رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

رئیس شورای بازرگانی روسیه و ایران در اتاق بازرگانی خبر داد

آمادگی فرودگاه ژوکوفسکی برای صادرات و واردات ایران و روسیه

رئیس شورای بازرگانی روسیه و ایران در اتاق بازرگانی از فرودگاه ژوکوفسکی در مسکو برای صادرات و واردات به ایران و بالعکس نام برد.

25 تیر 1398 - 15:55
کد خبر : 29502
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 ولادیمیر آبیدینوف، رئیس شورای بازرگانی روسیه و ایران در اتاق بازرگانی در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک به تشریح برخی فعالیت های تجاری دو کشور پرداخت.

برنامه طراحی شده که فرودگاه ژوکوفسکی در مسکو که از طریق این فرودگاه مسافران زیادی از جابجا نمی‌شود و بیشتر برای انتقال بار مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای صادرات و واردات به ایران و بالعکس مورد استفاده قرار گیرد.

بار و محموله‌ها ابتدا از شمال قفقاز به فرودگاه ژوکوفسکی انتقال داده می‌شود و سپس از این فرودگاه به ایران ارسال خواهد شد. فرودگاه ژوکوفسکی در ادامه به فرودگاهی برای صادرات و واردات به ایران و بر عکس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

آبیدینوف تصریح کرد که انتقال از طریق دریای خزر می تواند راحت تر و به صرفه تر باشد، اما انتقال برخی محموله‌ها با هواپیما راحت تر  است.    

رئیس شورای بازرگانی روسیه و ایران افزود: طرح اختصاص فرودگاه برای صادرات و واردات بین ایران و روسیه حدود چهار سال است در جریان است. البته در حال حاضر از طریق فرودگاه ونکووا، پرواز ماهان ایر  صورت می‌گیرد که محموله‌هایی را جابجا می کند، اما فرودگاه مخصوص وجود ندارد.

وی ادامه داد که در حال حاضر فرودگاه ژوکوفسکی آماده فعالیت در این زمینه می باشد.

آبیدینوف با اشاره به ترس شرکت های روسی برای همکاری با ایران به دلیل مشکلات در زمینه مالی و جابجایی ارز، گفت: سیستم سوئیفت در ایران کار نمی‌کند، اما هنوز امیدواری به راه اندازی اینستکس وجود دارد و در حال حاضر "میر بیزننس بانک" و "شرکت مالی مشترک ایران و روسیه" فعالیت دارند که در این بین "میر بیزنس بانک" به خوبی در این زمینه فعالیت می‌کند.

ولادیمیر آبیدینوف افزود: قرادادها بیشتر براساس یورو و گاهی نیز با ارز ملی دو کشور منعقد می‌گردد، اما بدلیل عدم ثبات ارز در ایران بیشتر یورو مورد استفاد قرار می‌گیرد و ایران باید به گونه‌ای این نوسانات را کنترل کند.

وی همچنین به این موضوع اشاره کرد که در صورت راه اندازی کانال مالی دو کشور، قاعدتا حجم قراردادها و فعالیت دو کشور افزایش خواهد یافت.

آبیدینوف در پایان گفت: در ایران محصولات و فناوری بسیاری وجود دارد که حتی با کشورهای اروپایی و روسیه رقابت می کند و از نظر قیمت، به صرفه‌تر هستند. به عنوان مثال برخی تجهیزات پزشکی در ایران وجود دارد که ما قصد داریم آنها را وارد کنیم و نمونه آلمانی همین تجهیزات شاید پنج برابر گرانتر از قیمتی باشد که ایران عرضه می‌کند.

در همین رابطه