رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس اتاق اهواز در نشست بررسی ظرفیت‌های همکاری با بلاروس

فرصت سرمایه‌گذاری بلاروس در خوزستان با محوریت کشاورزی و صنایع فراهم است

در نشست اتاق اهواز، ضمن بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی استان خوزستان و بلاروس، دو طرف برای بررسی فرصت‌ها و پیگیری همکاری‌ها توافق کردند.

02 اسفند 1402 - 10:28
کد خبر : 17423
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: ۱۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف کشاورزی و صنایع در استان خوزستان فراهم است که می‌توان از این فرصت‌ها برای اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری با بلاروس استفاده کرد.

محمدجواد امانی در نشست کارگروه سرمایه‌گذاری کمیسیون بازار، پول و سرمایه اتاق اهواز ویژه بررسی ظرفیت‌های همکاری با بلاروس و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، افزود: خوزستان می‌تواند نیاز محصولات کشاورزی کشورهای حوزه اوراسیا به‌ویژه بلاروس را تأمین کند و مذاکرات اقتصادی خوبی در حال انجام است که می‌تواند در رشد اقتصادی استان تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: خوزستان ظرفیت خوبی در زمینه‌های صنعتی، خمیرمایه، ‌ نئونان و مشتقات نیشکر دارد و امیدواریم با تشکیل کارگروهی بین طرفین، از امکانات و منابع دو طرف بازدید شود.

رئیس اتاق اهواز با اشاره به سابقه ۳۲ ساله صنایع نیشکر خوزستان، هیات بلاروسی را به بازدید از صنایع نیشکری خوزستان دعوت و تصریح کرد:.

امانی اظهار کرد: بیشتر کارخانه‌های خوزستان به‌ویژه کارخانه عصاره‌گیری با همکاری کشور چک تأسیس شده و مراودات خوبی با این کشور برقرار است. همچنین کمباین‌های برداشت نیشکر از استرالیا خریداری شده؛ اما در حال حاضر برای تأمین قطعات آنها با مشکل مواجه هستیم ازاین‌رو پیشنهاد خوبی است که بتوانیم از کمباین‌های بلاروسی استفاده کنیم. البته برای این کار نیاز است یک نمونه به‌صورت آزمایشی وارد شود تا کارایی آن بررسی شود.

وی گفت: حدود ۲۴ هزار هکتار نیشکر در شرکت کشت و صنعت کارون و حدود ۱۴ هزار هکتار نیشکر در شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه کشت شده است.

امانی بیان کرد: هفت کارخانه نیشکر فعال در استان وجود دارد که هرکدام حدود ۱۰ هزار هکتار نیشکر کشت می‌کنند؛ همچنین یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تن شکر تولید می‌کنیم که این میزان نصف مصرف مردم ایران است.

رئیس اتاق اهواز ادامه داد: حجم گسترده‌ای در زمینه تولید محصولات مختلف به‌ویژه نیشکر، فولاد، کاغذ و دیگر فرآورده‌ها وجود دارد که می‌توانیم در این زمینه‌ها با بلاروس همکاری داشته باشیم.

وی تصریح کرد: حدود ۱۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری خارجی در استان خوزستان وجود دارد که بخشی از این فرصت‌ها توسط هیات تجاری استان که قرار است در ماه ژوئن (تیرماه ۱۴۰۳) به بلاروس اعزام شود، معرفی خواهند شد.

وی ادامه داد: حدود یک ماه پیش سفیر بلاروس برای بازدید از فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوزستان به این استان سفر کرد، در راستای این سفر کارگروه‌هایی در اهواز و بلاروس تشکیل شد که امیدواریم منجر به پروتکل اقتصادی خوبی در زمینه صنعت کشاورزی، فولاد و پتروشیمی شود.

بلاروس برای بررسی پیشنهاد‌های تجاری خوزستان آماده است

سفیر بلاروس در تهران که از طریق ویدئوکنفرانس در این نشست حاضر بود، گفت: در راستای جمع‌بندی سفری که به اهواز داشتیم و در جریان اطلاع از ظرفیت‌ها و همکاری‌های ۲ جانبه، پیشنهاد‌های تجاری مرتبط و کاتالوگ‌های مربوط به بلاروس را برای بررسی و تصمیم‌گیری جهت همکاری‌های مشترک در آینده ارسال کردیم و آماده شنیدن پیشنهاد‌های متقابل هستیم.

دیمیتری کالتسوف به برگزاری نشست‌های مفید در اتاق اهواز اشاره کرد و گفت: پیشنهاد‌هایی در خصوص صادرات و واردات محصولات کشاورزی و محصولات فنی کشاورزی ارسال شده است.

وی اظهار کرد: علاقه‌مند هستیم تا در زمینه ارسال کمباین‌های بذر جمع‌کن، تراکتورهای کشاورزی و چرخ ماشین برای کامیون و اتوبوس، محصولات جاده‌ای و فنی معادن با استان خوزستان همکاری کنیم.

سفیر بلاروس به اعضای کارگروه سرمایه‌گذاری اتاق اهواز گفت: آماده دریافت پیشنهاد‌های اتاق اهواز در زمینه تجارت میوه‌جات و سبزیجات هستیم تا بتوانیم درخواست‌های شما را به کمپانی‌های علاقه‌مند ارسال کنیم.

کالتسوف تصریح کرد: پیشنهادی در خصوص کارخانه ماشین‌سازی مختص کمباین‌های جمع‌آوری محصولات نیشکری ارسال شده در دست بررسی است.

وی به علاقه‌مندی شرکت‌های بلاروسی برای همکاری با شرکت‌های ایرانی اشاره کرد و افزود: در زمینه سلولز و خمیرکاغذ آماده برقراری ارتباط با شرکت‌های ایران هستیم، شرکت ایرانی مشخصات سلولز و مواد خامی که برای ساخت mdf در خوزستان استفاده می‌شود را ارسال کند.

سفیر بلاروس بیان کرد: کارگروه موردنظر از طرف بلاروس و ایران تشکیل شده کمک می‌کند تا پیشنهاد‌های مشخص را بررسی و ارتباط مستقیمی بین شرکت‌های بلاروسی و خوزستانی برقرار کنیم.

کالتسوف از سفر هیات ایرانی از اهواز به بلاروس استقبال کرد و گفت: این بازدید می‌تواند در ماه‌های آینده انجام شود، لیست مشخص شرکت‌های موردنظر و زمینه علاقه‌مندی در بلاروس ارسال شود تا برای بازدید هیات ایرانی برنامه‌ریزی شود.

وی توضیح داد: یک نمایشگاه بزرگ کشاورزی در زمینه تجهیزات، فناوری، فرآوری و ماشین‌آلات کشاورزی در ماه ژوئن برگزار می‌شود که شرایط خوبی است تا این موارد در این نمایشگاه مطرح شوند.

سفیر بلاروس اظهار کرد: ۱۱ ژوئن نیز یک نمایشگاه در تهران برگزار می‌شود که قرار است یک هیات بلاروسی به ایران سفر کنند که در این نمایشگاه نیز می‌توان ارتباط مستقیمی برقرار کرد.

وی افزود: در مورد میوه‌های خشک به‌صورت ویژه خرما نیز صحبت‌هایی شد، اگر پیشنهاد تجاری در زمینه صادرات خرما و کلم به بلاروس ارسال شود بررسی و اقدامات لازم انجام خواهد شد زیرا اینک فصل تنظیم قرارداد واردات سبزیجات تازه در بلاروس است.

کالتسوف اضافه کرد: اطلاعات موردنظر در خصوص بیل مکانیکی توسط شرکت مورد نظر ارسال و منتظر ارسال محصولاتشان به ایران هستند همچنین آماده ارسال مواد خام برای تولید کارخانه‌ها هستیم ولی نیاز است قبل از آن اطلاعات کامل در خصوص آنالیز محصولات ارسال شود.

وی به حجم بالای تولید چیپس چوب و تولیدات جنگلی بلاروس اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های مختلف و زیادی برای افزایش همکاری بین ۲ کشور وجود دارد.

سفیر بلاروس به طرح‌های سرمایه‌گذاری نیز اشاره کرد و افزود: طرح‌های سرمایه‌گذاری در حوزه متالوژی، نفت و پتروشیمی مشخص شود تا متخصصان بلاروس بررسی‌های لازم را انجام دهند.

موضوعات :
در همین رابطه