عبدالصمد خرم آبادی معاون دادستان کل کشور روز چهارشنبه در همایش جرائم مالی در فضای مجازی در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی گفت: سامانه کاشف با پیگیری های بانک مرکزی به منظور ایجاد تعامل بین بانک مرکزی و دادسراهای سراسر کشور راه اندازی شده است تا از این طریق بتوانیم برخورد با جرایم رایانه ای را ساماندهی کنیم.
وی افزود: قضات رسیدگی کننده به جرائم رایانه ای از طریق این سامانه می توانند به صورت آنلاین با بانک مرکزی ارتباط برقرار و حساب های بانکی و درگاه های پرداختی را مسدود و وجوه حاصل از جرم را توقیف کنند.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان برخی دیگر از ویژگی های سامانه کاشف گفت: این سامانه را می توان بر روی تلفن همراه نصب کرد تا در ساعت های غیر اداری و روزهای تعطیل نیز بتوان حساب های موردنظر را مسدود کرد.
وی افزود: البته این سامانه فعلا به صورت آفلاین راه اندازی شده است. اشکالات احتمالی آن به مرور زمان برطرف می شود و در مرحله بعدی قرار است ضابطان مانند پلیس فتا یا آگاهی بتوانند از این سامانه استفاده کنند.
خرم آبادی مهمترین موضوع این همایش را بررسی مجدد شیوههای نوین ارتکاب جرایم مالی برشمرد و گفت: قمار و شرط بندی به ویژه در ایام برگزاری جام جهانی فوتبال رشد فزاینده ای در فضای مجازی داشت، به گونهای که دادستانی کل کشور هزار و 200 مورد را معرفی و به مراجع قضایی اعلام کرد.
وی افزود: در فضای مجازی طی مدتی 300 پرونده کلاهبرداری صورت گرفته که مردم را پای خودپردازها می کشانند و حساب های آنان را خالی میکنند و شاکی مجبور می شود به دادسرا یا پلیس مراجعه کند و اگر همان زمان وجه سرقت شده، توقیف و پیگیری نشود، سارق به هدف خود می رسد.
وی افزود: در هر شهرستانی حداقل یک شعبه ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای تشکیل شده است. معاونان دادستان ها بر این شعبه ها نظارت دارند و دوره تربیت مربی برای آنان برگزار شده است.