رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

از سوی اداره سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی

دستورالعمل تأمین و انتقال ارز بابت هزینه‌های حمل‌ونقل و بازرسی ابلاغ شد

پس از اجرایی شدن بسته جدیدی ارزی، علاوه بر قیمت ارز، نحوه تخصیص آن به برخی از مصارف قانونی نیز تغییر کرد. حالا بانک مرکزی پیرو دستورالعمل قبلی تأمین ارز حوزه‌های حمل‌ونقل و بازرسی کالا، دستورالعمل جدیدی صادر کرده که نحوه و شرایط تأمین ارز این مصارف را تعیین می‌کند.

23 مرداد 1397
کد خبر : 14869
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بانک مرکزی پس از اجرایی شدن بسته جدیدی ارزی، پیرو دستورالعمل قبلی تأمین ارز حوزه‌های حمل‌ونقل و هزینه‌های مربوط به مؤسسات بازرسی در امر واردات کالا، دستورالعمل جدیدی صادر کرد که نحوه و شرایط تأمین ارز این مصارف را تعیین می‌کند.

1- تأمین و انتقال ارز بابت هزینه حمل کالاهای صادراتی (به‌صورت پیش‌کرانه) درصورتی‌که بهای کالای صادراتی شامل کرایه حمل بوده (فروش بر اساس ترمهای گروه‌های سی و دی اینکوترمز) و در پروفرما، اسناد حمل و اظهارنامه صادراتی مربوطه نیز ذکر شده باشد، با انجام ثبت خدمات از محل ارز اشخاص و با ارائه اظهارنامه صادراتی کرایه حمل و نسخه‌ای از بارنامه/ راهنامه بلامانع است.

2- تأمین و انتقال ارز بابت هزینه‌های بازرسی مؤسسات بازرسی کننده مجاز در چارچوب بند 8 قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزی (چنانچه هزینه بازرسی به عهده خریدار باشد) امکان‌پذیر است.

3- پرداخت کرایه حمل و هزینه‌های بازرسی به نمایندگان شرکت‌های خارجی در داخل کشور با ارائه تائیدیه ذینفع (شرکت حمال و نقل یا بازرسی خارجی) و همچنین انجام پرداخت‌های مذکور به شرکت‌های بازرسی کننده مجاز بلامانع است. ضمناً نقل‌وانتقال موجودی حساب‌های ارزی این نمایندگی‌ها و شرکت‌ها حسب تقاضای نمایندگی‌ها و شرکت‌های مزبور (تا سقف صورتحساب و مستندات تائید شده) به ظرف خارجی و خارج از چارچوب نامه عمومی شماره 51216/97 مورخ 22/02/1397 مجاز است.

4- رفع تعهد ارزی بابت کرایه حمل و هزینه‌های بازرسی کالاهای وارداتی (موضوع نامه شماره 55512/97 مورخ 24/02/1397) منوط به رفع تعهد از بخش کالایی (وفق بخش هفتم از مجموعه مقررات ارزی) خواهد بود.

5- با توجه به لزوم انجام نقل‌وانتقالات ارزی صرفاً از سیستم بانکی، در صورت عدم امکان انجام حواله ارزی از طریق آن بانک، استفاده از خدمات صرافی‌های مجاز به عاملیت آن بانک امکان‌پذیر خواهد بود.

در همین رابطه