هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خبر داد

پرداخت هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط صندوق کارآفرینی امید

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت بیش از ۶۸۰ هزار فقره تسهیلات اشتغال با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون خبر داد.

04 شهریور 1398
کد خبر : 30043
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اصغر نوراله‌زاده  در تشریح عملکرد این صندوق در دولت یازدهم و دوازدهم به مناسبت هفته دولت، اظهار داشت: با توجه به قانون حمایت از اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، دولت رونق، توسعه و اشتغال روستاها را هدف‌گذاری کرد و طرح اشتغال روستایی و عشایری از برنامه‌های اولویت‌دار قرار داد که از بهمن ۱۳۹۶ با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری شروع شد.

وی افزود: تمام اعتبار ابلاغی صندوق کارآفرینی امید در قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار ۲۶ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال بود که از این مبلغ اعتبار مرحله اول و دوم ۱۰ هزار میلیارد ریال و مرحله سوم و چهارم ۱۶ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به افزایش سهم صندوق در مرحله سوم و چهارم پرداخت این تسهیلات، گفت: با وجود تاخیر ابتدایی در سپرده گذاری صندوق توسعه ملی نزد صندوق کارآفرینی امید نسبت به بانک‌های دیگر صندوق رتبه قابل قبولی را در بین موسسات عامل به خود اختصاص داد و در نتیجه سه صندوق در مراحل بعد افزایش یافت.

نوراله زاده افزود: از کل اعتبار ابلاغی تعداد ۲۸ هزار و ۹۱۷ طرح به ارزش ۱۷هزار و ۴۸۸ میلیارد ریال پس از بررسی‌های لازم مصوب و تعداد ۲۷ هزار و ۹۴۹ طرح به ارزش ۱۵ هزار و ۶۳۵ میلیارد ریال در مرحله انعقاد قرارداد است.

وی همچنین از پرداخت ۱۵ هزار و ۳۳ میلیارد ریال تسهیلات به ۲۷هزار و ۶۸۳ طرح خبر داد.

افزایش هفت درصدی سهم صندوق کارآفرینی امید

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: با توجه به عملکرد مثبت صندوق در مرحله سوم و چهارم پرداخت تسهیلات، ۱۰ درصد از سهم بانک کشاورزی کاسته و ۷ درصد آن به صندوق کارآفرینی امید، ۲ درصد به بانک توسعه تعاون و یک درصد به پست بانک تعلق گرفت.

تعریف ۲۰ نوع انواع ضمانت برای تسهیل دسترسی روستاییان به تسهیلات
نوراله زاده همچنین با اشاره به تمهیدات صندوق برای تسهیل در دریافت تضامین لازم در قبال تسهیلات پرداختی اشتغال در روستاها، گفت: در این زمینه بیش از ۲۰ نوع تضمین متناسب با روستاها توسط صندوق کارآفرینی امید تعریف شده تا امکان دسترسی روستائیان به تسهیلات اشتغال را فراهم کنیم.

وی افزود: هر نوع ضمانتی در روستاها از جمله مجوز چاه آب، وسیله نقلیه، زمین مشاع یا هر نوع ضمانت دیگر برای متقاضیان تعریف شده تا مبادا متقاضی از بابت نداشتن ضمانت، از تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری محروم شود.
رصد وضعیت اجرای طرح‌های اشتغال از طریق سامانه GPS
نوراله زاده برای جلوگیری از انحراف منابع اشتغال گفت: با طراحی سیستم‌های نظارتی، انحراف منابع بسیار پایین بوده است؛ به طوری که برای همه استانها، مدیر معین تعیین کرده ایم بنابراین همه ارکان صندوق کارآفرینی امید، درگیر عملیات نظارت بر تسهیلات هستند و این افراد در بازه‌های ۶ ماهه جابجا می شوند.
رییس صندوق کارآفرینی امید اضافه کرد: علاوه بر این، یک سیستم نظارتی تحت عنوان «سهام» از طریق سیستم موقعیت یاب جغرافیایی (GPS) فعالیت می کند و همه همکاران ما در سطح کشور موظف هستند از طریق تلفن همراه هوشمند خود هنگام نظارت از وضعیت اجرای طرح‌هایی که در سامانه متمرکز بانکی (کربانکنیگ) به عنوان محل اجرای طرح ثبت شده است.

وی بیان کرد: تصویر وضعیت طرح مربوطه را در سامانه ثبت کنند تا تسهیلات پرداختی دقیقا در طرح مورد تایید هزینه شود و به این ترتیب انحراف منابع به حداقل می‌رسد.

افتتاح ۷۸۱ طرح همزمان با هفته دولت
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید همچنین از افتتاح ۷۸۱ طرح و کلنگ‌زنی ۱۷ طرح با اعتبار ۲ هزار و ۴۴۱ میلیارد ریال همزمان با هفته دولت خبر داد.

نوراله زاده اظهار داشت: کل سرمایه گذاری صورت گرفته در این طرح ها چهار هزار و ۴۳۴ میلیارد ریال است و موجب ایجاد سه هزار و ۱۷۳ فرصت شغلی می‌شود.

وی درخصوص پراکندگی پرداخت این تسهیلات در بخش های مختلف گفت: این طرح‌ها به صورت عمده در مناطق روستایی و عشایری هستند و ۶۵ درصد آنها در حوزه کشاورزی، ۳۷ درصد در بخش صنعت، چهار درصد در فناوری اطلاعات و نزدیک به ۱۰ درصد از طرح‌ها در حوزه بوم گردی، گردشگری و صنایع دستی است.

اجرای طرح روستای بدون بیکار در بیش از ۱۰۰ روستا

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به استراتژی‌های صندوق در حمایت از روستائیان، گفت: ایجاد روستاهای بدون بیکار را یکی از طرح های بدیع صندوق در حمایت از روستائیان است.

وی گفت: طرح روستای بدون بیکار در راستای استراتژی صنعتی سازی روستاها و راهبرد منبع گرایی و مبتنی بر مزیت رقابتی روستاها و با محوریت افزایش توانمندسازی و مشارکت پذیری افراد جامعه محلی برای ایجاد اشتغال پایدار، ریشه کنی بیکاری و مهاجرت معکوس به روستاها برای اولین بار در صندوق کارآفرینی امید مطرح و اجرا شد.

نوراله زاده اظهار داشت: تاکنون در بیش از ۱۰۰ روستای کشور طرح روستای بدون بیکار اجرا شده است.

وی افزود: در این روستاها بیش از ۲ هزار  طرح مورد حمایت قرار گرفته است و نخستین روستای بدون بیکار با نام روستای دهنه سرشیجان با حضور رییس جمهوری در سفر هیات دولت بهره‌برداری شد.

ایجاد ۱۸۰۰ صندوق خرد محلی اشتغالزا در روستاها 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به ایجاد ۱۸۰۰ صندوق خرد محلی در روستاهای کشور و اختصاص خط اعتباری به این صندوق‌ها، از هدف‌گذاری ایجاد یک هزار صندوق جدید در سال جاری خبر داد.

وی اضافه کرد: در سه سال گذشته، ۱۸۰۰ صندوق خرد محلی در ۱۸۰۰ روستای کشور تاسیس شد و امسال نیز تاسیس یک هزار صندوق دیگر در روستاهای کشور هدفگذاری شده است.
نوراله زاده درباره عملکرد صندوق‌های خرد محلی بیان کرد: این صندوق‌ها نهادهای تامین مالی محلی هستند و در هر روستا بین ۲۰ تا ۵۰ نفر عضو این صندوق‌ها هستند که این افراد، در حوزه‌های تسهیل‌گیری و توانمندسازی به مدت ۶ ماه در بخش‌های نحوه تصویب و تایید طرح‌ها، پرداخت تسهیلات و نحوه محاسبه کارمزد آموزش می‌بینند.
وی تصریح کرد: خط اعتباری و تسهیلات در اختیار صندوق‌های خرد محلی قرار می‌گیرد تا این تسهیلات را به اعضای خود پرداخت کنند و چنانچه تسهیل گران، تسهیلات این صندوق‌های محلی را در جهت برنامه‌های اشتغال زایی صندوق کارآفرینی امید به اعضای خود پرداخت کنند، بعد از ۶ ماه خط اعتباری جدید به آنها اختصاص می‌یابد.

اجرای طرح هر روستا یک محصول در ۶۰ روستا

نوراله زاده اظهار داشت: صندوق کارآفرینی امید در حوزه روستایی، با استراتژی تحت عنوان برنامه «هر روستا، یک محصول-هرخانه، یک کارخانه»، مزیت های روستاها را محور توسعه قرار داده و همه کسب و کارهایی را که در زنجیره ارزش آن قابلیت سازماندهی دارد، حمایت می کند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید افزود: دراین راستا از ابتدای اجرای طرح هر روستا یک محصول تاکنون ۶۰ روستا حمایت شدند.

وی درباره فرآیند اجرای این طرح گفت: چرخه‌ای متشکل از مجموعه عملیات‌هایی همچون شناسایی مزیت‌های رقابتی و تولیدی یک محصول، ساماندهی کسب و کارهای خرد و کوچک، تولید محصول و توسعه خدمات بازاریابی و نظارت، فرآیند اجرای این طرح در صندوق است.

نوراله زاده حمایت از تولید گلخانه در روستای وازیک، راه اندازی تولیدی پوشاک در روستای ورازان، محصولات گلخانه‌ای در روستای جوزقان، تولید مجسمه‌های پلی استر در روستای مافی کندی، تولید نان محلی در روستای زردوئی، تولید سفال سنتی در روستای کلپورگان تنها بخشی از مجموعه حمایت‌های صندوق در اجرای طرح هر روستا-یک محصول برشمرد.

پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات در حوزه گردشگری و بوم گردی 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید از پرداخت ۲ هزار و ۳۴ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اقامتگاه‌های گردشگری و بوم گردی خبر داد.
نوراله‌زاده گفت: یکی از اولویت‌های اصلی ما در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، طرح های گردشگری و بوم‌گردی است که جدا از اشتغالزایی بالایی در توسعه محلی و درآمدزایی برای خانوار و محیط مناطق گردشگری اهمیت بسزایی دارد.

وی اظهارداشت: گردشگران علاوه بر خوراکی‌های محلی از محصولات و صنایع دستی روستائیان را خریداری می‌کنند و از این جهت به اقتصاد خانوار و درآمدزایی و اشتغالزایی در این مناطق کمک می‌کنند.
مدیرعامل صندوق افزود: هیچ روستای گردشگری یا طرح بوم‌گردی در کشور نیست که صندوق کارآفرینی امید آن را مورد حمایت مالی قرار نداده باشد.

نگاه ویژه صندوق به مناطق مرزی

وی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به اشتغال جوانان در مناطق مرزی و محروم گفت: ایجاد شغل، منجر به امنیت پایدار و کاهش معضلات اجتماعی در این شهرها خواهد بود و صندوق همواره نگاه ویژه ای به این مناطق داشته است.

نوراله زاده افزود: ما در صندوق همواره دغدغه حمایت از مناطق محروم، مرزی و کمتر برخوردار را داریم و من به شخصه در طول این ۶ سال، ۱۷مرتبه به استان سیستان و بلوچستان سفر داشتم.

وی درباره پرداخت تسهیلات قانون حمایت از توسعه اشتغال پایدار، گفت: تعداد ۹ هزار و ۷۵۶ طرح از مجموع طرح‌های پرداختی به اعتبار سه هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال با نرخ کارمزد چهار درصد در مناطق مرزی پرداخت شده است.

نوراله زاده افزود: ۳۵ درصد طرح‌های افتتاحی در هفته دولت در مناطق مرزی و ۶۵ درصد در مناطق غیر مرزی هستند.

در همین رابطه