رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

شافعی در نشست مشترک بخش خصوصی و کمیسیون کشاورزی مجلس

از حضور پررنگ‌‌تر نمایندگان کشاورزان در اتاق ایران استقبال می‌کنیم

نشست مشترک کمیسیون ‌های کشاورزی و صنایع غذایی و آب اتاق ایران با کمیسیون کشاورزی مجلس، با حضور غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران، احمدعلی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، محمدرضا رمضانی معاون پارلمانی اتاق ایران، علی مراد اکبری معاون آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی، تولیدکنندگان و نمایندگان تشکل‌های مرتبط برگزار شد.

26 آذر 1397
کد خبر : 16800
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

غلامحسین شافعی در نشست مشترک کمیسیون‌های کشاورزی و صنایع غذایی و آب اتاق ایران با کمیسیون کشاورزی مجلس که روز گذشته با حضور نمایندگان مجلس و  وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، بر آموزش کشاورزان تأکید کرد. به اعتقاد رئیس پارلمان بخش خصوصی هیچ بهانه‌ای برای کمبود منابع مالی به منظور توسعه کشور وجود ندارد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به حضور کمرنگ کشاورزان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اتاق ایران باید با توجه به مسئولیت مهم خود در قبال کمیسیون کشاورزی و ایجاد ارتباط مؤثر با کشاورزان، هرچه سریع‌تر درصدد جبران این کمبود برآید.

شافعی با تأکید بر آموزش کشاورزان و انتقال مباحث روز علمی به این فعالان اقتصادی، افزود: در بخش کشاورزی، مقاومت بسیاری در برابر تغییرات وجود دارد؛ همین موضوع آموزش پذیری در این بخش را بسیار سخت کرده و عمدتاً تکیه بر روش‌های سنتی است. بااین‌حال آموزش کشاورزان باید در اولویت اتاق‌های بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی، کمیسیون کشاورزی اتاق و مجلس قرار بگیرد.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی بین این سه نهاد شکل‌گرفته است و باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کرد تا از بار سنگینی که بر دوش بخش کشاورزی در طول تاریخ اقتصاد ایران وجود داشته، کم شود.

به اعتقاد شافعی، برخلاف سایر بخش‌های اقتصادی گوش شنوا در بخش کشاورزی کمتر است.

او همچنین در این نشست بابیان این موضوع که هیچ بهانه‌ای برای کمبود منابع مالی برای توسعه کشور وجود ندارد، بیان کرد: از ابتدای شروع برنامه‌های توسعه ایران تا پایان سال 96، میزان درآمد کشور از محل صادرات نفت، گاز، کالا و خدمات هزار و 600 میلیارد دلار بوده است و با توجه به میزان مصرف نفت و گاز در داخل کشور و همچنین صادرات، بیش از 3 هزار میلیارد دلار از ابتدای شروع برنامه‌های توسعه در کشور در دست بوده است؛ بنابراین نمی‌توان ادعا کرد که مشکل عقب‌ماندگی اقتصادی ما منابع مالی است.

عدم توسعه بخش کشاورزی 

در ادامه این جلسه، کیخا با تأکید بر ضرورت تعامل دوسویه میان کمیسیون کشاورزی مجلس و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن کشاورزی ایران گفت: کمیسیون کشاورزی مجلس دارای ظرفیت‌هایی است که اگر باعقل و خرد همراه شود می‌توان به نحو مقتضی مشکلات این حوزه را حل کرد.

او همچنین با اشاره به اهمیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی افزود: در چند جلسه‌ای که بنده در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی شرکت کردم، صحبتی که به‌طور خاص متوجه فعالان بخش کشاورزی باشد، نشد. به‌طوری‌که این تصور ایجادشده است که فعالان کشاورزی هیچ مشکلی ندارند یا ارتباطی که مدام تأکید می‌شود بین بخش خصوصی و دولت باید وجود داشته باشد در حوزه کشاورزی هنوز ایجاد نشده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد که باید جلسات هم‌اندیشی مجلس و نمایندگان بخش خصوصی مرتباً برگزار شود تا در تصمیم‌گیری‌های کلان این نظرات موردتوجه قرار بگیرد. از طرفی باید این ارتباط در استان‌ها هم بیش ازآنچه در حال حاضر وجود دارد، تقویت شود.

کیخا با انتقاد از سیاست‌های غلط گذشته تصریح کرد: متأسفانه به‌رغم تلاش‌های بسیار در دولت‌های مختلف، هیچ‌کدام از این سیاست‌ها در طول 40 سال گذشته، منجر به توسعه کشاورزی نشده است و در حال حاضر نمونه‌های بسیاری از اتلاف منابع آبی و کشاورزی در استان‌های مختلف وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از سیاست‌های ارزی و ممنوعیت صادرات برخی اقلام کشاورزی گفت: الآن که با افزایش نرخ ارز به‌اصطلاح فرجی در صادرات محصولات کشاورزی حاصل‌شده است، اما باسیاست‌های غلط مانع از صادرات می‌شویم. درست است که می‌خواهیم به مصرف‌کنندگان کمک کنیم، اما نباید از جیب کشاورزان هزینه کرد.

 به اعتقاد کیخا، دولت بدون توجه به نظرات فعالان و تشکل‌های بخش کشاورزی تصمیماتی می‌گیرد که گاهی به نفع بخش کشاورزی نیست.

فعالان کشاورزی اسیر نحوه قیمت‌گذاری نادرست هستند

غلامعلی فارغی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران ضمن تشکر از همراهی این دوره کمیسیون مجلس با بخش خصوصی گفت: متأسفانه ناهماهنگی‌ها در سطح کلان کشور وجود دارد و تا زمانی که رویکرد این است که صنعت کشاورزی باید کم بازده‌ترین بخش فعالیت اقتصادی در کشور باشد، وضعیت فعالان این صنعت به همین منوال پیش خواهد رفت.

فارغی با انتقاد از بی‌توجهی دولت به نظرات بخش خصوصی افزود: نمونه اخیر این موضوع در تعیین تکلیف قیمت مرغ شاهدیم. درحالی‌که قیمت تمام‌شده مرغ برای تولیدکننده نزدیک به 10 هزار تومان است اما دولت با استدلال حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، قیمت مرغ در بازار را زیر این قیمت و حدود 9 هزار تومان تعیین کرده است.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی، فعالان کشاورزی در حال حاضر اسیر قیمت‌گذاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی از رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس درخواست کرد تا نمایندگان این بخش در مراکز تصمیم‌گیری به‌طورجدی حضورداشته باشد و حضور بخش خصوصی در مراکز دولتی نهادینه شود نه اینکه این نقش تشریفاتی باشد.

به اعتقاد فارغی نمایندگان بخش خصوصی باید در کرسی‌های مختلف صاحب رای باشند.

واگذاری امور تصدی‌گری به بخش خصوصی و همچنین تشکیل کارگروه‌های تخصصی مرتبط با بخش‌های کشاورزی که متشکل از نمایندگان دولت و بخش خصوصی است، دیگر خواسته‌های غلامعلی فارغی از رئیس کمیسیون مجلس بود.

عدم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی؛ مانعی بزرگ

 در ادامه، سید محمدحسین شریعتمدار رئیس کمیسیون آب اتاق ایران، ناهماهنگی‌های موجود بین دستگاه‌های اجرایی را مهم‌ترین چالش فعلی اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف دانست.

رئیس کمیسیون آب اتاق ایران گفت: همان‌طور که آقای فارغی هم تأکید کردند، تشکیل کارگروه تخصصی که پیگیر مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی باشد قطعاً خروجی‌های مفیدی خواهد داشت. نمونه تشکیل این کارگروه را ما در حال حاضر با وزارت نیرو داریم.

به گفته شریعتمداری طی 5 سال گذشته بهره‌وری آب در کشور افزایش پیداکرده است و امیدواریم روند فعلی متوقف نشود.

او همچنین خبر داد: برای اولین بار مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با همکاری اتاق قم و وزارت جهاد کشاورزی اقدام به پیاده‌سازی الگوی کشت منطقی در دو دشت قم کرده است که انتظار می‌رود این الگو به سراسر کشور تعمیم یابد.

رفع موانع تولیدکنندگان، ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی از سوی وزارت صنعت، حمایت نظام بانکی و مالیاتی از تولیدکنندگان، کمبود سرمایه‌گذاری به‌خصوص سرمایه‌گذاری خارجی، موازی کاری در نهادهای دولتی، قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، دام‌پروری، مدیریت اراضی، توسعه کشت گلخانه‌ای، انتقاد از قانون انتزاع و... از دیگر مهم‌ترین مسائلی بود که فعالان صنعت کشاورزی در نشست روز گذشته با حضور رئیس پارلمان بخش خصوصی و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به طرح آنها پرداخته و خواستار چاره‌اندیشی در این رابطه شدند.

 


 

در همین رابطه