رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در سیوچهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی نقش بهرهوری در توسعه اقتصادی استان، گقت: هماهنگی بین فعالیتهای مختلف در دستگاهها و سازمانها در زمینه بهرهوری ضروری است و به بهرهوری در حوزه آب و انرژی بیش از هر زمان دیگری باید توجه کرد.
رئیس اتاق کرمان، خاطرنشان کرد: بهرهوری یک ضرورت است و باید با تغییر نگرش به اهداف مدنظر برسیم. وی با بیان اینکه در شرایط فعلی به دلیل بحران قیمت تمام شده رقابتپذیری محصولات ما در بازارهای مختلف به ویژه بازارهای منطقه کاهش یافته، اظهار کرد: دستگاهها باید بیش از هر زمان دیگری به افزایش بهرهوری در خدمات و فعالیتهای خود توجه کنند.
طبیب زاده، گفت: اتاق کرمان در نظر دارد مرکز توسعه رقابت پذیری کسب و کار استان را با اهدافی مانند تقویت بخش خصوصی، افزایش سطح رفاه و آرامش مردم و کمک به افزایش توان رقابت پذیری فعالیت های اعضای اتاق راه اندازی کند که در این زمینه به حمایت همه دستگاههای اجرایی استان نیاز دارد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز در این نشست با تاکید بر اشتراکگذاری موفقیتها برای پیشرفت و توسعه کشور، بیان کرد: توسعه بخش خصوصی و تسهیل فعالیت آن در بخش صنعت و معدن، ارتباط صنعت و دانشگاه و حمایت از تحقیق و توسعه نوآوری می تواند به افزایش بهرهوری در کشور کمک کند.
بهرام شکوری، به برخی کشورها مانند آلمان و کانادا به عنوان بهرهورترین کشورها در حوزه اقتصاد اشاره و تصریح کرد: عواملی مانند مواد اولیه، دسترسی به منابع انرژی، بازار مصرف، زیرساخت ها، منابع انسانی، دسترسی به تکنولوزی و مدیریت از جمله عوامل تاثیرگذار در بهرهوری و تولید بهتر هستند. وی ادامه داد: بخش عمدهای از بنگاههای کوچک و متوسط کشور در اختیار بخش خصوصی واقعی است که اهمیت و توجه به آنها به توسعه کشور و افزایش بهرهوری منجر می شود.
بازار ثانویه فرصتی برای افزایش صادرات است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به برخی سیاست های تجاری بین چین و آمریکا و اتحادیه اروپا و آمریکا اشاره کرد و گفت: افزایش تعرفههای بخش کشاورزی در این زمینه اتفاق افتاده و بخش خصوصی می تواند از این فرصت به وجود آمده برای افزایش صادرات به چین و اروپا استفاده کند.
محمدرضا پورابراهیمی، افزود: از آنجایی که صادرات ما با سیاست های ارزی گره خورده است برخی اشتباهات دولت مانند اعلام نرخ واحد ارز، به صلاح کشور نیست و صادرات را با مشکلاتی روبرو کرده است.
وی ادامه داد: اعلام نرخ واحد ارز برای کالاهای اساسی و مورد نیاز و کالاهای لوکس و غیر اساسی و اعطای دلار با قیمت 4 هزار و 200 تومان به هر فرد، به هر میزان و به هر روشی، دو اشتباه بزرگ دولت بود که در این رابطه سه ماه تلاش کردیم تا دولت تشکیل بازار ثانویه را پذیرفت. پورابراهیمی، با تاکید بر اینکه از آغاز تغییرات در کابینه اقتصادی دولت استقبال می کنیم، گفت: رویکردهای سیاستگذاری باید تغییر یابد زیرا وجود این همه نگرانی، عدم اطمینان مردم، خروج ارز از کشور، نتیجه یک سیاست غلط ارزی است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشور را نمیتوان با روش آزمون و خطا اداره کرد؛ رئیس کل سابق بانک مرکزی حتما باید به دلیل وارد کردن هزینه های سنگین به اقتصاد کشور پاسخگو باشد و ما از این مسئله نمی گذریم.
وی تشکیل بازار ثانویه را فرصتی برای افزایش صادرات و کاهش واردات عنوان کرد و گفت: دولت باید با اصلاح نرخ ارز، درآمد خود را افزایش و از ایجاد برخی فسادها و مشکلات جلوگیری کند. پورابراهیمی، افزود: بازار ثانویه باید گسترش و شرایط اداری آن بهبود یابد و اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی باید این موضوع را با جدیت مطالبه کنند.
گفتنی است در این نشست برخی فعالان اقتصادی به تجربه های خود در زمینه افزایش بهره وری اشاره کردند و در پایان مواردی برای افزایش بهرهوری در استان در بخش های کشاورزی، صنعت و معدن تصویب شد.