کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول ضمن تقدیر از بستههای محرک اقتصادی چین، نسبت به آنچه شکلگیری بدهیهای کلان ناشی از ارائه وامهای راه ابریشم جدید به کشورهای مختلف است، هشدار داد.
روزنامه اس سی هنگکنگ به نقل از لاگارد نوشت: او نگران است کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین نتوانند قروض خود به چین را پرداخت کنند و به همین سبب از لحاظ اقتصادی و سیاسی آسیبپذیرتر شوند.
رئیس صندوق بینالمللی پول همچنین از استمرار جنگ تجاری چین و آمریکا و اینکه طرفین میلیاردها دلار تعرفه بر روی کالاهای یکدیگر در نظر گرفتهاند ابراز نگرانی کرد.
لاگارد با اشاره به مشکلات اقتصادی دنیا، نسبت به افزایش تعرفهها، گرم شدن زمین و بدهیهای کلان هشدار داد و گفت: رهبران جهان پیش از آنکه اقتصاد دنیا بیش از این ضعیف شود، باید کاری انجام دهند.
رئیس صندوق بینالمللی پول با اشاره بهضرورت حمایت کشورها از اقتصاد خود و همچنین جهان تأکید کرد: کشورها نباید با اقدامات خودسرانه و نادرست به اقتصادشان لطمه بزنند آنها باید تصمیمگیریهای درستی داشته باشند.
او وضعیت اقتصادی جهان را بشدت مبهم توصیف کرد و گفت: سیاستهای مالی کشورها و برگزیت، صدها میلیارد دلار تعرفه، جنگ تجاری چین و آمریکا و کاهش تولید از جمله مشکلات بزرگ امروز دنیا است.
صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی جهان برای سال 2019 میلادی را سهدهم درصد کمتر از سال 2018 میلادی و معادل 3.3 درصد پیشبینی کرده است.
در مورد بدهیها نیز مشخصاً آماری در دست نیست و معلوم نیست چین چقدر وام به کشورهای دیگر داده است اما مدرسه بینالمللی هاپکینز در گزارشی آورده است چین بین سالهای 2000 تا 2017 میلادی 143 میلیارد دلار وام به کشورهای آفریقایی داده که اکثر آنها بازپرداخت نشده است.