رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

در دیدار رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش با معاون بین‌الملل اتاق ایران مطرح شد

ارتقای تجارت ایران و بنگلادش؛ هدف بخش خصوصی دو کشور

در دیدار معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران بر لزوم بسترسازی طرفین برای بهره‌مندی از فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری دو کشور تأکید و اعلام شد که بخش خصوصی می‌تواند فارغ از موضوعات و مسائل ناشی از سیاست و تحریم‌ها، پیوندهای اقتصادی دوجانبه را توسعه دهد.

26 مرداد 1398
کد خبر : 29906
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

صبور حسین، رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران با حضور در محل اتاق ایران با محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل اتاق ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. در این جلسه ضمن تبادل‌نظر در خصوص همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی دو کشور، زمینه‌ها و امکانات لازم برای توسعه تجارت دو کشور مسلمان ایران و بنگلادش نیز مورد بررسی قرار گرفت.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران در این دیدار ضمن استقبال از توسعه روابط دوجانبه تجاری دو کشور، برخی ضعف‌ها و مشکلات موجود در همکاری‌های تجاری دو کشور را برشمرد و گفت: تجارت ایران و بنگلادش در حالی حجم پایینی دارد که اراده سیاسی خوب دو کشور، تمایل بخش خصوصی و ظرفیت‌های موجود برای همکاری، خلاف آن را نشان می‌دهد و رسیدن به حجم تجارت 1 میلیارد دلاری، حداقل میزانی است که با توجه به روابط خوب دو کشور انتظار می‌رود؛ اما توسعه روابط تجاری دو کشور نیازمند یک بررسی و شروعی دوباره است.

 محمدرضا کرباسی افزود: بخش خصوصی ایران در همه زمینه‌ها به‌ویژه در خصوص صادرات محصولات پتروشیمی و همچنین سرمایه‌گذاری‌های مشترک آماده همکاری با فعالان اقتصادی بنگلادش است.

او یکی از موانع عمده روابط دو کشور را موانع بانکی برشمرد و اضافه کرد: این مانع می‌تواند با ایجاد سازوکارهایی همچون جهت تهاتر کالا مرتفع شود، چراکه همکاری دو کشور به لحاظ صادرات و واردات می‌تواند در موازنه خوبی قرار گیرد. در ضمن لازم است توافقنامه تجارت ترجیحی که سال‌ها پیش به امضای دو کشور رسیده است، به اجرا گذاشته شود و در صورت لزوم مورد بازنگری قرار گیرد.

کرباسی همچنین به فرصت‌های مذاکرات تجاری در جریان برگزاری اجلاس وزرای گروه دی 8 در انتهای سال میلادی جاری در داکا اشاره کرد و افزود: با توجه به دعوت فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنایع کشور بنگلادش، اتاق ایران در صورت استقبال فعالان اقتصادی، این آمادگی را دارد هم‌زمان با برگزاری این اجلاس، هیاتی تجاری متشکل از فعالان اقتصادی به کشور بنگلادش اعزام کند. ازاین‌رو لازم است تاریخ دقیق برگزاری این اجلاس و برنامه‌های جانبی آن از سوی کشور بنگلادش هر چه زودتر اعلام شود تا بتوان برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم به عمل آید.

در ادامه این دیدار، صبور حسین، رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران نیز ضمن اشاره به قرابت‌های فرهنگی و تاریخی دو کشور مسلمان، و همچنین از دست رفتن فرصت‌های همکاری در سال‌های گذشته، ارتقای تجارت دو کشور با تلاش بخش خصوصی را امکان‌پذیر دانست.

صبور حسین با تأکید بر اینکه بخش خصوصی می‌تواند فارغ از موضوعات و مسائل ناشی از سیاست و تحریم‌ها، پیوندهای اقتصادی را توسعه دهد، گفت: دو کشور می‌توانند انگیزه‌های زیادی برای همکاری داشته باشند. کشور بنگلادش با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای خود، نیازهای زیادی از جمله در بحث پتروشیمی دارد و ایران نیز در حوزه‌های مختلف می‌تواند نیازهای خود را از طریق بازار بنگلادش تأمین کند.

به گفته او سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در تهران با تأکید بر اهمیت راه‌اندازی اتاق مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش، خواستار پیگیری اتاق ایران در این خصوص شد و پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه فعالان اقتصادی دو کشور از شناخت کافی بابت فرصت‌های اقتصادی موجود میان دو کشور برخوردار نیستند، اتاق ایران با همکاری سفارت بنگلادش سمینار آشنایی با فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری را با حضور هیاتی از فعالان اقتصادی بنگلادشی برگزار کنند.

در پایان دو طرف بر لزوم پیگیری موضوع اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی امضا شده میان دو کشور، پیگیری ایجاد شرایط تأسیس اتاق مشترک بازرگانی از سوی اتاق ایران، همکاری در برگزاری سمینار فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و بنگلادش در تهران، اعلام تاریخ دقیق اجلاس دی 8 و برنامه‌های جانبی در داکا از سوی سفارت، همکاری جهت تبادل هیات‌های تجاری میان دو کشور و همچنین همکاری جهت رفع مشکلات و موانع بر سر راه فعالیت تجار دو کشور و ارتقای سطح تجارت تأکید کردند.

در همین رابطه