بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر، با ۹۲ سنت معادل ۱.۰۱ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۷۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۲ سنت معادل ۱.۰۴ درصد کاهش، به ۸۷ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته یک دلار و ۴۹ سنت و شاخص نفت آمریکا یک دلار و ۹۷ سنت سقوط کرده بود.
به گزارش رویترز، تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی برای مشتریان نوشتند: قیمت نفت برنت به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه نزول کرد زیرا افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا و افزایش قیمت دلار، فضای بازار را تحت تأثیر قرار داد. هرچند میزان عرضه، اندک است اما نرخهای بهره بالاتر، به معنای ذخیرهسازی گران نفت بوده و ممکن است به کاهش بیشتر ذخایر نفت منجر شده و قیمت معاملات نقدی را افزایش دهد.
پسازاینکه دولت آمریکا از تعطیلی جزئی اجتناب کرد و دادههای اقتصادی، انتظارات برای بالاتر ماندن نرخهای بهره به مدت طولانیتر در آمریکا را تقویت کرد، دلار آمریکا اوایل روز دوشنبه، در برابر سبدی از همتایان خود، به بالاترین حد در ۱۰ ماه گذشته صعود کرد. نرخهای بهره بالاتر همراه با دلار قویتر، نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر کرده و تقاضا برای نفت را کمتر میکند.
عامل دیگری که در کاهش قیمت نفت تأثیر داشت، خبر ازسرگیری فعالیت خط لوله نفتی عراق در هفته جاری بود که از سوی وزیر انرژی ترکیه اعلام شد.
طبق نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی احتمالاً قیمت فروش گرید نفتی عرب لایت برای آسیا را در نوامبر برای پنجمین ماه متوالی افزایش خواهد داد. شرکت آرامکو سعودی ممکن است قیمت فروش رسمی خود برای نفتترش را حدود ۴۵ سنت در هر بشکه برای نوامبر افزایش دهد. قیمت فروش آرامکو معمولاً پنجم هرماه اعلام میشود و روی قیمت گریدهای نفتی که از خاورمیانه صادر میشوند نظیر نفت ایران، کویت و عراق، تأثیر میگذارد.
قیمت نفت خاورمیانه در سپتامبر که عربستان سعودی اعلام کرد کاهش عرضه اضافی یکمیلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه میدهد، جهش پیدا کرد.
عربستان سعودی و روسیه اعلام کردهاند کاهش عرضه اضافی خود را ماهانه بازبینی خواهند کرد. نشست وزیران اوپک پلاس روز چهارشنبه برگزار میشود. انتظار میرود اوپک پلاس در نشست چهارشنبه، سیاست تولید خود را بدون تغییر نگه دارد و محدودیت عرضه را حفظ کند.
تحلیلگران شرکت BMI Research میگویند: با توجه به اینکه اقتصاد جهانی کند شده است، این گروه احتمالاً میخواهد محدودیت عرضه فعلی خود را حفظ کند و اگر شرایط بازار اقتضا کند، میزان کاهش تولید را بیشتر خواهد کرد.