رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

محمدرضا گنجی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

وعده‌ پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک عملی نشد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی پاستوریزه ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران از دلایل تعطیلی کارخانه‌های کوچک لبنی گفت.

30 خرداد 1395
کد خبر : 1950
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

«350 کارخانه کوچک لبنی تعطیل شد» خبری کوتاه که زنگ خطر را برای بنگاه‌ها و شرکت‌های کوچک فعال در صنعت لبنیات به صدا درآورده‌است. امروز مدیرعامل سابق اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران این خبر را اعلام کرد. پایگاه خبری اتاق ایران برای بررسی دلایل تعطیلی این کارخانه‌ها با محمدرضا گنجی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی پاستوریزه ایران گفت‌وگو کرد. گنجی با اشاره به اینکه از تعداد دقیق کارخانه‌هایی که تعطیل شده‌اند اطلاعی ندارد، تصریح کرد که بسیاری از کارخانه‌های لبنی در استان‌های مختلف کشور با بحران تعطیلی مواجه شده‌اند. او معتقد است کارگروه تسهیل کسب‌وکارهای کوچک و متوسط که در بسیاری از استان‌ها تشکیل شده موثرترین قدم برای نجات و احیای این کارخانه‌ها خواهد بود.

مردم توانایی خرید ندارند. این نخستین دلیلی است که مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران در مورد تعطیلی کارخانه‌های لبنی به آن اشاره می‌کند. او در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایرن می‌گوید: «مردم توانایی خرید لبنیات به آن میزانی که تعیین شده را ندارند. بسیاری از مردم ایران به دلیل قیمت بالای محصولات لبنی، این محصولات را از سفره غذایی خود حذف کرده‌اند.»

دلیل دیگری که گنجی به آن اشاره می‌کند کاهش صادرات است. او می‌گوید: «از آنجا که صادرات ما کاهش یافته، بسیاری از شرکت‌ها وارد بازار رقابت داخلی شده‌اند. از طرفی برخی از آن‌ها نیز بدهی‌های سنگینی به بانک‌ها دارند که امکان تولید را از آن‌ها گرفته‌است.»

ماشین‌آلات قدیمی یکی دیگر از دلایل تعطیلی کارخانه‌هاست. مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی ایران می‌گوید: «بسیاری از کارخانه‌ها از ماشین‌آلات قدیمی استفاده می‌کنند و نمی‌توانند دستگاه‌های خود را به روز کنند به همین خاطر خودبه‌خود از گردونه تولیدکنندگان خارج می‌شوند و کارخانه خود را تعطیل می‌کنند.»

اما مهم‌ترین عامل تعطیلی کارخانه‌ها چیزی فراتر از این‌هاست. گنجی می‌گوید: «بسیاری از تولیدکنندگان نقدینگی ندارند و به بانک‌ها بدهکار هستند. آن‌ها مجبورند کالاهای خود را به وسیله چک یا با بهره بالا تولید کنند که در نهایت قیمت محصول نهایی‌شان را بالا می‌برد. بدهکاری تولیدکنندگان به بانک‌ها باعث شده تولید آن‌ها مقرون‌به صرفه نباشد و در نتیجه امکان تولید را از آن‌ها بگیرد.»

گنجی در مورد بهترین اقدامی که دولت در این زمینه تا کنون انجام داده می‌گوید: «اخیراً دولت از طریق کارگروه‌های تسهیل کسب و کار اختیاراتی را به استان‌ها داده‌است که وام‌های 1میلیاردی و 2میلیاردی را در اختیار تولیدکنندگان بگذارند.» طبق گفته این فعال اقتصادی، وام‌های 1میلیاردی به واحدهای کوچک زیر 50نفر و وام‌های 2میلیاردی به واحدهای متوسط زیر 100نفر تعلق خواهد گرفت.

البته نکته‌ای که وجود دارد این است که از زمان وعده این وام‌ها تا کنون نزدیک به سه ماه می‌گذرد. گنجی می‌گوید: «از زمانی که مقام معظم رهبری در اوایل سال 95 تأکیداتی در مورد تعطیل نشدن کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی کوچک داشتند مسئله کارگروه تسهیل و وام‌ها پیش آمد اما هنوز اجرایی نشده‌است.» ناگفته نماند که این واحدهای کوچک و متوسط می‌توانند نقش بزرگی در اشتغال‌زایی داشته باشند.

موضوعات :
در همین رابطه