«بخش خصوصی همه جای کشور ضعیف واقع شده است. اما در خرمشهر به دلیل وجود منطقه آزاد اروند نسبتا رونق پیدا کرده است.» سید احمد حسینیفر، رئیس اتاق خرمشهر وضعیت فعالیت بخش خصوصی را در استان خوزستان چنین تشریح میکند و به «پایگاه خبری اتاق ایران» میگوید:«اگر دولت توجه بیشتری به بخش خصوصی داشته باشد می توانیم میزان صادرات مان را سالانه تا سقف بیش از 4 میلیارد دلار به کشور عراق و حوزه خلیج فارس داشته باشیم.»
حسینیفر، درباره مزیتهای اقتصادی خرمشهر میگوید:«تنها روزنه فعالیت اقتصادی در خرمشهر مبادلات تجاری است. امیدواریم دولت به بخش صنعت هم بها دهد. بازار بسیار مهمی در جنوب غرب کشور ایجاد شده و آن هم بازار عراق است. ما می خواهیم از این بازار بهرهوری خوبی داشته باشیم. چند رقیب داریم مانند کشور کویت، عربستان و ترکیه. اگر دولت بتواند از بخش خصوصی حمایت کند، میتوانیم شاهد رشد صادرات غیرنفتی در جنوب کشور باشیم.»
رئیس اتاق خرمشهر ادامه میدهد:« کشور عراق نیاز به کالای ما دارد. بازار عرضه و تقاضاست. با توجه به فرصت طلایی و محدودیتهای برخی از کشورهای خارجی، این میتواند امتیاز مثبتی برای ما باشد که از این امتیاز به شکل خوبی استفاده کنیم. همه برمیگردد به کمکهای دولت به بخش خصوصی. هیچگاه بخش خصوصی به تنهایی بدون کمک دولت کاری نمیتواند انجام دهد.»
بررسی شاخصهای بازار کار نشان میدهد،نرخ مشارکت اقتصادی در استان خوزستان، 37.1 درصد و نرخ بیکاری نیز 10.4 درصد است. 82.6 درصد از شاغلان این استان در بخش خصوصی و 17.4 درصد در بخش عمومی فعالیت دارند. عمده فعالیت اقتصادی در این استان نیز به تفکیک بخش، با 51.7 درصد مربوط به خدمات و بعد از آن با 31.3 درصد مربوط به صنعت است. نرخ مشارکت اقتصادی مردان این استان، 63.4 درصد و نرخ بیکاری آنها 8.3 درصد است. اما 11.8 درصد از زنان خوزستانی در اقتصاد مشارکت دارند و نرخ بیکاری آنها نیز 20.9 درصد است.
این آمار نشان میدهد وضعیت کار استان خوزستان به متوسط کشوری نزدیک و حتی اندکی بهتر است. نرخ بیکاری عمومی در کشور 10.7 درصد و نرخ مشارکت اقتصادی، 38.1 درصد است.
حسینیفر درباره فعالیتهای اتاق بازرگانی برای بهبود فعالیت اقتصادی در خرمشهر میگوید:«اتاق خرمشهر توانسته است با بخش خصوصی کشور عراق ارتباطات خوبی ایجاد کند. توانستهایم با جلسات متعدد، برای اعضای اتاق خرمشهر، بازاریابی و بازارسازی کنیم. این مسئله موجب رشد صادرات شده است. اگر امروز هنوز از مرز شملچه روزانه 400 تا 450 کامیون صادرات داریم، از اداره بندر به کشور عراق هم از طریق آبی و از طریق زمینی صادرات داریم، همه اینها تلاشهای پارلمان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی بوده است.»