رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

نائب‌رئیس هیات مدیره شستا در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

اگر پیشنهاد خوبی باشد، ذوب‌آهن را می‌فروشیم

مرتضی لطفی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران اعلام کرد این شرکت درصدد پرداخت بدهی‌هایش است.

29 خرداد 1395 - 12:46
کد خبر : 1918
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

«در حال حاضر قرار نیست شستا، ذوب‌آهن را به فروش برساند اما اگر قیمت مناسبی پیشنهاد شود این کار را خواهد کرد. به هر حال این شرکت درصدد پرداخت بدهی‌هایش است.» این‌ها صحبت‌های نائب‌رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) است. از طرفی اخباری منتشر شده که فردا (یکشنبه) سازمان خصوصی‌سازی، بلوک 73درصدی سهام کنترلی شرکت ذوب‌آهن اصفهان را به وکالت از سازمان تأمین اجتماعی و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به قیمت پایه هر سهم 4116 ریال روی میز فروش فرابورس می‌گذارد. از آنجا که شرکت‌ها معمولاً در شرایط سخت دارایی‌های خود را بابت بدهی به فروش می‌رسانند و ذوب‌آهن جزو دارایی‌های بزرگ شستا به شمار می‌آید، فروش آن می‌تواند معنای بسیاری داشته باشد.

مرتضی لطفی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: «در حال حاضر قرار نیست شستا، ذوب‌آهن را به فروش برساند اما اگر قیمت مناسبی پیشنهاد شود این کار را خواهد کرد.» طبق صحبت‌های لطفی، دلیل اصلی این اقدام، پرداخت بدهی‌های این شرکت خواهد بود. در همین راستا خبرگزاری فارس نیز از بی‌پولی شستا و فروش ذوب‌آهن نوشته‌است.

تعداد سهام قابل عرضه در روز یکشنبه 5میلیارد و 743میلیون و 936هزار و 88سهم معادل 73درصد از کل سهام شرکت ذوب‌آهن است که به قیمت پایه هر سهم 4116 ریال روانه تابلوی عرضه بازار دوم فرابورس در این نماد معاملاتی می‌شود. سازمان خصوصی‌سازی قصد دارد 56درصد از سهام شرکت ذوب‌آهن را به وکالت از سازمان تأمین اجتماعی و 17درصد به وکالت از صندوق حمایت و بازنشستگی فولاد از کدهای معاملاتی مشمول مالیات به طور یکجا و تجمیعی در فرابورس عرضه کند.

سازمان تأمین اجتماعی 23اسفندماه سال 1391 موفق شد بلوک 56درصدی سهام ذوب‌آهن را به قیمت هر سهم 511تومان و یک یال خریداری و با پرداخت 450میلیارد تومان در اول اردیبهشت‌ماه، این معامله را قطعی کرد. این مبلغ 20درصد ارزش کل این بلوک بود که ارزشی بالغ بر 2هزار و 252میلیارد تومام داشت، اما اکنون به دلیل بدهی و عدم تسویه اقساط پرداختی دوباره روی میز فروش گذاشته می‌شود.

واگذاری ذوب‌آهن اصفهان از سال 87 آغاز و همواره با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده‌است. در آخرین اقدام بلوک 53درصدی ذوب‌آهن در زمستان سال 91 در سومین روز رقابت به دلیل طرح رد صلاحیت یکی از خریداران متوقف شد. در آن زمان دو متقاضی شامل ریخته‌گران اصفهانی از فولاد ماهان و یک کنسرسیوم از طریق کارگزاری‌های بهین‌پویا و بانک شهر وارد میدان رقابت شدند و تا بهای 4894 ریالی هر سهم رقابت کردند، اما به بهانه تغییر مقررات معاملات بلوکی از قطعیت این معامله به نام خریدار حقیقی جلوگیری شد. شرکت ذوب‌آهن با زیان انباشته روبه‌رو است و برای خروج، ماده 141 قانون تجارت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌است.

در همین رابطه