رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

سید حسن خمینی در دیدار با اعضای اتاق اصناف ایران

معضل بیکاری جوانان را زجر می دهد

سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای اتاق اصناف ایران گفت: «دردهای اقتصاد کشور یک شبه پدید نیامده، اما چشم‌انداز حل آن وجود دارد. اصناف به‌دلیل ارتباط با مردم از مشکلات معیشتی آنان و معضل بیکاری که جوانان را زجر می‌دهد مطلع هستند.

07 خرداد 1395
کد خبر : 1440
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای اتاق اصناف ایران گفت: «دردهای اقتصاد کشور یک شبه پدید نیامده، اما چشم‌انداز حل آن وجود دارد. اصناف به‌دلیل ارتباط با مردم از مشکلات معیشتی آنان و معضل بیکاری که جوانان را زجر می‌دهد مطلع هستند.

سید حسن خمینی

سیدحسن خمینی و اعضای اتاق اصناف باهم دیدار کردند. خمینی در دیدار اعضای هیأت رئیسه و کارکنان اتاق اصناف ایران گفت: «گرافه نیست اگر بگوییم بعد از عده‌ای اندک از روحانیون، نخستین جمعیت و گروهی که به نهضت امام پیوستند و در مقاطعی نیز بار اصلی نهضت را بر دوش کشیدند و رنج زندان، شکنجه و شهادت را کشیدند  پیشگامان اصناف کشور بودند.»

وی ویژگی ممتاز انقلاب اسلامی را عدم تعلق آن به یک دسته، طبقه و گروه خاص دانست و افزود: «اساسا لازمه اسلامی بودن انقلاب همین امر بود که یک طبقه یا گروه برای منافع خود وارد مبارزه نشود.»

یادگار امام با اشاره به نقش طبقه کارگر در انقلاب اکتبر روسیه و دهقانان در انقلاب چین، گفت: «در انقلاب اسلامی ایران به دلیل قید دینی، هرکس پایبند به این ارزش ها بود حتی اگر به ضرر منافع شخصی اش بود وارد مبارزه شده و هزینه داد.»

سیدحسن خمینی تأکید کرد: «البته اسلامی بودن در امور شرعی و ظاهری خلاصه نمی‌شود و یکی از اشتباهات فاحش این است که فکر کنیم دین منحصر به این امور است؛ گرچه قطعا اینها از اجزاء دین هستند اما آزادی و استقلال نیز در زمره بزرگترین ارزش های دینی است؛ اینکه مردم به راحتی بتوانند کنار هم زندگی کنند، حرفشان را بزنند و در حوزه های سیاسی، اقتصادی، قضایی و... از عدالت برخوردار باشند و احجاف در حق آنها صورت نگیرد از بزرگترین شعائر دینی است.»

یادگار امام ادامه داد: «دین هم قواعد اخلاقی، انسانی و حقوق دارد و هم اینکه مسائل ظاهری و شرعی آن هم باید مورد احترام واقع شود».

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط دو قطبی جهان در قرن گذشته اگر کسی ادعا کند انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب سوسیالیستی ماتریالیستی نبوده، بهترین شاهد آن پیشگامی اصناف در این نهضت است، یادآور شد: «کمونیست ها بر اساس سخن لنین «خرده بورژوا» ها را مانع اصلی پیشرفت می دانستند، اما در ایران به دلیل اسلامی بودن انقلاب همین طیف که بخش کوچک‌تر اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهند سردمدار انقلاب شدند و وقتی آنها وارد شدند جامعه دانشگاهی، کارگری و.. توانستند به توفیق برسند. لذا آنها هم از جهت تأمین نیازهای مبارزین، هم از طریق پشتوانه فکری و نیز با اعتصابات سراسری آستانه انقلاب گام بزرگی در جهت پیروزی برداشتند.»

یادگار امام با بیان اینکه تنها بخش مردمی اقتصاد ایران بخش توزیع است، یادآور شد: «مابقی بخش‌ها یا نیمه دولتی هستند یا آنقدر کوچک هستند که نمی‌توان آنها را متعلق به همه مردم دانست، اما تنها بخشی که از روز اول مردمی بوده و نظام عرضه و تقاضا را بر خود حاکم کرده و در سخت ترین شرایط با کمک به نیروهای انقلاب اجازه نداده است که اقتصاد ملی ضربه بخورد بخش توزیع و اصناف است.»

وی این بخش را نمونه خوبی برای اداره سایر بخش های اقتصاد خواند و افزود: «اصناف به دلیل ارتباط با مردم از مشکلات معیشتی آنان و معضل بیکاری که جوانان را بسیار آسیب‌پذیر کرده و آنان را زجر می‌دهد مطلع هستند.»

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه گرچه همت دوستان در دولت ستودنی است، اما حل این معضلات نیازمند عزم ملی است، یادآور شد: «یکی از بخش‌هایی که با کمترین هزینه می‌تواند کارآفرینی کند بخش اصناف است.»

وی با بیان اینکه دردهای اقتصاد کشور یک شبه پدید نیامده، اما چشم‌انداز حل آن وجود دارد، ادامه داد: اقتصاد ما از دوران قبل بیمار بوده است؛ اما باید بدانیم تا وقتی سرمایه گذاری صورت نگیرد و اشتغال تقویت نشود رونق اقتصادی هم بر نمی گردد که تحقق این هدف لوازم خاص خود را دارد و در جهت تأمین آنها باید حرکت کنیم.

پیش از خمینی، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در سخنانی با اشاره به فعالیت سه میلیون بنگاه صنفی در اقتصاد کشور، به نقش پررنگ این بخش جامعه در مقاطع مختلف تاریخ ایران اشاره کرد و حضور آنها در مقطع انقلاب و دفاع مقدس را بی‌بدیل خواند.

در همین رابطه