ولادت حضرت امام محمد تقی (ع) مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

دبیر انجمن صنفی کارگران

کارگزاری‌های تامین اجتماعی بیمه کارگران ساختمانی را حذف می‌کنند

پوشش بیمه‌ای یکی از مشکلات اصلی کارگران ساختمانی است به طوری که در دو سال گذشته افراد جدید کمتری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

02 تیر 1398 - 13:05
کد خبر : 29192
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
پوشش بیمه‌ای یکی از مشکلات اصلی کارگران ساختمانی است به طوری که در دو سال گذشته افراد جدید کمتری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

مجتمع آلمینیوم ایران در اراک. عکس: تسنیم، محمدعلی مریزاد.

دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: واگذاری احراز اشتغال کارگران ساختمانی به کارگزاری‌های تامین اجتماعی که تخصصی در این زمینه ندارند، قانونی نیست. این اقدام موجب شده بسیاری از این کارگران را از پوشش بیمه ای حذف و مشکلات عدیده ای برای آنها ایجاد کنند.

کاظم احمدیان درباره مشکلات کارگران ساختمانی، گفت: پوشش بیمه‌ای یکی از مشکلات اصلی کارگران ساختمانی است به طوری که در دو سال گذشته افراد جدید کمتری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی اعلام می‌کند که بودجه ندارد این سازمان در برابر مصوبه مجلس شورای اسلامی و ابلاغیه دولت مقاومت می‌کند و کارگران ساختمانی را به زحمت بیمه می‌کند.

دبیر انجمن صنفی کارگران اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی ۴۰ شعبه در تهران دارد اما تنها یک یا دو شعبه اقدامات مربوط به بیمه کارگران ساختمانی را انجام می‌دهد در حالی که بیمه حق اولیه زندگی و معیشت این قشر از جامعه است.

وی با اشاره به آمار کارگران ساختمانی بیمه شده گفت: بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی یک میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه هستند، اما برابر کدهایی که کانون کارگران ساختمانی ارائه کرده این تعداد به ۷۰۰ هزار نفر تقلیل یافته است.

احمدیان افزود: سازمان تأمین اجتماعی به بهانه‌های مختلف همچون عدم حضور کارگران در محل‌های کار در هنگام بازرسی، افراد تحت پوشش بیمه را حذف کرده است.

این نماینده کارگری گفت: در این سال‌ها سازمان تأمین اجتماعی خود اقدام به بیمه افرادی که کارگر نیستند کرده است، بنابراین باید وضعیت این افراد بررسی شود و متخلفان از پروسه بیمه خارج شوند.

احراز اشتغال کارگران ساختمانی اشکال دارد

وی بیان کرد: در پایان سال ۹۴ هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی برای احراز اشتغال کارگران ساختمانی را به دفاتر کارگزاری که خصوصی و غیردولتی هستند واگذار کرد و از آنجایی که مسئولان این کارگزاری‌ها مدیرکل یا کارمندان بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی هستند که هیچ شناخت و تخصصی از نسبت به کارگران ساختمانی ندارند. این افراد را از پوشش بیمه‌ای حذف می‌کنند.

احمدیان افزود: با وجود رکود در ساخت و ساز چرا باید سازمان تأمین اجتماعی کارگران ساختمانی را از شمار بیمه شدگان حذف کند در صورتی که می‌تواند از منازل و محل سکونت آنها، بررسی کند که کارگر هستند یا نه.

وی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۸ قانون کسب و کار انجمن‌های صنفی کارگران وظیفه احراز اشتغال کارگران ساختمانی را برعهده دارد، اما سازمان تأمین اجتماعی اهمیت نمی‌دهد.

سامانه رفاهی کارگران ساختمانی کاربردی ندارد

دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی افزود: از سوی دیگر وزارت کار سامانه رفاهی بیمه کارگران ساختمانی را راه اندازی کرده است. این سایت در واقع فیلتری است که کارگران ساختمانی باید مشخصات خود برای امور بیمه‌ای و رفاهی وارد کنند اما در عمل کاربردی ندارد و حرف اول و آخر را کارگزاری‌های تأمین اجتماعی می‌زنند و موجب ریزش و حذف کارگران واقعی می‌شوند.

وی مسکن را از دیگر مشکلات این قشر از جامعه بیان کرد و گفت: دولت باید چاره‌ای برای آنها بیندیشند برای نمونه می‌تواند یارانه‌ای را در دوره زمانی سالانه، ۶ ماه یک بار یا سه ماه یک بار در اختیار آنها قرار دهد.

تقاضا برای کارگران افغانی ساختمانی بیشتر است

احمدیان گفت: کارگران افغانی در صنعت ساختمانی به وفور وجود دارند. این افراد حاضر هستند با روزی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان کار کنند و درخواست بیمه‌ای ندارند بنابراین اقبال پیمانکاران برای جذب آنها بیشتر است.

وی با اشاره به رکود دو ساله ساخت و ساز در کشور گفت: امسال حقوق کارگران ساختمانی ۲۰ درصد افزایش داشت (به طور میانگین روزی یکصد هزار تومان) اما رکود ساخت و ساز و حضور کارگران افغانی موجب شد که بسیاری از کارگران با مراجعه به انجمن‌ها و اتحادیه‌های کارگری آمادگی خود را برای دستمزدهای کمتر از این نیز اعلام کنند.

این نماینده کارگری تصریح کرد: کانون کارگران ساختمانی کشور و کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران دو نهاد صنفی عالی کارگران هستند اما بیشتر اوقات در زمین دولت بازی می‌کنند در حالی که باید در زمین انجمن‌ها بازی کنند چرا که انجمن‌ها از دل کارگران برآمده‌اند. این دو نهاد در برابر مشکلات و خواسته‌ها سکوت می‌کنند.

وی افزود: ما از این نهادها می‌خواهیم قوانین کارگری ساختمانی و انجمن‌ها را با استانداردهای بین المللی مطابقت دهند و از سوی دیگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی دخالت بی جا در امور انجمن‌ها نداشته باشد.

در همین رابطه