سالروز میلاد حضرت امام زین‌العابدین (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد

سایه سنگین رانت بر سر خصوصی‌سازی در ایران

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، بر تقویت بخش خصوصی از طریق سپردن اقتصاد به مردم تاکید و بیان کرد: تقویت بخش خصوصی نیازی به قانون جدید ندارد. به اعتقاد کریمی عدم نظارت، باعث شده تا خصوصی‌سازی به یک موضوع فسادانگیز تبدیل شود.

25 تیر 1397 - 14:32
کد خبر : 14373
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیئت دولت و تاکید ایشان بر تقویت بخش خصوصی، گفت: مهمترین عاملی که سبب تقویت بخش خصوصی می شود باور داشتن به توانمندی مردم و سپردن اقتصاد به مردم است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بابیان اینکه تقویت بخش خصوصی نیازی به قانون جدید ندارد، تصریح کرد: اگر قوانین موجود خصوص سازی به درستی اجرا شود می تواند برای مقاوم سازی اقتصاد در برابر تحریم ها، رکود، بیکاری و حمایت از تولید داخل راهگشا باشد.

وی ادامه داد: نکته‌ای که درباره خصوصی‌سازی وجود دارد این بوده که فرآیند خصوصی سازی به درستی انجام نشده و نظارت دقیق صورت نمی‌گیرد و این سبب می شود که موضوع خصوصی‌سازی به یک موضوع فساد انگیز و مصادیق فساد تبدیل شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نمونه‌های زیادی از مصادیق فساد در خصوصی‌سازی وجود دارد، یادآور شد: گاهی شرکت‌ها به کسانی که اهلیت و صلاحیت لازم را برای در اختیار گرفتن بنگاه‌های اقتصادی دولتی نداشته‌اند، صرفا به دلیل رانت و امتیازی که داشته‌اند واگذار می‌شود و به نوعی زمینه رانت‌خواری فراهم می‌شود.

خصوصی‌سازی به تعطیلی کارخانه‌های خصوصی شده منجر شده است

وی افزود: به همین دلیل خصوصی سازی که باید جزء مزیت‌های اقتصادی تلقی شده و سبب افزایش کارایی شود به نوعی به کاهش کارایی، نابودی تولید، بیکاری کارگران و تعطیلی کارخانه های خصوصی شده منجر می شود.

کریمی با تاکید بر اینکه اصل خصوصی سازی در راستای سیاست های اصل 44 قانون اساسی باید انجام شود، ادامه داد: باید نکات خاصی در کنار خصوصی اعمال شود، چراکه خصوصی سازی در کنار حمایت از تولید داخل و فعالیت های بخش خصوصی در جلوگیری از واردات بی رویه کالاها و زمینه سازی برای ایجاد رقابت مناسب بین کالاهای تولید داخل و کالاهای وارداتی نیز نقش موثری دارد.

در همین رابطه