رادیو مجازی اتاق ایران - 30 مرداد 1403

ترکیب استانی تورم در بهمن‌ماه ۹۷

در دوازده‌ماهه منتهی به بهمن ۱۳۹۷ نرخ تورم خوراکی‌ها به‌ویژه برای استان‌های کمتر توسعه‌یافته به‌مراتب بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.

21 اسفند 1397
کد خبر : 17989
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در گزارشی به درصد تغییرات شاخص قیمت کل کالاها در بهمن‌ماه ۱۳۹۷ در استان‌های مختلف کشور پرداخته و نوشته است: نرخ تورم دوازده‌ماهه منتهی به بهمن ۱۳۹۷ با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات اقلام اساسی، در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی به‌ویژه برای استان‌های کمتر توسعه‌یافته از جمله هرمزگان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به‌مراتب بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.

بر این اساس بالاترین نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه مربوط به استان‌های کردستان با ۵۲.۵ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۵۱.۴ درصد و خراسان شمالی با ۵۱.۱ درصد بوده است.

اما پایین‌ترین نرخ تورم در این شاخص برای استان‌های قم با ۳۵.۳ درصد، هرمزگان با ۳۵.۸ درصد و کرمان با ۳۶.۸ درصد محاسبه شده است.

بر این اساس همچنین بالاترین نرخ تورم ماهانه نیز مربوط به استان‌های قم با ۳.۵ درصد، یزد با ۳.۵ درصد و بوشهر با ۳.۴ درصد بوده است.

بااین‌حال پایین‌ترین نرخ تورم ماهانه بر این اساس برای استان‌های هرمزگان با ۱.۶ درصد، تهران ۱.۷ درصد و گیلان با ۱.۷ درصد محاسبه شده است.

از سوی دیگر محاسبه درصد تغییرات شاخص قیمت کل کالاها در بهمن‌ماه بر اساس تورم ۱۲ ماهه نشان می‌دهد که استان‌های ایلام با ۲۷.۸ درصد، لرستان با ۲۷.۹ درصد و چهارمحال و بختیاری با ۲۷.۳ درصد بالاترین افزایش قیمت‌ها را نسبت به سایر استان‌ها داشته‌اند.

در این شاخص همچنین استان‌های کرمان با ۱۸.۸ درصد، قم با ۱۹.۶ درصد و هرمزگان با ۲۰ درصد پایین‌ترین نرخ تورم را از آن خود کرده‌اند.

درصد تغییرات شاخص قیمت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات کشور

معاونت بررسی‌های اتاق بازرگانی همچنین درصد تغییرات شاخص قیمت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات را در بهمن‌ماه در سراسر کشور بررسی کرده است.

بر این اساس بالاترین نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه قیمت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات مربوط به استان‌های بوشهر، چهارمحال و بختیاری و یزد به ترتیب با ۷۷.۲، ۷۵.۶ و ۷۰.۴ درصد بوده است.

در این شاخص استان‌های زنجان با ۵۰.۵ درصد، کرمان با ۵۶.۳ درصد و قزوین با ۵۷.۴ درصد کمترین افزایش را در بین سایر استان‌ها داشته‌اند.

اما در شاخص تورم ماهانه قیمت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات استان‌های قم با ۶.۶ درصد، همدان و یزد هر دو با ۶ درصد بیشترین تورم ماهانه را داشته‌اند.

در این شاخص و در مدت‌زمان مشابه، کمترین رشد قیمت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات برای استان‌های کرمان با ۲.۴، زنجان با ۲.۸ و فارس با ۲.۹ درصد محاسبه شده است.

همچنین در شاخص تورم ۱۲ ماهه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در کل کشور برای بهمن‌ماه ۹۷، چهارمحال و بختیاری با ۳۷.۵ درصد، بوشهر با ۳۷ درصد و هرمزگان با ۳۵.۳ درصد بالاترین رشد قیمت‌ها در کشور را از آن خود کرده‌اند.

در این شاخص پایین‌ترین نرخ تورم برای استان‌های زنجان با ۲۷.۸ درصد، سمنان ۲۸.۱ درصد و مازندران ۲۸.۲ درصد محاسبه شده است.

در همین رابطه