رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

شافعی در همایش تجاری ایران و سوئیس در برن

ایران میزبان سرمایه‌گذاران سوئیسی برای اجرای پروژه‌های مشترک است

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران که در صدر هیاتی 110 نفری از فعالان بخش خصوصی، رئیس‌جمهور را در سفر به اتریش و سوئیس همراهی می‌کند، در همایش تجاری ایران و سوئیس به ایراد سخنرانی پرداخت.

12 تیر 1397
کد خبر : 14173
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش تجاری ایران و سوئیس با حضور فعالان بخش خصوصی در حوزه‌های سلامت، دارو، تجهیزات پزشکی، کاغذ و محصولات سلولزی، ساختمان، انرژی‌های تجدیدپذیر، نیروگاه، بانک و خدمات مالی، صنایع غذایی و کشاورزی، خودرو، فولاد، توریسم و گردشگری، تجهیزات ریلی و فناوری سه‌شنبه 12 تیر در برن برگزار شد.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این همایش در حضور روسای جمهور دو کشور طی سخنانی تاکید کرد: اقتصاد ایران آمادگی دارد هم مبادلات کالا و خدمات را با سوئیس افزایش دهد و هم میزبان سرمایه‌گذاران اروپایی و به‌ویژه سوئیس برای مشارکت و اجرای پروژه‌های مشترک باشد.

 در ادامه، متن کامل سخنرانی غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، آمده است:

روسای محترم جمهور ایران و سوئیس، سفرای محترم ایران و سوئیس، حضار گرامی

باعث خرسندی است که امروز در همراهی با مقامات عالی‌رتبه ایران و سوئیس، دو کشور با روابطی مبتنی بر دوستی دیرین و در میان جمع مهم و پرشوری از صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی دو کشور هستم. گردهمایی امروز ما ، چهره‌ای مثبت و سازنده از تعاملات اقتصادی در روابط خارجی است، تعاملاتی که در کاهش التهابات و بهبود همزیستی ملت‌ها اثری وضعی دارد. همه ما به اهمیت روابط اقتصادی تجاری واقف هستیم و اقتصاد دیرزمانی است که  از محورهای مهم پیشرفت‌ها و جهش‌های فکری جوامع هست. همه به‌خوبی می‌دانیم که مناسبات اقتصادی حلقه ی اتصال جهانیان است و تا چه اندازه می‌تواند انسان‌ها را به یکدیگر نزدیک و در کنار هم قرار دهد. این مناسبات اقتصادی است که کانون آزاداندیشی ، نوآوری ، رفتار اقتصادی و پرورش افکار انسانی بوده و  پیوسته جهان را دگرگون می‌نمایند.

روابط دو کشور از سال 1917 پایه گذاری شد و از آن زمان همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی دو کشور مستمر و پایدار ادامه یافته است. علی‌رغم تحریم‌های تحمیل‌شده بر ایران، سوئیس در طول این سال‌ها ، سیاست خارجی خود را دنبال نموده و روابط خود با ایران را کماکان ادامه داده است. به‌طوری‌که حتی مجلس سوئیس در سال ۲۰۱۷ امضای قرارداد تجاری با ایران را تصویب نمود. همچنین، شرکت‌های سوئیسی متعددی در ایران مشغول فعالیت هستند که با ترسیم درستی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصادی ایران در مسیر توسعه روابط گام برداشته‌اند.

حضار گرامی

ما امروز به دلایل مهمی گردهم آمده‌ایم. حضورمان در سوئیس در همراهی با رئیس‌جمهور محترم ایران، نشان از خواست عمیق بخش‌های خصوصی دو کشور برای توسعه و تعمیق روابط اقتصادی است. اتاق بازرگانی ایران ، با حضور بیش از یک‌صد فعال اقتصادی به این سفر اقدام کرده است و این نمایانگر عزم جدی و خواست بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برای حل چالش‌های سیاسی و اقتصادی است. بخش خصوصی خواستار رفع موانع اقتصادی در بازارهای بین‌المللی است. جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته و در پشت میزهای مذاکره نشان داده است که قویاً خواستار صلح و توسعه روابط با بازارهای جهانی است و با تقویت بخش خصوصی به دنبال راهبردهای مؤثر و کارآمد است.

انرژی ارزان، نیروی کار ماهر و مواد اولیه موجود در ایران و منطقه پیرامونی زمینه سرمایه‌گذاری مشترک در تولید محصولات متنوع مصرفی برای بازار 500 میلیونی نفری را فراهم کرده و امکان دسترسی به این بازار بزرگ برای شرکت‌های سوئیسی مهیا است. اتاق ایران آمادگی همکاری در این بخش را اعلام می‌دارد.

امروز، به‌عنوان رئیس مجلس بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران ، در همین‌جا اعلام می‌نمایم اقتصاد ایران آمادگی دارد هم مبادلات کالا و خدمات را با سوئیس افزایش دهد و هم میزبان سرمایه‌گذاران اروپایی و به‌ویژه سوئیس برای مشارکت و اجرای پروژه‌های مشترک باشد. در این نشست، فعالانی از بخش‌های مختلف ازجمله انرژی، نفت و گاز، دارو و سلامت، حمل‌ونقل، بانک، مواد غذایی و محصولات کشاورزی ، گردشگری، آی تی و زیرساخت حضور دارند و امیدوار هستم این نشست نقطه عطف همکاری‌های دوجانبه و افزایش روابط تجاری دو کشور باشد.

امیدوار هستم در آینده نزدیک شاهد مذاکراتی برای رفع موانع بانکی، تسهیل در صدور ویزا به‌ویژه برای تجار و فعالان اقتصادی و تبادل هیئت‌های تجاری متعددی در دو کشور باشیم. معتقدم تبادل هیئت‌های تجاری و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و سمینارهای اقتصادی و آموزشی یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه روابط تجاری است.

اتاق ایران چند سال است که توسط گروه وسیعی از فعالان اقتصادی علاقه‌مند به روابط با سوئیس، اتاق مشترک بازرگانی ایران-سوئیس را تشکیل داده است و این اتاق عامل مؤثری در سازمان‌دهی روابط بخش خصوصی دو کشور هست . این اتاق برای تدارک این هیات تجاری هم زحمات زیادی کشیده است. همچنین، لازم میدانم از سٍکو هم برای برگزاری این نشست تشکر کرده و از ریاست محترم سکو دعوت می‌نمایم تا در رأس هیاتی تجاری میهمان اتاق بازرگانی ایران باشند.

از صبر و حوصله‌ای که به خرج دادید کمال تشکر را می‌نمایم.

در همین رابطه