رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

کیوان کاشفی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه

قوانین حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور باید اصلاح شود

کیوان کاشفی، عضور هیات رئیسه اتاق ایران، در چهل و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه که به ریاست استاندار کرمانشاه و در محل اتاق برگزار شد، به مشکلاتی که قانون مشاغل سخت و زیان آور برای فعالان اقتصادی و کارفرمایان ایجاد کرده اشاره کرد و افزود: متاسفانه این قانون به یکی از اصلی ترین دغدغه‌های حوزه کسب و کار استان تبدیل شده است.

25 اسفند 1397 - 11:02
کد خبر : 18035
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به مشکلاتی که قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای فعالان اقتصادی و کارفرمایان ایجاد کرده است، گفت: متأسفانه این قانون به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های حوزه کسب‌وکار استان تبدیل شده است چراکه بسیاری از کارگران به دنبال این هستند که با ۲۰ سال کار بازنشسته شوند و این امر هزینه زیادی را به کارفرمایان وارد می‌کند تا جایی که بسیاری از آنها حتی درنهایت مجبور می‌شوند واحد تولیدی خود را تعطیل کنند.

کیوان کاشفی در چهل و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه که به ریاست استاندار کرمانشاه برگزار شد، افزود: بهبود این شرایط نیازمند اصلاح قوانین حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور است و نواقصی که در این قانون وجود دارد باید اصلاح شود.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان، اظهار کرد: در کرمانشاه ۴۲ جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برگزار شده و بر اساس ارزیابی که اتاق ایران انجام داده در سه‌ماهه سوم سال بین پنج استان اول از نظر جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی قرار داشتیم.

به گفته کاشفی کمیت و کیفیت جلسات، درصد تحقق مصوبات، میزان مصوبات ملی، کیفیت دستور کار جلسات، حضور نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌ها و ... در ارزیابی جلسات مدنظر قرار می‌گیرد.

رئیس اتاق کرمانشاه با تأکید بر افزایش مشارکت مدیران و تشکل‌های بخش خصوصی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: متأسفانه در بسیاری زمینه‌ها جای مسئولان دادستانی و دادگستری استان در جلسات خالی است.

کاشفی معتقد است اگر برگزاری شورای جلسات شورای گفت‌وگو را مستمر کرده و از ظرفیت مدیران در این جلسات بیشتر استفاده شود شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان می‌تواند سال آینده جزو سه یا چهار استان برتر در این زمینه قرار دارد..

وی با اشاره به تأثیر برگزاری این جلسات بر بهبود فضای کسب‌وکار و رفع مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی استان، گفت: امیدواریم سال آینده تأثیرگذاری این شورا در بهبود فضای کسب‌وکار استان بیشتر شود.

بروکراسی سخت و پیچیده اداری کار را برای فعالان بخش خصوصی سخت کرده است

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه اظهار کرد: یکی از دلایلی که بخش خصوصی قوی در کرمانشاه شکل نمی‌گیرد و یا جرئت ورود به استان را ندارد، بروکراسی سخت و پیچیده اداری است.

وی با بیان اینکه نباید فشار زیادی به سرمایه‌گذار وارد کنیم، افزود: این امر نتیجه‌ای جز تعطیلی فضای کسب‌وکار و از بین رفتن اشتغال ندارد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه همان‌قدر که برای یک کارگر دلسوزی می‌کنیم باید هوای کارفرما و محیط کار را نیز داشته باشیم، تأکید کرد: باید موانع و مشکلاتی که پیش روی کارفرمایان وجود دارد را حل‌وفصل کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای بهبود این شرایط باید بروکراسی شدید و خشنی که کرمانشاه را قفل کرده رها کنیم، عنوان کرد: این بروکراسی شدید و خشن صرفاً مربوط به بخش دولتی نیست و توسط بخش‌های مختلف ایجاد شده است.

بازوند معتقد است، وقتی‌که شرایط کار برای کارفرما فراهم باشد، فرهنگ کار نیز رشد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون چوب زیادی از نبود سرمایه‌گذار بخش خصوصی قوی در استان خورده‌ایم، خاطرنشان کرد: برای مثال مجبور شدیم در تدوین سند اشتغال استان بیشتر بر اشتغال خرد تکیه کنیم و اشتغال‌هایی که نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بزرگ است را کمتر مدنظر قرار دهیم.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: کمبود سرمایه‌گذار قدرتمند بومی در استان باعث شده برای خرید یک ایرلاین 1100 میلیارد تومانی با مشکل مواجه شویم.

بازوند در ادامه با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم به دلیل نامناسب بودن فضای کسب‌وکار اشتغال موجود از دست برود، ریزش اشتغال فعلی را خطری جدی برای کرمانشاه دانست.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ما سالانه ۷۵۰۰ نفر ورودی جدید نیروی کار داریم که باید برای آن‌ها شغل ایجاد کنیم، اما از دست دادن فرصت‌های شغلی موجود هزینه‌ای ۱۰ برابری نسبت به عدم ایجاد شغل برای افرادی که هنوز سرکار نرفته‌اند، به دنبال دارد.

سرمایه‌گذاران در "بندرخشک" پای‌کار بیایند

وی در ادامه با بیان اینکه باید کرمانشاه را به مرکزیت غرب کشور تبدیل کنیم، اظهار کرد: خوشبختانه در همین راستا مجوز بندرخشک برای شهر کرمانشاه گرفته شده است.

بازوند با بیان اینکه باید سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را برای راه‌اندازی بندرخشک کرمانشاه پای‌کار بیاوریم، تأکید کرد: برای این منظور لازم است کنسرسیومی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بومی استان تشکیل شود.

 وی عنوان کرد: خوشبختانه می‌توانیم سرمایه‌گذار بندر خشک را از طریق مذاکره نیز تعیین تکلیف کنیم و نیازی به برگزاری مزایده و مناقصه نیست.

استاندار کرمانشاه معتقد است، این بندر خشک می‌تواند به یک دهکده گردشگری هم تبدیل شود.

ساخت‌وسازهای شهری نیازمند پوست‌اندازی است

استاندار کرمانشاه سپس به موضوع کلان‌شهر شدن کرمانشاه اشاره داشت و افزود: امروز رسماً کلان‌شهر شدن کرمانشاه به شهرداری ابلاغ شد و هم‌اکنون کرمانشاه بعد از حدود ۲۰ سال که تغییری در تعداد کلان‌شهرهای کشور ایجاد نشده بود، به کلان‌شهرهای کشور اضافه شده است.

وی با بیان اینکه کلان‌شهر باید مرکز ارائه خدمات کامل و نوین به شهروندان باشد و حتی شهروندان استان‌های هم‌جوار نیز بتوانند از این خدمات استفاده کنند، تأکید کرد: باید برای فراهم کردن این شرایط آماده باشیم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه نمای شهر کرمانشاه نیز باید تطابق بیشتری با کلان‌شهر شدن داشته باشد، یادآور شد: از نظام‌مهندسی توقع داریم نقش بهتری در ساخت‌وسازها و نما و شکل ساختمان‌ها ایفا کند.

به گفته استاندار کرمانشاه باید با همکاری نظام‌مهندسی، شهرداری و با محوریت معاونت عمرانی استانداری پوست‌اندازی در سیستم شهرسازی و طرح تفصیلی شهری خصوصاً در مورد معماری و نمای ساختمان در کرمانشاه ایجاد شود.

وی یادآور شد: وقتی‌که ۸۰ درصد پرونده‌های ساختمانی به کمیسیون ماده صد و ۶۰ درصد آنها به کمیسیون ماده ۵ می‌رود، یعنی در زمینه ساخت‌وساز با مشکلات زیادی مواجه هستیم.

بازوند با بیان اینکه امروز در تمام دنیا ساختمان‌ها نقش قابل‌توجهی در جذب توریست دارند، تأکید کرد: مردم هم باید بدانند که نمای ساختمان آنها فقط متعلق به خود فرد نیست و همه شهر باید از دیدن آن لذت ببرند.

وی ابراز امیدواری کرد، بهبود فضای شهری در سال ۹۸ در دستور کار مسئولان حوزه شهر قرار گیرد.

پای وزرا را به جلسات شورای گفت‌وگو باز کنیم

بازوند همچنین بر لزوم ارتقای کیفیت جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: باید رسیدگی به مسائل سرمایه‌گذاران خارجی را نیز در این جلسات بگنجانیم.

وی با بیان اینکه باید از مدیرانی که در حوزه تسهیلات صندوق توسعه ملی اثرگذارند نیز در این شورا دعوت شود تا ببینیم نتیجه تسهیلاتی که گرفتیم چه بوده، تأکید کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شده اوایل سال آینده مدیرعامل صندوق توسعه ملی به کرمانشاه خواهد آمد.

وی با بیان اینکه در استان شاهد حضور وزرا و مسئولین کشوری متعددی هستیم، یادآور شد: باید از ظرفیت آنها برای برگزاری جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استفاده کنیم و آنها را به این شورا بکشانیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند مستقیم و بدون واسطه مشکلات خود را با مسئولین در میان بگذارد.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه تأکید کرد: بازار 1260 میلیاردی بازسازی مناطق زلزله‌زده فرصت خوبی برای استفاده از ظرفیت مهندسان بومی است.

مهرداد سالاری با اشاره به بازار خوبی که در مناطق زلزله‌زده در حوزه ساخت‌وساز ایجاد شده، گفت: 106 هزار واحد مسکونی هم‌اکنون در حال بازسازی است و بازار 1260 میلیارد تومانی که ایجاد شده، ظرفیت خوبی برای استفاده از مهندسین بومی استان است که از این فرصت استفاده کنند.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۴ هزارنفری مهندسان استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون آن‌طور که باید از این ظرفیت استفاده نشده و اگر از این ظرفیت حمایت شود و موانع پیش روی آن را برداریم می‌تواند منجر به رونق صنعت ساختمان در کرمانشاه شود.

سالاری یادآور شد: به دنبال آن هستیم که وجود بسازوبفروش‌های متخصص را در کرمانشاه راه‌اندازی کنیم.

در همین رابطه