رئیس اتاق روسیه با نایبرئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست مسائل و مشکلات موجود در تجارت بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
حسین سلاح ورزی، نایبرئیس اتاق ایران در این نشست تصریح کرد: امکانات و ظرفیتهای مناسبی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد که در صورت برطرف کردن موانع موجود، میتوان با استفاده از آنها حجم مناسبات ایران و روسیه را توسعه داد.
وی در ادامه با بیان این پرسش که آیا سیستم تعریف شدهای برای تأمین سبد کالای فروشگاههای زنجیرهای روسیه از طریق صادرات محصولات ایرانی به صورت سهمیهای وجود دارد، تشریح کرد: شاید اگر چنین شرایطی وجود داشته باشد، تجار و شرکتهای بیشتری بتوانند در ارتباط با روسیه فعالیت کنند.
سلاح ورزی همچنین با اشاره به برخی موانع موجود بر سر راه توسعه روابط تجاری میان دو کشور گفت: زمان آن رسیده که موانع بانکی، گمرکی و حمل و نقل برای همیشه میان دو کشور رفع شود تا شاهد گسترش روابط تجاری میان دو طرف باشیم.
وی با اشاره به روابط خوب سیاسی میان تهران و مسکو گفت: روابط اقتصادی میان ایران و روسیه از روابط سیاسی میان دو طرف پیروی نکرده و ضروری است دولتها و مجالس دو کشور برای رفع مشکلات وارد عمل شوند.
هادی تیزهوش تابان، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و روسیه نیز در این نشست به موضوع عدم پذیرش امضای الکترونیکی از سوی گمرکات روسیه اشاره و تصریح کرد: گواهیهای تجاری ایران با امضای الکترونیکی تکمیل میشوند. متأسفانه گمرک روسیه این نوع امضا را قبول نمیکند که به یک مانع جدی تبدیل شده است.
سرگئی کاترین، رئیس اتاق روسیه در واکنش به اظهارات مطرح شده، گفت: به نظر میرسد که فعالان اقتصادی روسیه بیشتر ترجیح دهند با تجار بزرگ ایرانی همکاری کنند و از این طریق نیازهای خود را تأمین کنند. در حال حاضر هیچ سهمیهای برای کالایی خاص از سوی فروشگاههای زنجیرهای منظور نشده است.
کاترین ضمن تشریح اقدامات اتاق بازرگانی روسیه در تسهیل تجارت میان ایران و روسیه گفت: تلاش ما تقویت روابط تجاری با ایران است و در امیدواریم به زودی شاهد تغییرات ملموس در این زمینه باشیم.
وی در ادامه گفت: گمرکات روسیه روند الکترونیکی شدن امور را در دستورکار خود قرار داده و بدین ترتیب مشکلات این بخش نیز به زودی برطرف خواهد شد. به زودی امضای الکترونیک نیز در گمرکات روسیه پذیرفته خواهد شد.