رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

غلامعلی فارغی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران مطرح کرد

هماهنگی سیاسیون و اقتصادیون، لازمه تحقق رشد 8 درصدی

غلامعلی فارغی می‌گوید: رشد 8 درصد برای کشور ما غیر دست‌یافتنی نیست اما متاسفانه چون اقتصاد سیاسی کشور حاکم بر اقتصاد مالی و پولی است، در نتیجه نمی‌توانیم به این رشد دست یابیم.

20 فروردین 1397 - 09:52
کد خبر : 12919
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
غلامعلی فارغی می‌گوید: رشد 8 درصد برای کشور ما غیر دست‌یافتنی نیست اما متاسفانه چون اقتصاد سیاسی کشور حاکم بر اقتصاد مالی و پولی است، در نتیجه نمی‌توانیم به این رشد دست یابیم.

غلامعلی فارغی، رئیس کمیسیون کشاورزی

غلامعلی فارغی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران معتقد است رشد 4 درصدی در سال 96 محسوس و کارساز نبوده است. او به «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید : اگر بخواهیم در اقتصاد نشاط ایجاد شده و بازارهای داخلی رونق بگیرند، باید به رشد بالای 6 درصد دست یابیم.

فارغی با بیان اینکه خرید و فروش مغازه‌ها عید امسال نسبت به پارسال رونق کمتری داشت، ادامه داد: این امر حاکی از آن است که رشد اقتصادی 4 درصدی اثرگذار نبوده است. اگر سال آینده همین رشد 4 درصدی ثابت باشد جای شکر دارد، اما با اخبار منفی که از برجام و روابط بین‌المللی به گوش می‌رسد احتمالا با کاهش شدید رشد مواجه خواهیم بود.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به پیش‌بینی تحقق رشد 8 درصدی در سال جدید گفت: برنامه توسعه بر اساس آرزوها نوشته می‌شود، اما رسیده به این آرزوها الزاماتی دارد. یکی از الزامات رسیدن به 8 درصد همسویی و هماهنگی بین سیاسیون و اقتصادیون است. رشد 8 درصد برای کشور ما غیر دست‌یافتنی نیست اما متاسفانه چون اقتصاد سیاسی کشور حاکم بر اقتصاد مالی و پولی است، در نتیجه نمی‌توانیم به این رشد دست یابیم. شرط آن است که همسویی در کل عوامل نظام ایجاد شود.

او ادامه داد: برای تحقق رشد 8 درصدی نیاز به چندین میلیارد دلار سرمایه وجود دارد. سرمایه لازم را داخل کشور نداریم و لذا باید از کشورهای خارجی جذب شود. اگر بتوانیم در منطقه آرامش و ثبات سیاسی به وجود آوریم، امکان جذب این سرمایه فراهم می‌شود و با تزریق آن به بدنه اقتصاد، حتما زمینه رشد اقتصادی فراهم خواهد شد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در دی ماه 96 پیشنهاد کرد تا نهادی فراقوه‌ای و مقتدر برای برون‌رفت از بحران اقتصادی کشور در بازه زمانی 5 تا 10 ساله تشکیل شود. فارغی با تاکید بر لزوم اجرایی شدن چنین تصمیمی بیان کرد: این نهاد باید بتواند تمام افکار را همسو با رشد اقتصادی کند.

 رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به وضعیت بنگاه‌های اقتصادی این بخش در سال 96 گفت: کشاورزی توانست به رشد 4.5 درصدی برسد، اما خشکسالی موجود ممکن است در این زمینه ما را دچار پسرفت کند. رشد کشاورزی در سال 97 منوط به سیاست‌های پولی و مالی است؛ اینکه آیا نرخ ارز نرخ واقعی خواهد بود یا دستوری تعیین می‌شود. در صورتی که نرخ بر اساس عرضه و تقاضا و به قیمت واقعی باشد، صادرات محصولات رونق خواهد یافت در غیر این صورت رشد به اندازه امسال هم نخواهد بود.

در همین رابطه