رادیو مجازی اتاق ایران: 12 دی 1403

نقش مدیریت شهری در توسعه گردشگری شهرها

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد هرچه تقویت و انسجام عمل بین مولفه‌های همکاری و ارتباطی مدیریت شهری و ساکنان محلی از استحکام بیشتری برخوردار باشد، به همان اندازه در حوزه مدیریت و گردشگری پایدار رابطه بهتری وجود خواهد داشت.

17 شهریور 1397 - 13:04
کد خبر : 15257
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد هرچه تقویت و انسجام عمل بین مولفه‌های همکاری و ارتباطی مدیریت شهری و ساکنان محلی از استحکام بیشتری برخوردار باشد، به همان اندازه در حوزه مدیریت و گردشگری پایدار رابطه بهتری وجود خواهد داشت و از طرفی نقش مدیریت هدفمند بیشتر حائز اهمیت خواهد شد.

کارشناسان معتقدند گردشگری شهری فعالیتی در حال گسترش است و به تازگی به‌صورت یک منبع اقتصادی مهم درآمده و نقش موثری در سیاست‌های توسعه محل ایفا می‌کند. اما رشد آن، افزون بر اینکه تغییرات شگرفی را در زندگی شهری به وجود می‌آورد، پدیدآورنده یک رشته مشکلات کارکردی و سازمانی نیز هست. در این راستا یکی از گام‌های مهم برای رسیدن به توسعه پایدار گردشگری در هر مکانی در مرحله اول نیازمند آگاهی از قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و نیز نقاط ضعف و قوت آن منطقه و در گام بعدی شناخت از زیرساخت‌ها و امکانات مرتبط با فعالیت‌های گردشگری است. در پژوهش مورد اشاره که به همت محسن بهرامیان و علی شمس‌الدینی انجام شده سعی شده برخی از عوامل تاثیرگذار مدیریت شهری بر صنعت گردشگری در رسیدن به توسعه پایدار بررسی شود.

نتایج این پژوهش که به‌صورت مشخص روی شهر مرودشت انجام شده نشان می‌دهد در زمینه میزان هماهنگی بین ارگان‌های تصمیم‌گیرنده، ۹/ ۳۳ درصد مصاحبه‌شوندگان وجود هماهنگی بین ارگان‌های تصمیم‌گیرنده را متوسط ارزیابی کرده‌اند و این نشانگر این است که قطعا یکی از برنامه‌های مهم مدیران شهری مرودشت باید ایجاد بستر مناسب و تعاملی در هماهنگی‌های موجود صنعت گردشگری بین ادارات و سازمان‌های ذی‌ربط گردشگری باشد. بنابراین، برای بهبود وضعیت موجود استفاده از مدیران کارآزموده و متخصص بهترین گزینه در مدیریت و اجرا و کاهش هزینه‌ها و... خواهدبود. در همین حال، یکی دیگر از مولفه‌ها و عوامل تاثیرگذار از دیدگاه این پژوهش میزان حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی گردشگری شهری است که متاسفانه ۹/ ۴۸ درصد از پاسخگویان کم بودن حمایت از این بخش را تایید کرده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد باید از راهکارهای مثبت و طرح‌های مفید در امر گردشگری که بعضا از سوی متولیان بخش خصوصی به‌عنوان پیشنهاد ارائه می‌شود، بیشتر حمایت کرد.

در ادامه پژوهش برخی دیگر از عوامل تاثیرگذار مدیریت شهری بر صنعت گردشگری تا حصول توسعه پایدار شهری نیز مورد بررسی قرار گرفته است. براین اساس، در زمینه نقش و دخالت مردم محلی در تصمیم‌گیری‌ها، ۶/ ۳۴ درصد بر گزینه کم، تاکید داشته‌اند. این موضوع نشان‌دهنده آن است که مشارکت مردم محلی در تصمیم‌گیری‌های شهری شهر مرودشت کم بوده و تقریبا مردم هیچ‌گونه اطلاع یا مشارکتی در این زمینه ندارند. از این رو باید مسوولان، مردم محلی را در تصمیم‌گیری‌های خود مشارکت دهند تا ضمن دخالت ایشان، موجبات موفقیت بیشتر شهر را در تقسیم نظارت بر امور تابعه شاهد باشند. در زمینه نقش همکاری‌‌های متقابل مدیران شهری و مردم محلی در توسعه گردشگری شهری نیز ۷/ ۵۱ درصد، بر گزینه خیلی زیاد تاکید کرده‌اند. این درصد نشان‌دهنده این است که چنانچه در مقوله ارتباط با مدیران شهری و مشارکت مردم در تمامی زمینه‌های اجتماعی‌، اقتصادی و خاصه فرهنگی نمود داشته باشد، یعنی مدیران شهری کار را به‌گونه‌ای به مردم بسپارند و مردم محلی خود را سهیم در تصمیم‌گیری بدانند، به نوعی به یکی از اهداف در توسعه پایدار شهر نزدیک شده است.

در پژوهش حاضر نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد، بین مدیریت یکپارچه شهری و دستیابی به توسعه پایدار گردشگری شهری رابطه موثری برقرار است که به جذب گردشگر کمک فراوان خواهد کرد. از سوی دیگر، بین مولفه‌های همکاری و ارتباط مدیران شهری و مردم محلی جهت دستیابی به توسعه پایدار نیز رابطه وجود دارد و چنین استنباط می‌شود که همکاری بین مدیران شهری و مردم محلی همواره جوابگوی نیازهای گردشگری شهری و دسترسی به توسعه پایدار خواهد بود و این دو در کنار هم زمینه‌های رشد و احیای صنعت گردشگری در شهر مرودشت را به دنبال خواهد داشت.

در همین رابطه