صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک اعلام کرده این صندوق از آغاز امسال تا پایان آذرماه، 84 فقره ضمانت نامه به ارزش 654 میلیارد ریال صادر و 134 ضمانت نامه به ارزش 771 میلیارد ریال تمدید کرده است.
در این مدت 268 میلیارد ریال ضمانت نامه اعتباری برای ایجاد واحدهای صنعتی و 264 میلیارد ریال برای ضمانت نامه اعتباری سرمایه در گردش واحدهای صنایع کوچک صادر شده است.
برپایه این گزارش، در 9 ماهه امسال بانک سینا با 279 میلیارد ریال، پست بانک با 126 میلیارد ریال و بانک سپه با 51 میلیارد ریال بیشترین ضمانت نامه را از این صندوق دریافت کردند.
همچنین در این مدت استان های کرمانشاه، فارس و خراسان جنوبی پیشتاز دریافت ضمانت نامه برای صنایع کوچک بوده اند.
به گزارش ایرنا، پیشتر مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک درباره نیاز این صندوق به افزایش سرمایه گفت: تاکنون بیش از 6 برابر سرمایه صندوق، ضمانتنامه صادر شده است و برای ادامه فعالیت، به افزایش سرمایه نیاز فوری داریم.
«محمدحسین مقیسه» افزود: در صورت افزایش نیافتن سرمایه، امکان محدودیت های جدید برای صدور ضمانتنامه وجود دارد؛ در حالی که در شرایط اقتصادی فعلی کشور باید حمایت از صنایع کوچک بیش از پیش در نظر باشد.
«اساسنامه صندوق به اصلاحاتی برای تسهیل حمایت از صنایع کوچک نیاز دارد اما در این سال ها به دلیل اینکه صندوق در فهرست واگذاری ها قرار داشت امکان قانونی برای این اصلاحات نبود».
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک یادآوری کرد: پارسال روند صدور ضمانتنامه 43 درصد رشد کرد و بخش قابل توجهی از آنها برای صنایع مستقر در مناطق محروم صادر شد.
بر اساس آمار موجود، صنایع کوچک و متوسط سهمی بیش از 10 درصد کل صادرات را در کشورمان به خود اختصاص داده اند.
بیست و چهارم آذرماه 1383 قانون تاسیس «صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک» زیر نظر وزارت صنایع و معادن وقت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. اساسنامه صندوق در سال 1384 مصوب هیات دولت شد و صندوق پس از آغاز به کار در سال 1385، نخستین ضمانتنامه خود را در سال 1386 صادر کرد.