مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه

گفت‌وگوی پایگاه خبری اتاق ایران با رئیس سازمان شیلات کشور

تمام فعالیت‌ آبزی‌پروری ایران را بخش خصوصی انجام می‌دهد

بر اساس آمار حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات و معاون وزیر جهاد کشاورزی، در سال 94، بیش از 300 میلیون دلار محصولات آبزی صادر شده است. او می‌گوید:«برنامه‌ریزی‌مان در برنامه ششم توسعه رسیدن به بیش از 600 میلیون دلار صادرات در این حوزه است. برای سال 1404 نیز یک میلیارد دلار صادرات محصولات آبزی را هدف‌گذاری کرده‌ایم.»

19 تیر 1395 - 14:07
کد خبر : 2335
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
بر اساس آمار حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات و معاون وزیر جهاد کشاورزی، در سال 94، بیش از 300 میلیون دلار محصولات آبزی صادر شده است. او می‌گوید:«برنامه‌ریزی‌مان در برنامه ششم توسعه رسیدن به بیش از 600 میلیون دلار صادرات در این حوزه است. برای سال 1404 نیز یک میلیارد دلار صادرات محصولات آبزی را هدف‌گذاری کرده‌ایم.»

حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات ایران

امروز همایشی با عنوان روز شیلات ایران و فرانسه، در اتاق ایران برگزار شد. در حاشیه این همایش که مقاماتی از ایران و فرانسه در آن حضور داشتند، حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی که ریاست سازمان شیلات ایران را نیز برعهده دارد، گفت‌وگویی با «پایگاه خبری اتاق ایران» انجام داد.

صالحی درباره سهم بخش خصوصی در حوزه شیلات اقتصاد کشور، چنین توضیح می‌دهد:«در بخش شیلات و آبزی‌پروری همه اقدامات توسط بخش خصوصی انجام می‌شود. همه ارتباطات واردات و صادرات آبزیان توسط بخش‌های خصوصی دو کشور انجام می‌شود. ما در دولت فقط فضا و بستری فراهم می‌کنیم که بخش‌های خصوصی دو کشور بتوانند با هم بهتر همکاری کنند.»

اگرچه همایش امروز با عنوان «روز شیلات ایران و فرانسه» برگزار شد، اما صالحی می‌گوید با همه کشورها ارتباط مستمر وجود دارد:«در ماه گذشته در خصوص میگو همایشی با کشورهای جنوب شرق آسیا برگزار کردیم. در اسفندماه، همایش ایران و نروژ را برگزار کردیم. در مهرماه نیز نمایشگاه بین‌المللی شیلات را داریم، به مرور با همه کشورها در هر زمینه‌ای که نیاز داشته باشیم، همکاری خواهیم کرد.»

رئیس سازمان شیلات ایران در خصوص حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ایران و هماهنگی این برنامه با اقتصاد مقاومتی چنین توضیح می‌دهد:«بحث جدی ما در اقتصاد مقاومتی استفاده از سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها و خارجی‌ها در داخل کشور است. امروز برای رسیدن به رشد 8 درصد اقتصادی در برنامه ششم توسعه نیاز داریم هم از سرمایه‌های خارجی و هم از سرمایه‌های داخلی استفاده کنیم. آبزی‌پروری و پرورش ماهیان خاویاری که بازار عمده ما در تولید خاویار و صادرات آن به کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی است. در این زمینه فرانسوی‌ها، نروژی‌ها و سایر کشورهای اروپایی که ایرانیان زیادی در گذشته سابقه تولید و صادرات خاویار را به آنجا داشتند، می‌توانند به ما کمک کنند. بحث جدی ما در اقتصاد مقاومتی، توسعه صادرات غیرنفتی است که توسعه آبزی‌پروری نیز در همین حوزه قرار می‌گیرد.»

بر اساس آمار حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، در سال 94، بیش از 300 میلیون دلار محصولات آبزی صادر شده است. او می‌گوید:«برنامه‌ریزی‌مان در برنامه ششم توسعه رسیدن به بیش از 600 میلیون دلار صادرات در این حوزه است. برای سال 1404 نیز یک میلیارد دلار صادرات محصولات آبزی را هدف‌گذاری کرده‌ایم.»

صالحی هم‌چنین درباره میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز می‌گوید:«در حوزه پرورش ماهی در قفس، برای رسیدن به هدف 200 هزار تن تولید در پایان برنامه ششم توسعه، به جذب بیش از 200 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دراین صنعت داریم. فکر می‌کنیم حداقل 20 تا  25 درصد از این میزان را می‌توان با سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و سرمایه‌های خارجی، با رویکرد صادرات محصولات تولیدی تأمین کرد.»

یکی از محصولات مهم صادراتی مهم که ایران با آن در دنیا شناخته شده، ماهی خاویار است که برخی گمانه‌زنی‌ها می‌گویند تولید و صادرات آن متوقف شده است. رئیس سازمان شیلات ایران در این‌باره توضیح می‌دهد:«از سال 2010، صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع شده، و در اجلاس مشترک مسئولان شیلاتی کشورها هم که ماه گذشته در قزاقستان برگزار شد، برای سال 2016 و 2017 توافق کردیم که صید تجاری ممنوع باشد و فقط برای بازسازی ذخایر و اهداف تبلیغاتی دنبال کنیم. هدف جدی ما این است که خاویار پرورشی را در دستور کار قرار دهیم. در سال گذشته نیز 2 تن خاویار پرورشی در کشور تولید و بیش از یک تن آن صادر شد.»

اما یکی از نگرانی‌های مهم فعالان اقتصادی این است که در صورت روی کارآمدن رئیس‌ جمهوری جدید در انتخابات سال 96، برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی ایران نیز عوض شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برجام درباره این نگرانی می‌گوید:«مهم‌ترین بحثی که دولت تدبیر و امید برای تعامل با دنیا دنبال کرد، بحث برجام بود. وقتی مسئله‌ای مانند برجام مورد تأیید مقام معظم رهبری و سایر مقامات کشور قرار می‌گیرد، هر دولت دیگری نیز در هر زمانی روی کار بیاید باید آن راه را ادامه دهد.»

در همین رابطه