رئیسجمهور با تشریح شرایطی که در ماههای اولیه سال 97 کشور را دچار التهابات کرد، افزود: در این شرایط تحریمها توانست بر بازار ارز بهصورت عملی و روانی تأثیر بگذارد، البته مردم ما شاید تمام ریزهکاریها را ندانند و باید عنوان کرد که در ابتدای سال جاری در یک مقطع در شرایطی قرار گرفتیم که ذخیره اسکناس ارزی کشور تقریباً صفر بود و این التهابات در بازار ایجاد شد که دولت برای آرام کردن بازار ناچار شد تصمیماتی ولو سخت و شاید بهعنوان اولویت سوم اتخاذ کرده و عملیاتی کند تا بتواند کشور را از التهابات نجات دهد.
حسن روحانی در جلسه علنی امروز مجلس با بیان اینکه در یک مقطع با کشورهایی که مبادلات ارزی و بانکی داشتیم و دچار مشکل شدیم، افزود: هیچکس نمیتواند بگوید که تحریم بر اقتصاد کشور و زندگی مردم تأثیر منفی نمیگذارد، اما هیچ شخصی هم نمیتواند بگوید که آمریکا به اهداف خود در تحریمها دست خواهد یافت، چراکه حتماً این کشور به اهداف خود دست نیافته و شکست خواهد خورد.
او ادامه داد: تحریم مشکلاتی برای زندگی مردم به وجود آورده که باید تلاش شود با همکاری یکدیگر این مشکلات را کاهش داد و مجلس، دولت و نظام جمهوری اسلامی قادر خواهند بود مشکلات را کاهش داده و جلوی التهابات را گرفته و شرایط کشور را مناسب کنند.
روحانی با بیان اینکه عامل دوم در ایجاد التهابات ابتدای سال جاری ساختارهای ناسالم اقتصادی در کشور بود، بیان کرد: از دهههای قبل و بعد از انقلاب، این ساختارهای نامناسب پیش روی کشور است و این ساختارها میتواند مشکلات بزرگی برای کشور ایجاد کند که در شرایط تحریم بروز و ظهورش بیشتر میشود.
سهم نفت از درآمد بودجه سال 98 به 142 هزار میلیارد تومان رسید
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اگر ساختار اقتصادی کشور ساختار سالمی بود میتوانستیم سال گذشته و امسال ادعا کنیم که بودجه بدون نفت داشته باشیم، افزود: تخمین درآمد نفتی کشور در بودجه سال 98 که تقدیم مجلس میشود، 142 هزار میلیارد تومان است.
به گزارش خانه ملت، روحانی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چه میزان به صندوقهای بازنشستگی کمک میشود، ادامه داد: اگر صندوقهای بازنشستگی کشور سالم بود، آیا این میزان به آنها کمک میشد؟
او تأکید کرد: در حال حاضر به نیروهای مسلح دو حقوق پرداخت میشود، نخست حقوق شاغلان و دوم حقوق بازنشستگان که تمام حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح نیز در بودجه سالانه ذکر و درج میشود.
رئیس هیات دولت با بیان اینکه در بودجه سال 98 از 110 هزار میلیارد تومان بخش رفاهی بودجه 81 هزار میلیارد تومان به بخش صندوقها مربوط میشود، افزود: چه زمانی باید صندوقها را در مسیر صحیح قرار دهیم؟ و تا چه زمانی بودجه صندوقها باید از بودجه سالیانه تأمین شود؟ اینهمه سرمایهگذاری برای صندوقها چه بود؟
او با بیان اینکه در یک مقطع صندوقهای بازنشستگی بهقدری پول و ذخیره داشتند که در زمان جنگ از صندوقها کمک گرفته میشد، تصریح کرد: در مقطع کنونی صندوقها درآمد لازم را برای پرداخت حقوق بازنشستگان ندارند.
رئیس کابینه دولت دوازدهم با تأکید بر اینکه تأمین اجتماعی امروز باید روی پای خود میایستاد، گفت: تعداد زیادی بنگاه اقتصادی به نام شستا وجود دارد که باید پرسید درآمد آن چه میزان است؟ البته باید گفت بنگاههای شستا بیشتر زیان ده هستند.
او با بیان اینکه بخش خصوصی کشور تقویت نشده است، افزود: اگر بخش خصوصی کشور فعال بود و بازار اقتصادی روی دوش آن قرار داشت، امروز تأثیر تحریمها روی کشور بهمراتب کمتر از میزان کنونی بود و اگر بار بودجه روی نفت قرار نداشت، حتماً تأثیر تحریمها کمتر میشد.
روحانی ادامه داد: ناسالم بودن اقتصاد، ساختار اقتصادی و ساختار بودجه، شرایط کنونی را برای کشور رقم زده است.
او با اشاره به اینکه مؤسسات غیرمجاز مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده و مردم، خانوادهها، سپردهگذاران و دولت را با مشکل مواجه کرد، تأکید کرد: امروز از هر زمان دیگری تلاش برای اصلاح بانکها بیشتر شده است و در جلسات شورای عالی هماهنگی قوای سهگانه که به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شد، یکی از مباحث موردبررسی که بیشترین وقت آن را گرفته موضوع بانکی است.
تا زمانی که نظام بانکی کشور سالم نشود، اقتصاد سالم نمیشود
روحانی با بیان اینکه تا زمانی که نظام بانکی کشور سالم نشود، اقتصاد سالم نمیشود، افزود: ما در بحث مالیات با مشکلاتی مواجهیم و اگر معافیتهای مالیاتی توسط رئیس سازمان برنامهوبودجه اعلام شود، مشخص میشود که کدام بنگاهها از پرداخت مالیات معاف هستند و مردم باید بهصورت شفاف این موارد را بدانند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه سوداگران و دلالان بیشترین سود را دریافت کرده و کمترین مالیات را پرداخت میکنند، ادامه داد: در شرایط کنونی نباید میزان مالیات دریافتی از بنگاههای تولیدی را افزایش داد، بلکه باید پایههای مالیاتی را گسترش داد که این پایه باید شامل حال همه شود و هر کس درآمد بیشتری دارد، مالیات بیشتری پرداخت کند.
او گفت: 153 هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده توسط بخش مالیاتی و عوارض گمرکی تأمین میشود.
نظام بودجهریزی کشور باید اصلاح شود
روحانی در ادامه با بیان اینکه شرایط ساختاری اقتصاد ما ازجمله بودجهریزی یکی از مشکلات بود، اظهار داشت: در بودجه خیلی حرکتهای مخفی داریم که اینها باید آشکار شود و بودجه شفاف باشد و هیچ راهی برای نجات از فساد و رانت جز شفافیت وجود ندارد و بزرگترین اقدامی که دولت دوازدهم باید انجام دهد و احتمالاً شما هم با آن موافق باشید دولت الکترونیک است لذا تا دولت الکترونیک تکمیل نشود و همه دادههای اطلاعاتی در یکجا جمع نشود و مردم از شرایط کشور بهصورت کامل مطلع نباشند بازهم دچار فساد و رانت میشویم.
مردم بعد از انتشار بودجه درباره آن صحبت کرده و نقد کنند
روحانی در ادامه نقد مفصل مردم نسبت به بودجه سال گذشته را نقطه مثبتی برای بودجه دانست و افزود: ازاینرو خواهشمندم امسال هم مردم بعد از انتشار بودجه درباره آن صحبت کرده و نقد کنند. قدرتی در کشور ما است که آن باید کشور ما را از بعضی از مشکلات برهاند و آن قدرت مردم و افکار عمومی بوده و دولت و مجلس بهتنهایی نمیتوانند آن را حل کنند.
دانشگاه و پژوهشگاه دستگاهها باید در آموزش عالی ادغامشده یا منحل شوند
روحانی در ادامه با تأکید بر اینکه دادههای ما باید به اطلاع مردم برسد، عنوان کرد: چرا برخی وزارتخانههای ما چند دانشگاه، دانشکده، پژوهشگاه و پژوهشکده دارند درحالیکه باید صرفاً یک آموزش عالی داشته باشیم و تمام بخشهای دیگر باید یا منحل شده و یا در وزارت علوم ادغام شوند.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: جای تأسف دارد که فردی با مدرک لیسانس زیر مدرک دکتری را امضا میکند و به معنای آن است که آموزش عالی در مسیر درست قرار نگرفته و هر دستگاهی و هر فردی برای خود دانشگاه و استاد و دانشجو دارد و مدرک صادر میکند. امسال در تبصره 21 بودجه به این موضوع اشاره کردیم و خواهشمندم تا نمایندگان یاری کنند تا این قدم مهم را برداریم.
دولت هم گرانفروشی میکند
او ادامه داد: خدمات دولت به مردم گران است و اگر میخواهید از گرانفروشی صحبت کنید نام دولت را نیز در این لیست بگذارید. ما برای هر دانشآموزی بهطور متوسط در سال آینده 4 میلیون تومان از خزانه مردم و بیتالمال هزینه میکنیم که البته برای شهرهای مختلف و مقاطع مختلف تفاوت دارد.
رئیسجمهور همچنین تصریح کرد: در حال حاضر اگر دولت بخواهد این خدمت را از مردم بخرد حداکثر یکمیلیون تومان میشود. ازاینرو دولت 4 برابر از پول بیتالمال برای یک دانشآموز هزینه میکند درحالیکه میتواند آن را ارزان کند البته این اقدام یکساله صورت نمیگیرد. این پیشنهاد را در بودجه امسال دادهایم که سال آینده حداقل 10 درصد بهصورت خرید خدمت باشد و این میتواند بعداً با تصویب نمایندگان ادامه پیدا کند.
اصلاح ساختارهای داخلی باعث کاهش تأثیر تحریم میشود
او در ادامه با بیان اینکه تحریم به این دلیل روی ما تأثیر میگذارد که ساختارها اصلاح نشده است، ابراز داشت: اگر ساختارهای اقتصادی را اصلاح کنیم، تحریمهای ظالمانه خارجی تأثیر نمیگذارد. آمریکاییها از دیماه سال گذشته تبلیغ علیه نظام را آغاز کردند اما ما چقدر توانستیم در برابر آنها و این جنگ روانی بایستیم. در ابتدا دستگاههای تبلیغاتی ما بسیار ناتوان بودند اما بعدها بهتر شد. بخش روانی تأثیر بسیار مهمی داشت و انتظارات مردم را شکل داد.
روحانی در ادامه با طرح این سؤال که چرا در ماههای گذشته التهابی در حوزه تحریم داشتیم، عنوان کرد: روابط خارجی ما باید مستحکمتر شود. در حال حاضر که آمریکا ما را تحریم کرده برخی از کشورهای دنیا حامی آمریکا هستند و این کشور که تاکنون بارها برای ایران مصیبت ایجاد کرده و در دیپلماسی جهانی و افکار عمومی توانسته بود بسیاری از کشورها را همراه خود کند، برای نخستین بار در 40 سال گذشته آمریکا علیه ایران توطئه میکند اما منزوی بوده و کشوری با او نیست.
روابط خارجی با سایر کشورها باید ارتقا یابد
روحانی ادامه داد: باید در روابط خارجی با سایر کشورها روابط بهتری داشته باشیم که این روابط میتواند به ما کمک کند و همچنین هر چه تعداد همپیمان، همسو و همنظر داشته باشیم بهطورقطع به ما کمک خواهد کرد.
او تصریح کرد: 4 عامل باعث التهاب در داخل کشور شد، تحریمهای داخلی ، ساختارهای غلط اقتصادی ، جنگ روانی و تبلیغاتی و شرایط و روابط خارجی که این عوامل دستبهدست هم داد تا به این نقطه برسد.
رئیسجمهور گفت: دولت در طی چند ماه گذشته برای اینکه بتواند التهاب بازار را کنترل کند، در وهله اول بانک مرکزی تصمیم گرفت که برمبنای مشکلات روزمره برنامهریزی نکند زیرا با توجه به التهابات روزمره بانک مرکزی ناچار بود پول و اسکناس بیشتری را به بازار عرضه کند تا از التهاب جلوگیری کند.
ذخایر اسکناس ارز بانک مرکزی کافی است
روحانی خاطرنشان کرد: امروز توانستیم برعکس عمل کنیم، ذخایر بانک مرکزی ازلحاظ ذخایر اسکناس از هر روز دیگر بهتر است و مداخلات بانک مرکزی در بازار به حداقل ممکن رسیده است و تلاش برای روابط بانکی با سایر کشورها بهطور مستمر علیرغم تحریم ادامه دارد.
او اظهار کرد: درواقع ثبات مالی و ارزی در یکی دو ماه گذشته مخصوصاً بعد از 13 آبان است، همان قولی که بنده به مردم داده بودم و به آنها عرض کردم که 13 آبان هیچ تأثیری بر ما نخواهد گذاشت و همان وضعی که در گذشته آمریکا از تمام توانش استفاده کرده بود در 13 آبان اتفاق جدیدی به وجود نخواهد آمد.
رئیسجمهور گفت: اتفاقاً بعد از 13 آبان شرایط کشور آرامتر شد بدین معنا هر چه دشمن تیر در کمان داشت رها کرد و مردم دیدند که توان آمریکا چقدر است، این قدم اولی است که برداشته شده است.
روحانی افزود: قدم دومی که باید برداشته شود از اموال دولت و توانمندیهای آن برای سال آینده و سالهای بعد استفاده شود زیرا ما ثروت و داراییهای فراوانی داریم که این ثروتها را در گاوصندوقی گذاشته و آن را قفل کردهایم چراکه دولت دارای باارزشترین زمینها در داخل شهرها در کنار شهرها و در مناطق مختلف کشور است.
او تصریح کرد: ما باید داراییها را مولد کنیم نه اینکه آنها منجمد شوند چراکه ما از گذشته تا به امروز داراییهایمان را منجمد کردهایم، بانکها دارای بنگاههای مختلف، املاک مختلف، اموال غیرمنقول در سراسر کشور هستند که آنها را نمیفروشند و بعد میگویند که بانک نقدینگی ندارد. باید آنها ملزم شوند تا اموال خود را عرضه کنند.
شستا به بازار سرمایه خواهد آمد
رئیسجمهور افزود: با قولی که وزیر جدید کار داده است، سال 98 سال عرضه بزرگ بنگاههای اقتصادی به بازار سرمایه خواهد بود و ان شاء الله همه شستا به بازار سرمایه خواهد آمد.
روحانی گفت: درست است که این اقدامات باعث ضرر کردن برخیها خواهد شد، هیئتمدیرههای مختلف، مجمعهای مختلف، داستانهایی به وجود خواهد آمد که باید از آنها بگذریم و تمام توان خود را به کار گرفته زیرا دولت قدرتمند و ثروتمند است.
او ادامه داد: تمام مراکز نفتی و گازی میتوانند وارد میدان شوند زیرا اعتبار آنها ازجمله نفت بهاندازه دولت است بنابراین باید به صحنه بیایند و باید سرمایهگذاریهای جدید شروع شود که اگر آمریکا از سرمایهگذاریهای خارجی جلوگیری میکند باید سرمایهگذاریهای داخلی را با ایجاد مشوقهای مناسب تقویت کند و همچنین میتوانیم سرمایههای ایرانیان خارج از کشور در وهله اول نهادینه کرده و سپس استفاده کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: در شورای عالی امنیت ملی امور مربوط به ایرانیان خارج از کشور ازجمله دو تابعیتیها را تسهیل کردیم که این کار بزرگی بود و این مصوبه را برای اجرا شدن به دستگاههای مربوطه ابلاغ کردیم تا ایرانیان خارج از کشور برای وارد شدن به کشور و فروش اموال خود مشکلی نداشته باشند. همچنین بتوانیم سرمایههای آنها را بهطور مطلوب جذب کرده و به کار گیریم.
روحانی افزود: در سال 98 وزیر صمت قول داده است که بیش از دو هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی توسط این وزارتخانه که نیمهکاره مانده تکمیل شود و بیش از دو هزار دیگر بازسازی شود که برای آن 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است و همچنین در سال آینده برنامهای این است که 4 هزار واحد صنعتی را فعال کنیم.
او گفت: در زمینه کشاورزی و مخصوصاً مسئله آب که مشکل کشور است باید کارهای مهمی انجام شود، آب بهعنوان مسئله مهم در کشور مطرح است، در این خصوص دولت، وزارت نیرو و کارگروه 3 نفره وظیفه دارند، کارگروه 3 نفره باید از وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست تشکیل شده و وظیفه آنها حل مشکل آب است.
شورای عالی آب را تشکیل میدهیم
روحانی ادامه داد: ما شورای عالی آب را در باقیمانده سال جاری و همچنین سال آینده تشکیل میدهیم، وقتی دولت اعلام میکند یک نقطه باید احیا شود، این مفهوم ندارد که فقط همان نقطه احیا خواهد شد، بلکه دولت بر اساس وظایف خود به تمام بخشها و نقاط برای احیا توجه خواهد کرد و نگاه دولت به تمام نقاط کشور یکسان است، ازاینرو همانقدر برای ما زایندهرود مهم بوده که کارون دارای اهمیت است، همانقدر برای ما دریاچه ارومیه دارای اهمیت بوده که تالاب هامون برایمان مهم است.
او گفت: دولت ممکن است برمبنای اولویتها قدمهایی را بردارد، اما دولت متعلق به یک استان، محله، منطقه یا یک بخش ایران نیست. دولت بهعنوان خادم و نوکر همه ملت ایران فعالیت میکند، ازاینرو ما در رابطه با رود کارون اقدامات مهمی را انجام دادهایم و در اینجا از وزیر نیرو میخواهم که لیست اقدامات را در این رابطه منتشر کند.
رئیسجمهور تصریح کرد: کارون تنها نقش حیاتی برای مردم خوزستان ندارد، بلکه کارون رودخانهای برای حیات ملی ما است، زیرا این رودخانه به خلیجفارس متصل میشود، ازاینرو ما همه اقدامات را برای بهبود وضعیت این مناطق بهصورت همزمان انجام میدهیم. از طرف دیگر دولت نسبت به معضل آب برای همه مناطق بحرانی تصمیمات اساسی میگیرد و ما به فکر همه مناطق کشور خواهیم بود. همانطور که ما برای استانی مانند اصفهان دلسوزی و کار میکنیم، برای استانهای دیگر مانند یزد، کرمان، سمنان، خوزستان و قم نیز کار میکنیم.
رئیس دولت دوازدهم گفت: مسئله آب بهعنوان یک مسئله مهم و اساسی برای ما مطرح است و قطعاً ما این مشکل را حل خواهیم کرد، البته بودجه در اختیار نمایندگان مجلس است و آنها میتوانند اقدامات و برنامههای خود را در آن لحاظ کنند و ما نیز اقدامات و کارهای خود را انجام میدهیم.
شاهد شرایط تورمی مناسبی نبودیم
روحانی گفت: قطعاً برای عبور از مقطع کنونی، دولت تمام توان خود را به کار میگیرد و در کنار دولت، مجلس نیز باید تمام تلاش خود را به کار گیرد و قطعاً ما باید از توانمندی خودمان برای بهتر شدن شرایط در سال آینده استفاده کنیم. از طرف دیگر در سیاست بودجه سال آینده مانند سال گذشته چند نکته برای ما مهم است، اولین مسئله در بحث تحریمها، فشار به اقشار جامعه بهویژه دهکهای پایین جامعه است، در ماههای گذشته شاهد شرایط تورمی مناسبی نبودیم و مردم به خاطر این شرایط به زحمت افتادند.
رئیس کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: با توجه به شرایط ما باید برای اقشار ضعیف جامعه تصمیمات مهمی را در قالب بودجه سال آینده میگرفتیم، و این کار و تصمیمات را در بودجه سال 98 اعمال کردیم. از طرفی دولت برای کالاهای اساسی، بخش درمان و تجهیزات پزشکی در سال 97 حدود 13 میلیارد دلار اعتبار در نظر گرفت که این اعتبارات با دلار 4200 تومان تخصیص داده شد، حال این میزان اعتبار برای سال آینده به 14 میلیارد دلار با قیمت دلار 4200 تومان میرسد.
او تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی دولت قیمت دلار برای سال آینده برای کالاهای اساسی همان 4200 تومان خواهد بود، البته بخشهای خصوصی، عمومی غیردولتی باید در این زمینه متعهد باشند و مردم را کمک کنند. از طرف دیگر اقدام دیگر دولت در لایحه بودجه سال آینده حمایت از افرادی است که حقوق ثابت داشته یا بازنشسته و مستمریبگیر هستند.
روحانی با اعلام اینکه حقوق مستمریبگیران، بازنشستگان و شاغلان در سال 98 در حدود 20 درصد افزایش مییابد، گفت: این اقدام برای کاهش فشار بر مردم صورت میگیرد، از طرف دیگر دولت برنامهریزی را برای حمایت از مردم از طریق اختصاص و پرداخت مبلغی برای تأمین کالاهای ضروری تدوین کرده است، البته این پرداخت یک نوبت در ماههای گذشته انجام شده و یک نوبت نیز تا پایان سال صورت میگیرد و قطعاً سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.
رئیسجمهور کشورمان ادامه داد: یکی دیگر از مسائل مهم بحث تولید است، ازاینرو برای ما مسئله وجود کالا در بازار، صادرات و اشتغال دارای اهمیت است، البته امروز بخش تولید با مشکلات بسیاری ازجمله در بحث تأمین مواد اولیه و کالاهای واسطهای مواجه است.
او گفت: بر اساس آمارها در 8 ماهه سال جاری 31.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت گرفته که این میزان نسبت به سال گذشته حدود 14 درصد افزایش داشته است. همچنین بر اساس آمارها واردات حدود 12 درصد کاهش یافته که حدود یک میلیارد و 900 میلیون دلار تراز مثبت ایجاد کرده است؛ البته وقتی واردات کاهش مییابد، بخش کالاهای مصرفی دارای اهمیت بوده و باید از آن حمایت و مراقبت کرد.
مواد اولیه تولید را بدون ثبت سفارش از مناطق آزاد وارد کنید
رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: دولت در هفته گذشته دو تصمیمگیری مهم داشت، نخست اینکه تمامی واردکنندگان بدون ثبت سفارش میتوانند مواد اولیه را برای تولید از طریق مناطق آزاد وارد کنند، حال این تصمیم مهمی بود، از طرفی در هفته گذشته نیز تصمیم دیگری گرفتیم که بر اساس آن کالاهای ضروری بخشی از تولیداتمان را بدون انتقال ارز آزاد کنیم تا چرخه تولید به حرکت درآید.
تقاضا از مجلس برای تفکیک وزارتخانهها
روحانی ادامه داد: دولت در انتظار است تا مجلس همکاری کرده و وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی از یکدیگر تفکیک شوند.
رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه بخش مسکن بار سنگینی به دوش گرفته است، تأکید کرد: وزیر راه و شهرسازی قول داده و متعهد شده که در 2 سال آینده برای بازسازی 400 هزار واحد مسکونی بافت فرسوده و یا ایجاد مسکن و تکمیل 500 هزار واحد مسکونی اقدام کند که در مجموع 900 هزار واحد مسکونی میشود.
او با تأکید بر اینکه سازمان برنامهوبودجه برای توسعه بخش گردشگری کمک کرده است، افزود: بخش گردشگری کشور قول داده که جاذبه این بخش را افزایش دهد و سازمان برنامهوبودجه در بخش جاری و سرمایهگذاری بودجه خوبی در نظر گرفته است.
روحانی با بیان اینکه مسئله اشتغال برای دولت بسیار مهم است، ادامه داد: دولت با کمک وزارتخانهها و بخشهای مربوطه افزایش اشتغال را ادامه میدهد.
او با تأکید بر اینکه دولت تلاش ویژهای در حوزه آب خواهد داشت، اظهار داشت: دولت برای کاهش مصرف آب و مدیریت آن در بخش کشاورزی اقدامات خوبی انجام داده که سال آینده نیز این اقدامات ادامه مییابد.
رئیس هیات دولت با بیان اینکه سطح کشت گلخانهای تا ابتدای دولت یازدهم 8 هزار هکتار بود، افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت گلخانهای 15 هزار هکتار است که در طول 5 سال این رقم دو برابر شده و این به معنای صرفهجویی در مصرف آب است.
تعیین نرخ خاص برای مصرف آب در تابستان
او با اشاره به اینکه وزارت نیرو نرخ خاصی برای مصرف آب در سه ماه تابستان در نظر میگیرد، ادامه داد: این نرخ برای صرفهجویی و تعادل بخشی در مصرف آب است، البته دولت برای انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان به دشت مرکزی با آبشیرینکن در سال آینده حتماً تلاش میکند که این موضوع میتواند به کشور کمک کند.
روحانی با اشاره به اینکه حساسیت نمایندگان درباره آب به جا است، اظهار داشت: موضوع آب، موضوعی مهم و حیاتی بوده و تمام مناطق به این موضوع حساس هستند که دولت نیز باید به نیاز مردم توجه داشته باشد.
او با بیان اینکه دولت اقدامات ویژهای در حوزه محیطزیست برای سال آینده انجام میدهد، افزود: بودجه ویژهای برای سال آینده در حوزه محیطزیست در بخش جاری و عمرانی در نظر گرفته شده است و در بخش پژوهش و آموزش عالی اقدامات ویژهای صورت گرفته چراکه بخش محیطزیست برای دولت مهم است.
رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه بودجه سال 98 در مجموع با 407 هزار میلیارد تومان بسته شده است، ادامه داد: بودجه سال 98 دو سقفی شده که در سقف اول 407 هزار میلیارد تومان و در سقف دوم 2 رقم 20 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که در صورت کسب منابع جدید که در بودجه آمده این سقف دوم تحقق مییابد.
او اظهار داشت: بودجه برای 15 آذر برنامهریزی شده بود که با دستورات ویژهای که مقام معظم رهبری صادر کردند، اصلاحاتی روی بودجه در نظر گرفته شد که در بودجه تقدیمی امروز این اصلاحات اعمال شده است.
روحانی با بیان اینکه بودجه عمرانی دولت برای سال آینده 62 هزار میلیارد تومان خواهد بود، افزود: امیدواریم با تلاش نمایندگان بودجه سال 98، بهمنماه از مجلس دریافت و اسفندماه آئیننامههای اجرایی آن اعلام شود.