رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

نقدینگی‌ را برای رونق تولید هزینه کنیم

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از تهدیداتی که امریکا هموره علیه ما به کار برده است کاهش صادرات نفت ایران بوده که اگر رونق تولید را عملیاتی کنیم می‌توانیم صادرات کالاهای تولیدی خود را جایگزین صادرات نفت کنیم.

02 فروردین 1398
کد خبر : 18110
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

محمود بهمنی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ارزیابی خود از شعار سال ۹۸ مبنی بر «رونق تولید» که رهبر انقلاب برای امسال تعیین کردند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری دوبار به رونق تولید اشاره کردند. ما هم باید توجه داشته باشیم که موانع تولید را بشناسیم و در جهت رفع این موانع تلاش کنیم.

وی تاکید کرد: اگر رونق تولید ایجاد شود، کارخانجات ما با حداکثر ظرفیت خود می‌توانند کار کنند که در ادامه، افزایش اشتغال، افزایش تولید، افزایش عرضه کالا و کاهش قیمت‌ها را در بر خواهد داشت. زمانی که این پروسه را طی کنیم، قطعا افزایش تولید را شاهد خواهیم بود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم یادآور شد: یکی از آثار «رونق تولید» مربوط به تحصیح حلقه واردات می‌شود. ما باید درمورد کالاهایی که واردات آن را انجام می‌دهیم و تولیدات مشابه آن را در داخل کشور داریم، واردات را محدود کنیم. این عمل باعث می‌شود صرفه‌جویی ارزی داشته باشیم که همین امر به رونق تولید کمک می‌کند و حتی صادرات ما را افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: یکی از تهدیداتی که آمریکا هموره علیه ما به کار برده است، کاهش صادرات نفت ایران بوده که اگر رونق تولید را عملیاتی کنیم، می‌توانیم صادرات کالاهای تولیدی خود را جایگزین صادرات نفت کنیم. از این طریق می‌توانیم کاهش وابستگی بودجه به نفت را شاهد باشیم.

رئیس پیشین بانک مرکزی خاطرنشان کرد: یکی از الزامات عملیاتی شدن رونق تولید حمایت دولت از این بخش است. دولت باید نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی را تامین کند، همچنین باید نظارت بر تولید و حتی مصرف را داشته باشد که این نقدینگی تنها در جهت تولیدات مورد استفاده قرار بگیرد نه اینکه به بازار سفته‌بازی سرازیر شود. اگر این نقدینگی‌ها در تولید هزینه شود، قطعا قیمت کالاها را کاهش خواهد داد.

وی افزود: برای رونق تولید می‌توانیم تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهیم در کنار این موضوع باید بر واردات کالاها کنترل داشته باشیم تا جلوی واردات کالاهای مشابه داخلی گرفته شود.

بهمنی گفت: مساله دیگری که در رونق تولید باید به آن توجه داشته باشیم، جلوگیری از قاچاق است. وقتی قاچاق انجام نشود، هم ارز از کشور خارج نمی‌شود و هم اینکه مردم می‌توانند از کالاهای داخلی استفاده کنند که این در رونق اقتصاد کشور بسیار نقش اساسی دارد.

وی ادامه داد: در رونق تولید باید توجه کنیم که مردم می‌خواهند از این تولیدات استفاده کنند. در نتیجه این تولید باید همراه با افزایش کیفیت کالاها باشد، نباید کالا با هر کیفیتی تولید کنیم، اجازه ندهیم کالاهای بنجل تولید شود.

بهمنی در پاسخ به سوالی درباره لزوم اصلاح ساختارها برای عملیاتی شدن رونق تولید گفت: وقتی صحبت از اصلاح ساختار می‌شود، یکی از اقدامات آن مربوط به همین قیمت تمام شده کالا است. وقتی کارخانجات ما با نصف ظرفیت خود کار می‌کنند، سودآوری نخواهند داشت. ما باید نقدینگی‌ را به تولید تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: حمایت از بازرگانی مهم است اما حمایت از تولید واجب‌تر است. باید انگیزه تولید ایجاد کنیم، اگر انگیزه تولید ایجاد شود، اشتغال هم افزایش پیدا می‌کند و عرضه کالا بیشتر می‌شود که کاهش قیمت‌ها را ایجاد خواهد کرد و این اصلاح ساختار است.

در همین رابطه