رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

گاردین گزارش می‌دهد

ثبت رکورد 1.4 میلیاردی سفر در سال ۲۰۱۸

رسانه بریتانیایی «گاردین» در گزارش اخیر خود به بهانه آغاز موج سفرهای تابستانی به بررسی بازار گردشگری جهان پرداخته پرداخته است.بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۸ با ثبت رکورد 1.4 میلیارد سفر توسط گردشگران، رشدی معادل ۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ حاصل شده است.

30 تیر 1398 - 11:44
کد خبر : 29552
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رسانه بریتانیایی «گاردین» در گزارش اخیر خود به بهانه آغاز موج سفرهای تابستانی به بررسی بازار گردشگری جهان پرداخته و با پیش‌بینی افزایش تعداد سفرها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، توسعه فناوری‌های دیجیتال، خدمات مبتنی بر اینترنت و افزایش پروازهای ارزان‌قیمت را مهم‌ترین عوامل توسعه توریسم در ابعاد بین‌المللی برمی‌شمرد. در این گزارش، «گاردین» در امتداد روند کنونی اروپا را پربازدیدترین مقصد گردشگری جهان در تابستان پیش رو معرفی می‌کند و به‌ترتیب با نام بردن از چین، آلمان و ایالات متحده آمریکا به‌عنوان گردشگر‌فرست‌ترین کشورهای جهان، بر لزوم بازاریابی هدفمند بنگاه‌های فعال و نهادهای متولی صنعت گردشگری در کشورهای مختلف جهان تاکید می‌کند.

اختصاص ۲ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان به گردشگری
تعداد گردشگران در جهان روز به روز در حال افزایش است. «گاردین» در گزارش خود به آمار سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۸ اشاره و خاطرنشان می‌کند که در این سال با ثبت رکورد1.4 میلیارد سفر توسط گردشگران رشدی معادل ۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ حاصل شده است؛ رقمی که به واسطه درآمدزایی‌هایی که به‌دنبال دارد موجب شده است در سال ۲۰۱۸ گردشگری ۲ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص دهد. این در حالی است که در سال ۱۹۵۰ تعداد گردشگران بین‌المللی تنها ۲۵ میلیون نفر بود و در سیر افزایشی خود در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ به‌ترتیب به ۱۶۶ میلیون نفر و ۴۳۵ میلیون نفر رسید. «گاردین» یکی از مهم‌ترین علل این افزایش خیره‌کننده را توسعه خطوط هوایی ارزان‌قیمت می‌داند که موجب شده است تعداد بیشتری از گردشگران به حمل و نقل هوایی دسترسی داشته باشند. خطوط هوایی با تنوع قیمتی که در فصول مختلف سال ارائه می‌کنند، سفر را برای بسیاری از مردم اقتصادی‌تر کرده‌اند و برای مثال در برخی ایام سال یک پرواز از لندن به دوسلدورف تنها ۸ پوند قیمت می‌خورد؛ رقمی که ممکن است کمتر از هزینه حمل و نقل روزانه یک شهروند بریتانیایی در لندن باشد.

همچنین یک استاد کالج دانشگاهی لندن در گفت‌وگو با «گاردین» تصریح می‌کند ریشه این رشد چشمگیر در تعداد گردشگران جهان را باید در توسعه فناوری‌های دیجیتال و ارائه گسترده‌تر خدمات اینترنتی دانست. نیکودم زومیلو پیدایش وب‌سایت‌های نقد و بررسی مقاصد و بنگاه‌های ارائه‌کننده خدمات گردشگری را انقلابی هرچند کوچک اما تاثیرگذار در صنعت توریسم برمی‌شمرد و می‌افزاید که وجود چنین وب‌سایت‌هایی موجب شده است که جهت رقابت برای جذب گردشگر و مشتری، بنگاه‌های فعال در این حوزه قیمت خدمات خود را کاهش و از طرف دیگر کیفیت این خدمات را افزایش دهند. او چنین نتیجه‌گیری می‌کند به همین دلیل تعداد بیشتری از مردم بیشتر سفر می‌کنند.

اروپاییان پیشتاز در سفر
«گاردین» در گزارش خود مطابق الگوی کنونی سفر در جهان، اروپا را پیشتاز جذب گردشگر در تابستان پیش رو اعلام می‌کند و با استناد به این آمار سازمان جهانی گردشگری که چهارپنجم گردشگران جهان سفرهای خارجی خود را در همان منطقه جغرافیایی خود انجام می‌دهند، توجه بنگاه‌های فعال در صنعت توریسم را به این نکته جلب می‌کند که جهت جذب گردشگر باید بازاریابی هدفمند داشته باشند. این گزارش همچنین تصریح می‌کند با توجه به افزایش ثروت و رفاه شهروندان چینی، این کشور به یکی از گردشگرفرست‌ترین کشورهای جهان بدل شده است که شهروندان آن تنها در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۴۳ میلیون سفر خروجی را به‌ثبت رسانده‌اند. به‌این ترتیب این منبع عظیم گردشگران بین‌المللی در کنار شهروندان آلمان، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا که در سال ۲۰۱۷ به‌ترتیب 92 میلیون، 87.8 و 74.2 میلیون سفر خروجی به‌ثبت رسانده‌اند باید سهم و توجه به‌خصوصی در استراتژی بازاریابی گردشگری کشورها و بنگاه‌‌های گردشگری داشته باشد.

در همین رابطه