علی شمخانی امروز صبح در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و فعالان بخش خصوصی اظهارداشت: بخش خصوصی در جنگ اقتصادی امروز عهده دار نقشی است که بسیج مردمی درهشت سال دفاع مقدس ایفا کرد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در مواجهه موفق با مهمترین تهدیدات کشور کارنامه درخشانی ارائه کرده است خاطر نشان کرد: اگر در جنگ تحمیلی با روش های مرسوم و کلاسیک و با استفاده انحصاری از ظرفیت های دولتی با دشمن مواجه می شدیم، هنوز صدام در پشت دروازه های اهواز بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: بسیج به عنوان ساختار برآمده از متن جامعه با بهره گیری از ظرفیت های عظیم مردمی، معادله جنگ نابرابر را به شکل شگفت آوری به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر داد.
شمخانی یادآور شد: در زمانی که بزرگترین استراتژیست های نظامی جهان بر اساس ارزیابی معادلات نظامی معتقد بودند که ایران مغلوب جنگ خواهد بود، با وارد شدن بسیج و ورود امکانات، ابتکارات و انگیزه های بالای مردمی در جنگ، همه معادلات کلاسیک فرو ریخت و اراده مردم سلحشور ایران نقشه های نظام سلطه را نقش برآب کرد.
وی تصریح کرد: در جنگ اقتصادی امروز نیز که با میدان داری آمریکا در حال انجام است و ابعادی به مراتب پیچیده تر ازجنگ نظامی دارد، تنها معادله تغییر دهنده موازنه غیر قابل قبول کنونی، بازتولید تجربیات و ظرفیتهای عظیم مردمی و بخش خصوصی و حاکم شدن آن برفضای تصمیم گیریها و سیاستگزاری های اقتصادی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به الزامات شکل گیری این راهبرد جدید در نظام اقتصادی کشور اظهار داشت: غلبه نگاه ملی بر رویکردهای صنفی و منافع شخصی، همراهی با مردم و داشتن برنامه جامع راهبردی برای نقش آفرینی در این عرصه از اولویت های غیرقابل اجتنابی است که می تواند بخش خصوصی واقعی و پیشرو را به خط شکن اصلی نبرد اقتصادی مبدل سازد.
شمخانی با تقدیراز بخش خصوصی فعال، دلسوز، مردمی وایثارگرکه با انگیزه ملی و اعتقادی بدنبال کمک به حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم است، اعلام کرد: ساز و کارهای جدیدی برای فعال سازی و مشارکت هر چه بیشتر فعالان و نخبگان اقتصادی بخش خصوصی در عرصه تصمیم سازی وتصمیم گیری کلان کشور اتخاذ شده که اجرایی خواهد شد.
در ابتدای این جلسه رییس ونمایندگان اتاق بازرگانی در حوزهای صنایع، معادن، عمران ،کشاورزی، دارویی و غذایی مسایل، مشکلات، دغدغه ها و راهکار های خود را بیان کردند.
لزوم مشارکت دادن بخش خصوصی در تصمیمات اقتصادی، کاهش سیطره دولت بر اقتصاد، ضرورت اتخاذ تصمیمات ثبات آفرین و بلند مدت، عدم اتخاذ تصمیمات غیر کارشناسی و برخورد علمی، اصولی و سیستمی با مشکلات شبکه ای از مهم ترین نکاتی بود که توسط فعالان بخش خصوصی و نمایندگان اتاق بازرگانی در این جلسه مطرح شد.