رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

عضو هیأت مدیره و دبیر کانون کاریابی‌های کل کشور

اقتصاد مراکز کاریابی‌ در معرض خطر است

عضو هیأت مدیره و دبیر کانون کاریابی های کل کشور با اشاره به اینکه متاسفانه کاریابی‌ها در ایران جایگاهی ندارند، از عدم واگذاری ارائه خدمات سامانه جامع روابط کار به این مراکز انتقاد کرد.

30 تیر 1397
کد خبر : 14457
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیأت مدیره و دبیر کانون کاریابی های کل کشور با اشاره به اینکه متاسفانه کاریابی‌ها در ایران جایگاهی ندارند، از عدم واگذاری ارائه خدمات سامانه جامع روابط کار به این مراکز انتقاد کرد.

لیلا دانشمند، با اشاره به تقدم کاریابی ها نسبت به سایر دفاتر و مراکز برون‌سپاری شده به بخش خصوصی گفت: در کشورهای آسیای جنوب شرقی و حتی اروپا کاریابی‌ها از اهمیت بسزایی برخوردارند اما متاسفانه در ایران این مراکز جایگاهی ندارند و آنچه که باعث شده تا کاریابی ها نتوانند جایگاه خود را تبیین کنند تخصص و مهارت آنها نیست بلکه سوء مدیریت سیاستگذاران است.

عضو هیئت مدیره کانون و نائب رئیس انجمن صنفی مراکز کاریابی استان تهران با تاکید بر اینکه کاریابی ها در سراسر کشور بدون حمایت دولت فعالیت می کنند ادامه داد: ما می توانیم بگوییم فقط «مجوز فعالیت» خود را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کردیم و هیچ حمایتی از سوی این وزارتخانه به مراکز اشتغال نکرده است.

نایب رئیس انجمن صنفی مراکز اشتغال تهران با اشاره تفویض طرح بیمه بیکاری به کاریابی ها گفت: از وزارت کار درخواست کردیم که طرح بیمه بیکاری در ابتدا به صورت آزمایشی در استان های تهران، کرج و قزوین به کاریابی ها واگذار شود اما متاسفانه در بدنه این وزارتخانه ناملایمت‌هایی وجود دارد و با لابی گری و رانت، بخش خصوصی نمی تواند به اهداف خود برسد.

عضو هیأت مدیره و دبیر کانون کاریابی های کل کشور همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه جامع روابط کار و واگذاری ثبت نام از کارگران و کارفرمایان در قالب اجرای این طرح به دفاتر پیشخوان افزود: امروز که کاریابی ها رسالت اجرای آزمایشی مدیریت بیمه بیکاری را بر عهده گرفتند چه دلیلی دارد که ثبت نام از کارگران و کارفرمایان به دفاتر پیشخوان واگذار شود و کاریابی ها از اجرای این طرح محروم باشند.

دانشمند با بیان اینکه حقوق اجتماعی کاریابی ها بدلیل سوء مدیریت ها در حال تنزل است گفت: بر اساس قانون مجازات، اشتغال به حرفه کاریابی و مشاره شغلی فعالیت کاریابی ها در هیچ یک از مراکز قابل تجمیع نیست به این معنا که مراکز کاریابی ها نمی توانند فعالیت های مرتبط با دفاتر پیشخوان یا پلیس +۱۰ را انجام دهند در عین حال این مراکز نیز نمی توانند در امور مربوط به کاریابی‌ها ورود کنند؛ بنابراین چرا با این حال وزارت کار بند پ ماده ۶۷ قانون برنامه ششم را برای برون سپاری به دفاتر پیشخوان واگذار می کند؟

وی ادامه داد: بر اساس بند ص و ض ماده یک آئین نامه از مصوب ۱۳۸ قانون مجازات به حرفه شغلی کاریابی، مراکز کاریابی می توانند امور مربوط به روابط کار از جمله خدمات مرتبط با سامانه جامع روابط کار که در آستانه راه اندازی قرار دارند را انجام دهند در حالی که متاسفانه وظیفه اجرای این طرح به دفاتر پیشخوان محول شده است.

نایب رئیس انجمن صنفی مراکز کاریابی استان تهران افزود: حدود ۷ سال پیش تمام کاریابی‌ها هزینه زیادی را برای شرکت در دوره‌های آموزشی روابط کار پرداخت کردند و حدود ۳۶۰۰ ساعت کلاس روابط کار گذراندند که انتظار می رفت ارائه خدمات مرتبط با سامانه جامع روابط کار به این دفاتر واگذار شود.

دانشمند با بیان اینکه اگر کاریابی های بین کارفرما و وزارت کار قرار گیرند می توانند به عنوان نماینده بخش خصوصی تسریع روابط کار کمک کنند گفت: اما متاسفانه به دلیل برخی لابی گری ها این وظایف به دفاتر پیشخوان واگذار شده است.

در همین رابطه