از میزان تعیین شده در توافق اوپک از تولید نفت خود میکاهد
به گزارش رویترز، «سهیل المزروعی» وزیر انرژی امارات اعلام کرد که قصد دارد کاهش تولید نفت خود را در سه ماه نخست سال 2018 میلادی از آنچه در توافق این سازمان مقرر شده است، بیشتر کند.
المزروعی که ریاست اوپک را در سال جاری میلادی بر عهده دارد، گفت: عملیات تعمیر و نگهداری و پایبندی کامل این کشور به برنامه کاهش تولید، به امارات کمک میکند تا بیش از میزان تعیین شده، از عرضه نفت خود بکاهد.
آغاز استفاده از ارز دیجیتال بجای دلار در مبادلات نفتی ونزوئلا دلار
به گزارش شبکه خبری بی. بی. سی، ونزوئلا روز سهشنبه (اول اسفند) بهطور رسمی استفاده ارز دیجیتال نفتی خود را با هدف خارج کردن این کشور از بحران اقتصادی دامنهدار، آغاز کرد.
«نیکولاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا، امیدوار است ارز دیجیتال این کشور به نام «پترو» اجازه دهد از دام تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا بگریزد.
ونزوئلا باور دارد، نخستین کشور در جهان است که پول مجازی برای معاملات نفت ایجاد کرده است.
بریتیش پترولیوم: خودروهای برقی تقاضا برای نفت را تا 2040 میلادی نزولی میکند
به گزارش رویترز، شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم انتظار دارد که ظهور خودروهای برقی، تا سال2040 میلادی میزان مصرف نفت را طوری کاهش دهد که در سال 2030 میلادی تقاضا برای نفت برای نخستین بار به بالاترین میزان خود برسد و پس از آن، روند کاهشی داشته باشد.
شرکت بی. پی در گزارش سالانه انرژی خود، پیشبینی میکند که میزان ورود خودروهای برقی به بازار تا سال 2040 میلادی 100 برابر افزایش یابد و شمار آنها از سه میلیون فعلی تا مقطع یادشده به 320 میلیون دستگاه برسد.