هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

جزییات بخشش جرائم مالیاتی

معاون سازمان امور مالیاتی جزئیات بخشش جرائم مالیاتی را تشریح کرد و از بخشش بدهی تمام مؤدیانی که تا پایان مهر برای پرداخت اصل مالیات اقدام کنند، خبر داد.

28 مرداد 1398
کد خبر : 29965
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی در راستای اقدامات مؤثر در سال تولید و حمایت از کالای ایرانی، تصمیماتی را برای حمایت از عمده مؤدیان مالیاتی و به‌طور ویژه برای بخش تولید اتخاذ کرد که در قالب بخشنامه‌ای ابلاغ شد.

محمد مسیحی در برنامه تلویزیونی افزود: بر اساس این بخشنامه مقرر شد تمام مؤدیان مالیاتی حقیقی و حقوقی غیردولتی که تا پایان مهرماه اقدام به پرداخت بدهی مالیاتی خود کنند صد در صد جرائم مالیاتی آن‌ها بخشوده شود و به‌تناسب تأخیری که تا پایان سال داشته باشند به ازای هر یک ماه برای بخش‌های تولیدی ۲ درصد و برای سایر بخش‌ها ۴ درصد از مالیات آن‌ها کم خواهد شد و این بخشنامه تا پایان سال ۹۸ ادامه دارد.

معاون سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: قاعده بازی بر اساس بخشش مالیاتی در راستای عفو و فراهم کردن شرایط برای واحدهای تولیدی و نظام‌مند شدن قانون مالیات تعریف شده است؛ و مؤدیانی که به قانون تمکین می‌کنند از راست‌گویی خود منفعت خواهند بود و آن‌هایی که اظهارات خلاف قانون دارند و دروغ بگویند بر اساس این بخشنامه ضرر خواهند کرد و قاعده بازی بر اساس صداقت خود اظهاری خواهد بود.

وی گفت: به‌طور مثال اگر مؤدی، مالیاتی برای سال ۹۵ داشته باشد اگر اصل بدهی مالیات اعم از مالیات بر ارزش‌افزوده و مالیات مستقیم را پرداخت کند تمام جرائم مالیاتی قابلیت بخشودگی صد در صد دارد.

معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه این بخشنامه در سال‌های بعد تکرار نخواهد شد، تأکید کرد: در سال بعد تفویض اختیار به استان‌ها کاهش خواهد یافت و درصد بخشودگی تغییر و نظام‌مند برخورد خواهد شد بنابراین بهتر است که فعالان اقتصادی از این فرصت استفاده کنند.

مسیحی افزود: در سازمان امور مالیاتی به دنبال این هستیم که با تقویت ضمانت‌های اجرایی و با بازتعریف رابطه بین سازمان امور مالیاتی و فعالان اقتصادی با مبارزه قاطعانه با فرار مالیاتی در کنار حمایت همه‌جانبه از تولید بتوانیم تمکین مالیاتی را با خود اظهاری افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مالیات بهترین ابزار تأمین مالی دولت‌ها و قدرت ذاتی دولت‌هاست بنابراین راهبرد سازمان مالیاتی این است که باید محدود، مشروط و کاهنده باشد.

معاون سازمان امور مالیاتی افزود: مالیات بر ارزش‌افزوده در ۱۶۰ کشور اجرا می‌شود و در کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز از ابتدای ۲۰۱۸ آن را عملیاتی کرده‌اند و در نظام مطلوب اجرایی نباید فعال اقتصادی از محل سرمایه در گردش، مالیات بر ارزش‌افزوده پرداخت کند بلکه باید در حلقه به صورتی پرداخت کند که درنهایت به مصرف‌کننده برسد.

در همین رابطه