رادیو مجازی اتاق ایران: 15 اردیبهشت 1404

افزایش بی‌سابقه کسری تجاری آمریکا به ۱۴۰.۵ میلیارد دلار

کسری تجاری آمریکا در مارس به رکورد ۱۴۰.۵ میلیارد دلار رسید؛ جهش واردات پیش از اجرای تعرفه‌های ترامپ، دلیل اصلی این افزایش کم‌سابقه اعلام‌شده است.

17 اردیبهشت 1404 - 11:05
کد خبر : 85202
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که کسری تجاری این کشور در ماه مارس به رکورد بی‌سابقه ۱۴۰.۵ میلیارد دلار رسید. این افزایش عمدتاً به دلیل جهش واردات بود، چراکه شرکت‌ها پیش از اجرایی شدن تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اقدام به واردات سریع کالاها کردند.

براساس آمار، واردات آمریکا در ماه مارس با ۴.۴ درصد افزایش به ۴۱۹ میلیارد دلار رسید، درحالی‌که صادرات تنها اندکی افزایش‌یافته و به ۲۷۸.۵ میلیارد دلار رسید. این تفاوت منجر به افزایش ۱۴ درصدی کسری تجاری نسبت به ماه قبل شد؛ افزایشی که بیش از پیش‌بینی تحلیلگران بود.

هدف اصلی سیاست‌های تجاری ترامپ، کاهش این کسری بود، اما اجرای تعرفه‌ها اثر معکوس گذاشت و شرکت‌ها را به انبار کردن کالاهای خارجی پیش از موعد تعرفه‌ها وادار کرد. انتظار می‌رود داده‌های ماه آوریل که در اوایل ژوئن منتشر می‌شود، تصویری دقیق‌تر از تأثیر موج تعرفه‌ای ۲ آوریل ترامپ، موسوم به «روز رهایی» ارائه دهد.

تا به امروز در سال جاری، کسری تجاری ۹۲.۶ درصد افزایش‌یافته و واردات با رشد ۲۳.۳ درصد مواجه بوده است. فقط در ماه گذشته، واردات ۱۷.۸ میلیارد دلار بیشتر شده، درحالی‌که صادرات تنها ۵۰۰ میلیون دلار افزایش داشته است. واردات کالاهای مصرفی در ماه مارس به بالاترین سطح تاریخی رسید، به‌ویژه در بخش دارو. همچنین، واردات پوشاک، مبلمان، جواهرات، لوازم‌خانگی و منسوجات نیز افزایش‌یافته است.

طبق تحلیل اقتصاددانان ولز فارگو، تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه‌ماهه نخست سال ۰.۳ درصد کاهش‌یافته است، که بخش عمده‌ای از آن به دلیل کاهش شدید صادرات خالص بوده است؛ بیشترین کاهش در بیش از نیم‌قرن گذشته. همچنین، رشد هزینه کرد مصرف‌کنندگان به ۱.۸ درصد کاهش‌یافته که ضعیف‌ترین نرخ از اواسط ۲۰۲۳ محسوب می‌شود.

اقتصاددانان انتظار دارند که افزایش واردات در سه‌ماهه دوم کاهش یابد و به بازگشت رشد اقتصادی کمک کند. بااین‌حال، برخی تحلیلگران، ازجمله کارشناسان گلدمن ساکس، احتمال رکود اقتصادی در ۱۲ ماه آینده را ۴۵ درصد تخمین زده‌اند.

در همین حال، آمارهای جدید کانادا نشان می‌دهد صادرات این کشور به آمریکا در دو ماه پیاپی کاهش‌یافته است؛ درحالی‌که صادرات کانادا به سایر کشورها، ازجمله بریتانیا، آلمان، هلند و هنگ‌کنگ افزایش داشته و نفت خام در رأس کالاهای صادراتی به این کشورها بوده است.

در همین رابطه